Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2014, 23:32:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asa cum era de asteptat, exista formatori de opinie peste tot care ne umilesc pe noi, cei care le refuzam.
Iată și semnele rătăcirii: un creștin autentic nu se plânge, nu pozează în victimă și nu dezvoltă frici. Mă tem că nu vei pricepe atâta timp cât te bazezi doar pe idei preconcepute.

Citat:
Nu suntem pe aceeasi parte a baricadei, deci nu tinem seama de parerile lor si gata.
Se pare că părerile argumentate sunt prea dificile pentru cipofobi care, în lipsă de argumente (pe care le tot aștept), mereu iau poziția struțului.

Citat:
Cum sa indrzneasca cineva sa ne acuze ca suntem sectari pentru refuzam cardurile cu cipuri?
Nu te fac sectară pentru faptul că refuzi cardul. Ești liberă să faci ce vrei, alegerea îți aparține. Ori vrei, ori nu vrei, tăvălugul vine. Ești pasibilă de sectarism pentru modul în care interpretezi versete din Apocalipsă și cum îți justifici refuzul documentelor cu cip. Să nu mai vorbim de osândirea ierahilor și a preoților, deși ei au dat mirenilor libertate de a alege.

Last edited by ovidiu b.; 23.10.2014 at 21:47:37.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 09:16:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și pr. Mihoc explică foarte clar cum e cu numărul numelui, fie că vrei, fie că nu vrei să vezi.
Tu spui parerea unui preot.Asculta pe par.Antim de la man.Bistrita ,par.Ioan de la Rarau .Antonia a pus filmulete cu preoti rusi ,par.Nicolae Ragozin de ex.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 20:44:00
antoniap
Guest

Implicit

Ovidiu,
Tu nu ma poti face sectara, daca nu sunt. Problema de semantica! Îmi dai niste argumente puerile pentru a ma acuza. Stai linistit, nu stiu cine esti, nici nu vreau sa stiu, dar nici nu ma grabesc sa-ți cer certificat de ortodoxa. Daca ortodoxia ta face casa buna cu cardul cu cip si cu cipul implantabil, atunci roaga-te lui Dumnezeu sa-ti arate Calea, Adevarul si Viata, pana nu e tarziu!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 20:57:26
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Oameni buni, incercati sa nu va certati si sa accepti ca altcineva poate avea alta opinie, fara a-l catalog intr-un anume fel!

Opinia mea in legatura cu aceasta problema am mai spus-o!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 21:03:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Tu spui parerea unui preot.
Da, părerea argumentată unor preoți.
Te rog răspunde sincer: ai ascultat înregistrările postate, ai citit ce presupune lepădarea din punctul de vedere a arhim. Daniil?

Citat:
Asculta pe par.Antim de la man. Bistrita ,
Ceva concret? Eu nu am găsit.

Citat:
Asculta pe par.Ioan de la Rarau.
Dacă pe tine această explicație te convinge, sincer, chiar nu mai am nimic de adăugat. E clar că vorbim limbi diferite. Vorbesc de această înregistrare: http://www.youtube.com/watch?v=Kr79i9lOfmo

Pr. Ioan: „noi știm ce scrie în Apocalipsă din două mii de ani se vorbește despre cipuri. Cel ce are credință rămâne cu Hristos și cel ce caută lucruri materiale se leapădă de Hristos pentru scopuri materiale ... și constituie lepădare.”

No comment.

Citat:
Antonia a pus filmulete cu preoti rusi ,par.Nicolae Ragozin de ex.
Ai ascultat acea înregistrare? Eu punctat câteva nereguli aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=67
Ultima parte din înregistrare este tare inreresantă, biata femeie.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2014, 21:21:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da, părerea argumentată unor preoți.
Apoi, pr. Rafail ne dă un exemplu din învățătura Bisericii, cum unul dintre cei care era dus la mucenicie, rupând decretul Cezarului nu a fost inclus între cei 20.000 de mucenici din Nicomidia. De ce nu a fost inclus ? Pentru faptul că a protestat împotriva Cezarului înainte de a fi supus lepădării de credință. Rupând acel decret el a intrat sub incidența legii Cezarului, așadar, Cezarul avea dreptul să-l pedepsească cum socotește și astfel, Biserica nu a inclus numele aceluia în rândul celor 20.000 mucenici.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 09:19:10
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Imi povestea o prietena ce lucreaza la posta (livreaza corespondenta) ca sunt o groaza de oameni paranoiati rau cu cardurile astea si ca si-a auzit in 2 saptamani (de cand a ineput nebunia cu cardurile in zon) injuraturi la adresa ei cat n-a auzit intreaga ei viata. Efectiv o injura pe ea oamenii pentru ca le aduce cardurile. Pai ea ce vina are ca TREBUIE sa le livreze? Unii nici macar nu stau de vorba cu ea cand afla ca vine cu cardurile, ii inchid usa in nas; ce sa mai zic de completat formularul cu "nu doresc sa accept...."Altii o ijura si o fac cu ou si otet ca se ocupa cu asa ceva. Cate versete din Apocalipsa a auzit femeia asta, cred ca deja o stie pe de rost. Deja ii e groaza de femeie de fiecare zi de lucru atata timp cat are carduri de sanatate pe care trebuie sa le livreze...

PS1: n-am crezut niciodata ca sunt atat de mult oameni paranoiati cu cardurile

PS2: Antonia, noi vorbim aici de card de sanatate si documente cu cip, nu de cipuri implantate. Poate unii nu au nimic nici impotriva celor implantate, dar aici de vorbeste strict de acceptarea documentelor cu cip, ceea ce e diferit de cipuri implantate; nici eu nu sunt de acord cu cipuril implantate, si nu sin cauza Apocalipsei neaparat; am si alte motive pentru care asa ceva n-as accepta; in schimb documntee cu cip, care...le lasi unde vrei/apuci... nu vad de ce m-ar deranja/rani/influenta.

PS3: scuzati ortografia; tastatura isi da duhul....incet, dar sigur...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 10:10:08
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Ovidiu:
Daca e sa ne luam dupa spuse duhovnicilor ,uite ce spine cuviosul Paisie:
"- Parinte, lumea intreaba ce sa faca in legatura cu noile buletine de identitate.

- Atunci cand va intreaba, voi cel mai bine sa le spuneti oamenilor sa intrebe pe duhovnicii lor si sa faca rabdare sa vada cum va actiona Biserica, pentru ca multi pun intrebari, dar putini inteleg raspunsurile. Deoarece eu am scris clar in brosura “Semnele vremurilor“: fiecare sa actioneze potrivit cu constiinta lui. Desigur, unii spun: “Ei, acestea sunt o parere a unui calugar; nu este pozitia Bisericii”. Eu insa nu mi-am spus parerea mea, ci am formulat simplu cuvintele lui Hristos, ale Evangheliei, pentru ca propria noastra parere trebuie s-o supunem voii lui Dumnezeu, ce se exprima in Evanghelie. Altii, spun cele contrare celor ce le-am spus eu, spunand ca le-a zis Parintele Paisie. Unii, care le aud, desi lucrurile sunt asa de serioase, nu intreaba daca sunt asa, daca intr-adevar le-am spus, ci le cred. Eu nu ma tem; le spun cu curaj. Vin si la Coliba si arunca 666 in cutie. In sfarsit, asta nu-i nimic! Intr-o zi mi-au pus o inscriptie pe usa … Am crezut ca a venit cineva, nu m-a gasit si a scris “lipseste”, ca s-o vada si altcineva. Dar ma uit mai bine, si ce sa vad ? Era scrisa o ocara. O astfel de ocara n-am auzit nici cand eram mirean. Toata aceasta situatie va primi o maturatura buna, dar vom trece si noi o furtuna. Lumea s-a ridicat, trebuie sa ne ridicam si noi cu multa rugaciune. Pe unii ii intereseaza subiectul buletinelor de identitate, altii il exploateaza si creeaza probleme. Biserica trebuie sa ia o pozitie corecta. Sa vorbeasca; sa explice credinciosilor ca sa inteleaga ca de vor lua buletinul de identitate, asta va constitui o cadere. In acelasi timp sa ceara de la stat ca noul buletin cel putin sa nu fie obligatoriu. Daca Biserica ia o pozitie serioasa se va respecta libertatea credinciosilor, asa incat cel ce vrea isi va lua noul buletin, iar cel ce nu vrea, sa-l pastreze pe cel vechi; atunci vor plati numai cateva nuci tari, pentru ca ceilalti le vor sta impotriva. Cea mai multa lume isi va face treaba sa. Cei ce vor voi sa se foloseasca (lumeste) vor avea noul buletin, iar ceilaiti, sarmanii, cei credinciosi, vor avea buletinul vechi si-i vor chinui. Acum, fiindca ministrul a fagaduit sa nu puna 666 in buletinele de identitate, nici la vedere, nici nevazut, si asta e ceva. Vom avea rabdare si se va vedea ce va fi si numai faptul ca spun ca nu il pun pe 666 este ceva. Se leapada si ei insisi. Sa vedem in cele din urma ce vor pune. Pana sa circule noile buletine de identitate, poate veni urgia lui Dumnezeu. Dupa aceea, nu inseamna ca in 24 de ore toti vor trebui sa-si scoata buletine noi. Sa iasa primele; se vor examina, sa iasa ministrul mincinos, si atunci lupta va fi dreapta. Daca acum continuam protestele, aceia vor spune: “Iata, acestia pricinuiesc tulburare. Desi nu s-a pus problema, ei striga si protesteaza”. Cainele, daca e pazitor bun, latra atunci cand vine hotul. Cand pleaca, tace. Daca insa continua sa latre, atunci nu e pazitor bun."
Deci parerile sunt impartite.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 10:13:02
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

PS2: Antonia, noi vorbim aici de card de sanatate si documente cu cip, nu de cipuri implantate. Poate unii nu au nimic nici impotriva celor implantate, dar aici de vorbeste strict de acceptarea documentelor cu cip, ceea ce e diferit de cipuri implantate; nici eu nu sunt de acord cu cipuril implantate, si nu sin cauza Apocalipsei neaparat; am si alte motive pentru care asa ceva n-as accepta; in schimb documntee cu cip, care...le lasi unde vrei/apuci... nu vad de ce m-ar deranja/rani/influenta.

PS3: scuzati ortografia; tastatura isi da duhul....incet, dar sigur...
Corinusha ,citeste ce zice cuviosul Paisie ,am dat citat.
Cardurile de sanatate au cip RIFD.
Pana la cipuri implantate putem muri si am semnat pt astea pe buletin si ce raspuns vom da la Judecata?
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 11:18:41
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

De ce consideri că vom fi judecați după primirea/respingerea acestor dispozitive electronice, iar nu după măsura în care am lucrat la asemănarea noastră cu Hristos? Astfel încât să Se regăsească în noi, să-Și vadă chipul, să ne recunoască ai Săi și să nu ne spună, ca fecioarelor neînțelepte: „Nu vă cunosc pe voi”.

Sau după criteriile pe care El însuși ni le-a arătat clar atunci când a rostit ceea ce este cunoscut ca Evanghelia Judecății:
Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine” (Matei 25, 35-36)?
Reply With Quote
Răspunde