Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2015, 01:16:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Una este sa zici ca numai religia ortodoxa este mantuitoare si alta este sa-i iei la mitraliera pe toti care nu adera la ea sau sa fi de partea celor care iau oamenii la mitraliera! Este atat de simplu!
Adică folosim cuvintele sfinților pe post de bâtă, deși ei, prin exemplul lor personal, au dovedit contrariul.
Vechi 11.01.2015, 01:19:16
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Exclus comentariul cu nivelul meu duhovnicesc,nu faceam referiri la evaluari personale,hodoronc trosc,eu nu faceam comparatii intre niveluri si nici nu am adus vb unde ma situez eu.Asta ar mai lipsi ?!

In adancul sufletului imi pare rau pt tine ca gandesti atat de patimas(extremist) cand ai putea sa te detasezi putin si sa-ti folosesti energia asta in interes personal de urcare spirituala.
Bineinteles ca esti liber sa faci ce doresti,aici doar discutam intre noi,chiar daca discutiile sunt uneori si contradictorii.

Tocmai ca din scrierile sfintilor si ale traitorilor in Iisus am constatat ca ei aplicau extremismul numai cand era vb despre ei insasi: de exemplu daca ei tineau post negru 2 saptamani neincetate sau privegheau in rugaciuni pana dimineata privandu-se de somn,nu le cereau si celorlalti aceleasi exemple,ci spuneau"dupa puteri".Adica ii tratau pe altii cu fraternitate,gingasie,ca si cum nu ar fi fost oameni straini de ei ci chiar fii,fiice sau frati si surori.
Unii se rugau ca si dracii sa se smereasca si sa se pocaiasca,altii au vazut in iad preoti de alte religii si au indraznit sa se roage Bunului Dumnezeu sa le ierte ratacirile.

Mai degraba cred ca acesti sfinti se mahneau si plangeau de alegerile nefericite ale altor semeni decat ca se bucurau rautacios cand cineva le zdrobea oasele in semn de razbunare!

Una este sa zici ca numai religia ortodoxa este mantuitoare si alta este sa-i iei la mitraliera pe toti care nu adera la ea sau sa fi de partea celor care iau oamenii la mitraliera! Este atat de simplu!
-crezi ca eu m-am bucurat ca teroristii i-au omorat pe ziaristii hulitori de Dumnezeu ?

-eu am zic ca Dumnezeu a ingaduit acest lucru, cateodata Dumnezeu pedepseste pe cei rai,daca nu se pocaiesc si continua cu hula lor
-poate tocmai ca le vrea binele atat hulitorilor -ca sa nu mai se afunde si mai rau in acest pacat
-si le vrea binele si celorlalti oameni ca sa nu mai vada aceste hule
-zic si eu,e interpretarea mea

Sfantul Ioan Gură de Aur - Cuvânt către cei ce spun că Dumnezeu nu pedepseste : http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...ant-catre.html

-eu nu am luat mitraliera sa-i impusc pe cei care nu adera la ortodoxie, convertirea nu se face cu forta
-eu am zic doar ca sunt in inselare pt ca asa zic sfintii
-Parintele Matei Vulcanescu zicea ca trebuie sa ne fie mila de eretici pt ca sunt in ratacire si sa le zicem ca sunt in ratacire tocmai ca ne pasa de ei si vrem sa vina la ortodoxie/lumina
Vechi 11.01.2015, 01:31:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Adică folosim cuvintele sfinților pe post de bâtă, deși ei, prin exemplul lor personal, au dovedit contrariul.
Da,asta vreau sa citesc si eu unde este consemnat in vietile sfintilor ura asta pt alti oameni si civilizatii,sau pt pacatosi?
Cand ei ne uimesc cu trairea lor smerita de nu omarau nici ganganiile?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 11.01.2015, 01:35:32
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-crezi ca eu m-am bucurat ca teroristii i-au omorat pe ziaristii hulitori de Dumnezeu ?

-eu am zic ca Dumnezeu a ingaduit acest lucru, cateodata Dumnezeu pedepseste pe cei rai,daca nu se pocaiesc si continua cu hula lor
-poate tocmai ca le vrea binele atat hulitorilor -ca sa nu mai se afunde si mai rau in acest pacat
-si le vrea binele si celorlalti oameni ca sa nu mai vada aceste hule
-zic si eu,e interpretarea mea

Sfantul Ioan Gură de Aur - Cuvânt către cei ce spun că Dumnezeu nu pedepseste : http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...ant-catre.html

-eu nu am luat mitraliera sa-i impusc pe cei care nu adera la ortodoxie, convertirea nu se face cu forta
-eu am zic doar ca sunt in inselare pt ca asa zic sfintii
-Parintele Matei Vulcanescu zicea ca trebuie sa ne fie mila de eretici pt ca sunt in ratacire si sa le zicem ca sunt in ratacire tocmai ca ne pasa de ei si vrem sa vina la ortodoxie/lumina
Pai nu stiu din ce scrii asa s-ar intelege...
Daca nu te bucuri ca-si meritau moartea atunci scuzele de rigoare!
Oricat de rai si de necredinciosi erau,tot nu se cade sa ne bucuram ca o "meritau"...
Mai bine ii deplangem ca au murit in neoranduiala si nu au mai avut sansa sa se pocaiasca!
Vechi 11.01.2015, 01:43:41
Banned

Implicit

Citat:
Pai nu stiu din ce scrii asa s-ar intelege...
Daca nu te bucuri ca-si meritau moartea atunci scuzele de rigoare!
Oricat de rai si de necredinciosi erau,tot nu se cade sa ne bucuram ca o "meritau"...
Mai bine ii deplangem ca au murit in neoranduiala si nu au mai avut sansa sa se pocaiasca!
-nu ma bucur ca au fost omorati de teroristi,dar nici nu sunt solidar cu ei niste hulitori de Dumnezeu

-eu sunt Cristi nu sunt Charlie
Vechi 11.01.2015, 02:08:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
-nu ma bucur ca au fost omorati de teroristi,dar nici nu sunt solidar cu ei niste hulitori de Dumnezeu
Printre acei hulitori puteai fi tu sau un apropiat de al tău. Sunt curios cum ai fi pus problema în acest caz. Ești solidar cu omul, nu cu faptele lui. Faptele le lași la mila lui Dumnezeu.

Citat:
-eu sunt Cristi nu sunt Charlie
Libertatea în exprimare greșit înțeleasă și transformată în totalitarism e altceva. Nici eu nu sunt pentru.
Vechi 11.01.2015, 02:32:58
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Libertatea pana la urma este libertate si punct.
Faptul ca ei doresc sa vietuiasca ca atei sau ca terfelitori de religii este libertatea lor de care ar trebui sa-i dea socoteala lui Dumnezeu direct iar nu noua oamenilor!
Nu noi ar trebui sa-i omoram sau sa simpatizam cand altcineva ii ucide ci sa-i lasam pe mana Domnului ,a caror slugi sunt ei.
Desigur ca exista si libertatea de a-l huli pe Dumnezeu cum exista si libertatea de a-l iubi.
Nu eu o spun ci Dumnezeu ne-a dat-o!

Inteleg ca nu putem fi Charlie din acest punct de vedere,pt ca nu ne asociem cu caricaturizarea lui Dumnezeu,in rest Dumnezeu sa-i ierte pt ratacirea lor si sa faca cu dansii ce voieste!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 11.01.2015, 02:41:45
Dharma Dharma is offline
Member

Data înregistrării: 20.11.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit Je suis Charlie

Deci am ajuns la concluzia ca toti sustinem libertatea de exprimare in limita bunului simt. Ma intreb unde e bunul simt cand unii dintre useri se refera la Mahomed drept "profetul epileptic", folosesc calificative de genul "absolut imbecil" la adresa unor oameni care nu la impartasesc convingerile religioase. Avem libertate de exprimare cand ne convine si putem sa le dam altora cu ea in cap.

Si acum unii se dau peste cap sa isi exprime regretul ca jurnalistii au fost ucisi inainte ca drept-credinciosii sa poata sa le dea o palma plina de evlavie si dragoste de vrajmasi. Dar timpul nu e pierdut: https://karikaturapolitika.wordpress.com/ Ei, acuma da cineva buzna peste ei sa incerce sa-i aduca pe calea cea buna?

Ziarul acele era un produs care era facut cu scopul de a se vinde. Caricaturile cu Iisus, Mahomed, etc. erau destinate unui anumit public care apreciaza genul acesta de umor. De accord, e de prost gust dar pana la urma totul se reduce la "nu iti place, nu cumperi". Asa cum nu cumperi Academia Catavencu sau Playboy sau orice alta publicatie care iti lezeaza credinta, conceptiile, etc.

Europa (a se intelege Uniunea Europeana) nu a sustinut niciodata ca ar fi crestina. Franta e un stat laic, si e foarte mandra de statutul acesta. Hai sa nu incurcam borcanele.
Vechi 11.01.2015, 02:43:04
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
........
.................................................. ...........................................
..................:)

Last edited by Ioan_Cezar; 11.01.2015 at 03:04:50.
Vechi 11.01.2015, 03:39:29
Banned

Implicit

ISLAMUL este o făcătură evreiască împotriva Creștinătății: http://www.apologeticum.ro/2015/01/i...crestinatatii/

"Prin secolul al VI-lea văd evreii cum Creștinismul se întinde și cuprinde toată lumea. Vor însă, cu orice chip, să oprească răspândirea lui. Îi neliniștește înaintarea impetuoasă a credinței și învățăturii lui Hristos. Se adună atunci în taină mai-marii evreilor, Sanhendrinul și plăsmuiesc o religie luptătoare împotriva Creștinismului, mahomedanismul.
Foarte puțini, poate, știu că islamul nu a fost lucrarea și plăsmuirea analfabetului și sălbaticului Mahomed, ci a evreilor. Foarte puțini au habar că mahomedanismul este făcătură evreiască, deoarece toate informațiile istorice despre acest lucru sunt măsluite de către cei ce au interes să ascundă asta. Cine mai știe azi, că însuși Mahomed era evreu după mamă? Câți știu că, cel puțin trei dintre femeile lui erau evreice și că el era îndrăcit? Cine a aflat vreodată că toți cei apropiați din jurul său erau sataniști (vrăjitori, astrologi și spiritiști).
Au lucifericii Sanhendrinului să facă din analfabetul, epilepticul și demonizatul beduin Mahomed, profet mincinos. L-au propulsat în frunte ca, prin sabie, să răspândească mincinoasa religie și să rănească astfel Creștinismul.
Dar care este consecința acestei atitudini dușmănoase a evreilor împotriva lui Hristos? Ce-au câștigat căpeteniile luciferice a Sanhendrinului de pe urma născocirii Islamului? Au creat astfel cel mai rău și mai neîmpăcat dușman de moarte al iudaismului. Primul sânge evreiesc a fost vărsat de însuși Mahomed, lucru pe care adepții religiei lui îl continuă până astăzi. Nu este mult timp de când, 110 milioane de arabi au depus greu jurământ ca să nimicească de pe fața pământului și ultimul evreu! Acuma, când sunt scrise aceste rânduri, 600 milioane de musulmani, pe care evreii i-au născocit ca să lovească Creștinismul, sunt gata să rănească de moarte, până la dispariție, pe israeliți, și nu pe creștini, cum își plănuiseră ei de mai înainte.

Ca atare, vezi, cititorule că Dumnezeu a întors asupra capetelor lor, săgețile pe care le îndreptau împotriva creștinilor. Vezi că într-adevăr „lovesc cu piciorul în țepușă”… (Mai multe date doveditoare despre faptul că evreii sunt inspiratorii și izvoditorii mahomedanismului și despre obârșia evreiască a lui Mahomed, a se citi cartea distinsului scriitor Washington Irving, tradusă în greacă în 1930 de către St. Ikonios și publicată la editura “Eleftherudaki”. Nr. de înregistrare a Bibliotecii Parlamentului 2171)"

extras din cartea ECUMENISMUL FARA MASCA
Subiect închis