![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Explicatii si teorii putem gasi oriunde, iar daca nu gasim... le inventam noi. De unde ai dedus ca toata invatatura de pana atunci a Mantuitorului, cade, ramanand doar... sfatul de pe urma? TOATE invataturile Lui raman prin scrierile sfintilor apostoli, esenta credintei, iar fara acest "jug" pe care ne invita sa-l luam, asigurandu-ne ca "nu e greu", nu putem fi indreptatiti sa participam la aceasta Cina. "Multi chemati, putini alesi!" Cum am putea fi alesi, asa, fara nici un altfel de merit? Ce-am facut cu Talantul care ni s-a dat? Cum am indraznit sa intram necuratiti, la aceasta masa atat de speciala? Totul este lipsit de sens si nu stiu cum sa ma exprim ca sa ma fac mai lesne inteles. In principiu, Cina este tocmai aceasta "gustare" a Trupului, dar fara a fi vrednic, degeaba ne intindem sa ne cuminecam, fiindca aceasta cuminecare devine otrava si foc. "Camara Ta, Mantuitorul Meu, o vad impodobita! Si imbracaminte nu am, ca sa intru-ntransa! Lumineaza-mi Haina, sufletului meu, datatorule de Lumina, si ma mantuieste!" Oare ce putem spune mai mult si mai frumos de-atat? Pai de ce vrei tu invers?