Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2015, 13:22:58
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Printre acei hulitori puteai fi tu sau un apropiat de al tău. Sunt curios cum ai fi pus problema în acest caz. Ești solidar cu omul, nu cu faptele lui. Faptele le lași la mila lui Dumnezeu.
-eu nu sunt hulitor,nu sunt eretic,nu sunt satanist

-daca un apropiat de al meu,o ruda ..staruie in erezie,satanism,hula...pt mine devine ca un vames si pacatos si nu mai am de-a face cu el

Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 18
“15. De-ți va greși ție fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine și el singur. Și de te va asculta, ai câștigat pe fratele tău.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.
17. Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.”
Vechi 11.01.2015, 13:41:22
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul

-daca un apropiat de al meu,o ruda ..staruie in erezie,satanism,hula...pt mine devine ca un vames si pacatos si nu mai am de-a face cu el

Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 18
“15. De-ți va greși ție fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine și el singur. Și de te va asculta, ai câștigat pe fratele tău.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.
17. Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.”
Hai sa te ajut cu o completare:
"dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,"
Matei 5:44.
Vechi 11.01.2015, 14:26:51
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Hai sa te ajut cu o completare:
"dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,"
-da dar poti sa te rogi pt ei fiind la distanta de ei,neavand de a face cu ei,cu satanismul lor,tocmai ca sa nu ne influenteze
-daca ei staruie in satanism ii consideri ca niste vamesi si pacatosi,si nu ai de-a face cu ei
-nu tinem cont si de celelate citate :Să dați pe unul ca acesta satanei;Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă.
Scoateți afară dintre voi pe cel rău ;

".Sa fugi de purtarea familiara fata de schismatici si eretici! [cu satanistii cu atat mai mult].Pe acestia deci, nu se cuvine sa-i iubim, nici sa ne intretinem cu ei, nici sa ne rugam impreuna cu ei, nici sa mincam impreuna, nici sa-i primim in casa, nici sa-i salutam, ca sa nu ne facem partasi faptelor lor celor viclene.”
Vechi 11.01.2015, 14:33:19
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pe acestia deci, nu se cuvine sa-i iubim,
Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
"dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri,
???????????
Vechi 11.01.2015, 18:36:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
-eu nu sunt hulitor,nu sunt eretic,nu sunt satanist
Bun. Dacă tu ai fi fost în locul lor, ai mai fi pus problema atât de radical cum o pui acum? Te-ai fi judecat după litera legii sau după legea iubirii (milostivirii)?

Citat:
Ești sigur? Teoretic da, faptic nu ai fi procedat la fel.
Subiect închis