![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Compară și spune-mi e diferența între cele două mesaje? |
|
|||
|
|||
![]()
Este o diferenta contextuala, in cazul pasajului Sf Nicolae Velimirovici se scoate in evidenta milostivirea lui Hristos iar Dvs scoteati in evidenta capacitatea de mantuire a oamenilor ... eu am dat un pasaj, Dvs ati dat impresia ca este afirmatia/parerea voastra.
Daca nu vedeti diferenta ... asta e. Am observat ca si cu alte ocazii ati vorbit ca si cum ati fi vre-un Sfant ... Last edited by AlbertX; 17.01.2015 at 12:21:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Je suis hypocrite. Sau care masacru e mai important
Extras din http://www.dcnews.ro/boko-haram-nige...nt_465005.html Săptămâna trecută, când aflati de la televizor că în miezul civilizatiei doi teroristi au ucis 12 persoane, în statul african Nigeria erau măcelărite ca vitele peste 2.000 de oameni de către fanaticii islamisti ai grupării Boko Haram. Presa din România nu v-a informat în legătură cu masacrul din Nigeria pentru că era prea ocupată cu un subiect care aducea mai multă audientă. O săptămână mai târziu, după ce tragedia Charlie Hebdo aproape s-a epuizat ca sursă de stiri, aceeasi presă, care deunăzi si-a nedreptătit cititorii, e indignată că există "Je suis Charlie", dar nu si "Je suis Nigeria". În timpul si imediat după evenimente precum cel din Paris, ipocrizia are o capacitate de resurgentă cum nu se poate mai puternică. De exemplu, sefi de state care calcă jurnalisti pe cap păsesc cu aceeasi talpă pe străzile orasului unde s-a murit pentru libertatea de exprimare, asa cum e ea înteleasă de cultura vestică. Ipocrizie în doze apropiate posedă si unii dintre jurnalistii care i-au criticat pe Viktor Orban sau Ahmet Davutoglu pentru că au participat la Marsul Solidaritătii din Paris. După ce criza din Franta a atins un climax si s-a tocit în malaxorul consumului de stiri, presa blamează presa pentru că a ignorat o altă tragedie, petrecută simultan: uciderea a peste 2.000 de persoane în orăselul pescăresc Baga, din nord-estul Nigeriei. Autorii monstruozitătii sunt membrii Boko Haram, o grupare de fanatici islamisti care controlează aproape 20% din Nigeria si a ucis aproximativ 11.000 de persoane (potrivit Wall Street Journal) în 2014. Un barometru pentru tragedii Concentrarea jurnalistilor pe atacul din Paris si cvasineglijarea dramei din Nigeria (o nedreptate, într-adevăr, dar ale cărei resorturi, de altfel dificil de explicat, nu fac obiectul acestui articol), a trezit în unii un elefantiazis deontologic. (două exemple - AICI http://www.gandul.info/puterea-gandu...r-ani-13763238 si AICI http://adevarul.ro/international/in-...b06/index.html) Pe scurt, articolele date ca exemplu ridică falsa dilemă "ce masacru e mai important", culpabilizează cinismul liderilor mondiali, modul în care presa alege să acopere o tragedie în detrimentul alteia si lipsa de empatie generală pentru evenimente petrecute la mii de kilometri distantă. Unul dintre texte se străduieste de o manieră stridentă să emotioneze publicul descriind cantitativ dimensiunea masacrului din Baga. "Vă închipuiți ce înseamnă 5 km de cadavre? Atât de multe zăceau pe străzile prăfuite ale orașului african încât lucrătorii Națiunilor Unite au renunțat să mai încerce să identifice trupurile neînsuflețite". N-am nevoie de o descriere plastică scremută a unei nenorociri la care jurnalistul nu a fost martor pentru a sti si simti că uciderea a 2.000 de oameni e o crimă împotriva umanitătii, revoltătoarea chiar si pentru cea mai îngustă constiintă. Actele Boko Haram îmi repugnă. Indignati-vă! Dreptul de a scrie un atare de articol, cred eu, nu se câstigă dintr-un fotoliu confortabil de unde este la îndemâna oricui să blameze si să fie lup moralist. Si nici după ce un subiect mai mercantil a devenit între timp prea "mainstream" să producă accesări. Phil Hazlewood este seful biroului Agentiei France Presse din Nigeria. Îl urmăresc pe Twitter. De la el, omul care stie cât de prăfuite sunt străzile din Nigeria, am primit informatii despre atrocitatea din Baga. Niciunul dintre tweet-urile lui din ultimele două săptămâni nu condamnă solidaritatea legimită cu victimele din Franta sau lejeritatea cu care colegii lui de breaslă au scris din redactiile lor, poate injust de târziu, despre miile de morti din Nigeria. Între timp, organizatiile pentru drepturile omului anuntă sporadic bilantul mortilor din Ucraina, tară vecină României - aproximativ 5.000 de persoane au murit de la începtul confruntărilor între armata Kievului si separatisti. După ce masacrul din Nigeria va fi fost abordat satisfăcător de mult în presă, asteptăm conjuratia ipocritilor, care ignoră de câteva săptămâni că în Ucraina se moare pe capete în ciuda armistitiului de la Minsk, să fie indignată că tragedia ucrainenilor este ignorată. Last edited by AlbertX; 17.01.2015 at 12:52:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, fiecare vede ce vrea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt doar un copist de citate, asa este, nu inteleg nimic, poate-mi explicati Dvs. Nu prea sunteti la curent cu ultimele cercetari legate de bunul simt si dreapta masura ... Pentru Dvs, ce e important si ce nu, chiar nu ma intereseaza.
Last edited by AlbertX; 17.01.2015 at 13:49:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce anume ai vrut să ne transmiți prin citatul ales? De ce ai ales acel text? Ce să învățăm despre comportamentul fiilor luminii față de fiii întunericului, din cuvintele Sfântului? Ce folos duhovnicesc să avem de aici? Explică-ne tu, cel care voiești să ne comunici ceva prin acel citat, că doar ai pus citatul cu un scop, nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Negruța, râsul tău mi se pare deplasat. O femeie creștină nu se tăvălește așa, dând din picoare pe sub fuste, ci se bucură cu cutremur. Sau nu ești cine pari?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum nu știu ce să îți răspund, va trebui să mă documentez, să meditez etc. Îmi pare că ridici o problemă dificilă, pentru stadiul actual al cunoștințelor mele, dar tocmai pentru asta îți mulțumesc - că mă soliciți la cugetare și descoperire. Voi căuta un răspuns, Doamne ajută! Poate au un răspuns colegii ortodocși? P.S. Ai vreo explicație pentru versetele acelea? Vreun articol, poate? Protestant sau din orice altă confesiune, fie și din partea vreunui rabin - e binevenit. Mulțumesc! Last edited by Ioan_Cezar; 17.01.2015 at 16:25:41. |
|