Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2014, 01:05:42
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Trebuia sa cititi putin mai atent :) Nu am spus ca Biblia nu ofera solutii concrete ci am spus ca altii cred asta.Eu cred fix contrariul. Nu am spus nici sa o aplicati mecanic si nici preponderent sentimental,ambele sunt devieri de la echilibrul ei perfect intre ratiune si simtire, ca sa ma exprim usor poetic.Totusi daca considerati ca intampinati dificultati in a aplica Cuvantul Domnului atunci cred ca rugaciunea smerita ( cred ca faceti pasi buni in aceasta directie), aplicarea graduala si studiul constant (alaturi de ce alte materiale considerati) poate va vor ajuta, incet incet, pas cu pas, sa depasiti momentele dificile. Va asigur ca nu sunteti singur pe acest drum,nici din perspectiva divina,la care sa ne rugam sa va calauzeasca si nici din perspectiva umana,cei mai multi dintre noi fiind mai mult sau si mai mult :) in aceiasi situatia ca si dvs.Va doresc numai bine si Domnul sa va calauzeasca.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 02.09.2014 at 01:07:59.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2014, 01:30:05
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
. aplicarea graduala si studiul constant (alaturi de ce alte materiale considerati) poate va vor ajuta,
Nu prea inteleg cum se aplica Biblia "gradual" :) . Adica ,daca cineva ma loveste , azi sa incerc macar sa nu il lovesc , maine sa incerc sa nu il urasc, iar poimaine sa ajung sa ii intorc si obrazul celalalt ?
Oare nu e mai usor sa intorci din prima obrazul ,ca sa ajungi din prima sa nu urasti?

E o propunere inteleapta sa o iei gradual ,dar daca nu ai un pic de nebunie in a iubi cu totul , ma tem ca poti ramane la stadiul corectitudinii ,in care "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" poate parea o abordare corecta.

Pasii mici sunt buni si rationali in faptele noastre ,dar inima are doar salturi mari ,de la indiferenta la traire, de la deznadejde la impacare si la adoratie.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2014, 02:00:44
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Pasii graduali sunt foarte buni,macar la inceput.Toti cred ca ne dorim sa avem, azi daca se poate, acel tip de dragoste arzatoare, eroica, sfanta, completa de care vorbiti dvs.Insa realitatea inconjuratoare spune o alta poveste.Aceea dragoste este o cruce foarte grea de dus, aduce,paradoxal,multa suferinta,nu oricine o poate purta.Acum,daca acesta este telul la care aspirati ( daca am vorbit doar dpdv teoretic ne-am pierdut deja timpul) la modul real, concret, nu pot decat sa sper ca stiti ce presupune si Domnul sa va ajute.Cam atat am avut sa va spun,ca opinii personale.Numai bine.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 02.09.2014 at 02:04:43.
Reply With Quote
Răspunde