Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2014, 00:00:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Totusi nu vad un raspuns clar ,multumesc pentru citat.
N e spune sa sporim in rugaciune pt a ne lumina Dumnezeu.Dumnezeu ne poate lumina sa nu acceptam cipurile.
Și mai spune acolo: „fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare.”
Se pare că vrei să vezi doar ce se potrivește ideilor tale.

Citat:
Abaaaabbbb63 a dat un raspuns intelept.
Se pare că nu ai înțeles. Să-ți explic: prin refuzul actelor cu cip creștinii amână apocalipsa și implicit a doua venire a lui Iisus, însă, asta nu e o gândire sănătoasă. Nu poți săvârși păcatul pentru a grăbi venirea sfârșitului.

Citat:
Semnele sunt clare.
Ce spui de faptul că Dioclețian la sfârșitul perioadei persecuțiilor și-a pus în gând să distrugă cu totul creștinismul? A legiferat distrugerea creștinismului: „nu este legitim să existe creștin”. Creștinii de atunci citind Apocalipsa puteau vedea „fiara” în Dioclețian? Nu puteau ei interpreta după semnele vremurilor venirea sfârșitului?
Dar pe vremea lui Stalin? Sau mai bine spus pe vremea comuniștilor? Și exemplele pot continua.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2014, 07:29:41
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Se pare că nu ai înțeles. Să-ți explic: prin refuzul actelor cu cip creștinii amână apocalipsa și implicit a doua venire a lui Iisus, însă, asta nu e o gândire sănătoasă. Nu poți săvârși păcatul pentru a grăbi venirea sfârșitului.
Nu sa-l grabesti, ci sa-l iei ca atare, poate ca un semn bun. Pana la urma, nimeni nu stie daca este un semn. In Apocalipsa nu se mentioneaza nimic de vreun cip (evident). Chestia cu cipul este doar interpretarea prezenta a acelui capitol. In trecut erau tatuajele. In viitor cine stie ce vor fi...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 09:02:39
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Și mai spune acolo: „fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare.”
Se pare că vrei să vezi doar ce se potrivește ideilor tale.
Ei spun sa nu raspandim panica .Nu vad de ce neluarea cardurilor trebuie insotita de panica si ingrijorare.Nu am sfatuit pe nimeni ce sa faca.

Citat:
Pai vad ca vezi in luarea actelor biometrice un pacat,

Citat:
Ce spui de faptul că Dioclețian la sfârșitul perioadei persecuțiilor și-a pus în gând să distrugă cu totul creștinismul? A legiferat distrugerea creștinismului: „nu este legitim să existe creștin”. Creștinii de atunci citind Apocalipsa puteau vedea „fiara” în Dioclețian? Nu puteau ei interpreta după semnele vremurilor venirea sfârșitului?
Dar pe vremea lui Stalin? Sau mai bine spus pe vremea comuniștilor? Și exemplele pot continua.
Ovidiu ,Dumnezeu nu va ingadui sa fim pecetluiti .El ne-a facut liberi si actualii guvernanti vad ca ne iau aceasta libertate ,ne ataca la capitolul sanatate pt a juca cum vor ei ,ne impun aceste acte desi noi platim bani grei la asigurarile de sanatate.
De aceea spun ca prea mult timp nu mai este ,desi noi ne anesteziem cu ce a fost in trecut. ,in antichitate ,etc.Din cauza cipuirii nu mai e timp.
Pe vremea lui Diocletian nu erau carduri electronice cu cip.
Avem Apocalipsa ,Dumnezeu nu ne-a trimis- degeaba.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 10:29:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ei spun sa nu raspandim panica .Nu vad de ce neluarea cardurilor trebuie insotita de panica si ingrijorare.Nu am sfatuit pe nimeni ce sa faca.
În schimb, îi cataloghezi pe cei ce dau acest sfat (ierarhi, preoți) drept eretici.

Citat:
Pai vad ca vezi in luarea actelor biometrice un pacat,
Nu, ți-am explicat ceea ce vroia să spună abaaaabbbb63, reducând totul la absurd.

Citat:
Ovidiu ,Dumnezeu nu va ingadui sa fim pecetluiti .El ne-a facut liberi si actualii guvernanti vad ca ne iau aceasta libertate ,ne ataca la capitolul sanatate pt a juca cum vor ei ,ne impun aceste acte desi noi platim bani grei la asigurarile de sanatate.
Și pe vremea comuniștilor conducătorii au îngrădit libertatea de exprimare a credinței multor clerici și mireni ortodocși.

Citat:
De aceea spun ca prea mult timp nu mai este ,desi noi ne anesteziem cu ce a fost in trecut. ,in antichitate ,etc.
Sau unii se anesteziază cu idei sectare că, refuzând un cip nu săvârșesc un păcat, uitând de adevăratele păcate care pecetluiesc gândirea (fruntea) și faptele (mâna).

Citat:
Din cauza cipuirii nu mai e timp.
Să înțeleg că tu știi ceasul sfârșitului? Ai citit Matei cap. 24?

Citat:
Pe vremea lui Diocletian nu erau carduri electronice cu cip.
Și unde spune în Apocalipsă de carduri cu cip? De când cipul a devenit semnul sfârșitului? Eu ți-am dat un exemplu cum că fiecare moment istoric putea fi interpretat ca fiind un sfârșit. Dioclețian a dat lege împotriva creștinismului și a lepădării de credință.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 11:22:34
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Și pe vremea comuniștilor conducătorii au îngrădit libertatea de exprimare a credinței multor clerici și mireni ortodocși.
Si totusi accesul la credinta nu a fost ingradit ,ce era in sufletul omului nu a disparut.Pe cand acum ,desi nelegal ,se ingradeste accesul omului la servicii medicale.

Citat:
Sau unii se anesteziază cu idei sectare că, refuzând un cip nu săvârșesc un păcat, uitând de adevăratele păcate care pecetluiesc gândirea (fruntea) și faptele (mâna).
De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,poate sunt oameni profund credinciosi in fapta si cuvant.Eu cate persoane credincioase stiu nu s-au laudat ca au refuzat cardurile ,dimpotriva nu am discutat acest subiect.
Nu am intrebat ,nu cunosc.

Citat:
Să înțeleg că tu știi ceasul sfârșitului? Ai citit Matei cap. 24?
Da ,am citit.Acolo nu se spune ,dar Hristos spune ceva,cand vezi ca maslinul a inmugurit stii ca se apropie vara,deci ,cand aceste semne se vor ivi trebuie sa luam aminte ,sa avem trezie ,si da exemplul cu sluga ramasa sa pazeasca casa.

Citat:
Și unde spune în Apocalipsă de carduri cu cip? De când cipul a devenit semnul sfârșitului? Eu ți-am dat un exemplu cum că fiecare moment istoric putea fi interpretat ca fiind un sfârșit. Dioclețian a dat lege împotriva creștinismului și a lepădării de credință.
In apocalipsa spune de nr.666 ,cap.13
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 20:35:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Si totusi accesul la credinta nu a fost ingradit ,ce era in sufletul omului nu a disparut.
Să înțeleg că documentele cu cip șterg credința din sufletul omului?

Citat:
Pe cand acum ,desi nelegal ,se ingradeste accesul omului la servicii medicale.
Vrei să spui că unii fără discernământ își îngrădesc accesul la serviciile medicale.

Citat:
De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,
Te rog nu-mi atribui afirmații pe care nu le-am făcut.

Citat:
De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,poate sunt oameni profund credinciosi in fapta si cuvant.
Până acum, cei ce refuză cardurile au dovedit contrariul, în schimb, este evidentă ingnoranța și necunoașterea învățăturii dreptei credințe. Dovadă, multe întrebări și probleme pe care le-am ridicat au rămas în aer, fără nici un răspuns din partea celor care refuza cardurile.

Citat:
Eu cate persoane credincioase stiu nu s-au laudat ca au refuzat cardurile ,dimpotriva nu am discutat acest subiect.
Da, avem aici un caz care va da foc cardului de sănătate, iar pe cel bancar l-a ars.

Citat:
Da ,am citit.Acolo nu se spune ,dar Hristos spune ceva,cand vezi ca maslinul a inmugurit stii ca se apropie vara,deci ,cand aceste semne se vor ivi trebuie sa luam aminte ,sa avem trezie ,si da exemplul cu sluga ramasa sa pazeasca casa.
Eu te-am întrebat dacă știi ziua și ceasul sfârșitului? Și ți-am făcut trimitere la Matei cap 24. Ceea ce nu vrei să vezi scrie clar: „Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Matei 24, 36). Apoi: „Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.” (Matei 24, 14).

Citat:
In apocalipsa spune de nr.666 ,cap.13
Ai scultat explicația pr. Mihoc? Reluăm discuția?
Reply With Quote
Vechi 28.10.2014, 13:24:02
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Si in concluzie, luam cardul sa nu? Lamuriti-ma si pe mine.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2014, 13:31:34
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Depinde. Eu zic sa asteptati comunicatul oficial al BOR, sau al Papei, dupa caz.
In oice caz, nu faceti de capul dumneavoastra.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2014, 21:16:40
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu l-am luat. I-am spus postasului sa nu insiste si omul a inteles. Mi-a mai trimis o instiintare, apoi cardul a fost trimis la expeditor. De aceste ispite scapa coine poate.

Solutii colective nu vor exista, deoarece situatia a fost gandita foarte bine pas cu pas si s-au luat deja ,,masurile necesare". Fiecare accepta sau respinge documentele cu cip pe raspunderea lui.

Daca omul vede in cardul de sanatate un avantaj, il va lua. Daca vede un pericol, indiferent pe care plan, il va refuza.

Nu incalcam nicio lege daca refuzam acest card de sanatate. Am platit asigurarile de sanatate, asa ca avem dreptul la servicii medicale cu sau fara card. In schimb, cei care incearca sa ni le impuna incalca mai multe legi.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2014, 21:27:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...hatologice-cu/

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=157

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=158
Reply With Quote
Răspunde