În prealabil postat de fallen
subscriu! Bine ai revenit!
Milostenia trebuia s-o faci din suflet, nu sa-ti fie impusa, cersita ( "hai te rog, da-mi mie, numai le da la ceilati"...) . Chiar am patit o chestie haioasa: intra un tigan la mine in magazin cu o rola imensa de prosop de bucatarie : 'hai ca-l dau ieftin, 10 lei, 8 lei"; Ii zic "uite ca mai am de data trecuta"; el zice "da mai e putina, hai mai ia-l si pe asta, sa-mi iau si eu ceva de mancare" "pai si eu nu trebuie sa iau de mancare la ai mei, mai am doar 10 lei, ce vrei sa le dau diseara sa manance, hartie igienica de la tine???"
Cu toate astea, pe aici s-a vehiculat si ideea ca ar fi pacat sa ai caine, sa cheltui bani cu el, si nu numai atat, dar si sa iei bani oamenilor pt a le trata animalele de companie...asa ca...probabil cel mai potrivit ar fi a ne intoarcem cu totii la munca campului.... Defapt ca sa fiu extremista as putea spune ca, dpdv bio si ecologic, "pacatul primordial" al omenirii a fost cand au facut prima data focul, pt ca ne-a cazut blana si am devenit dependenti de energie preponderent artificiala, care stim cu totiii la ce a dus (CO2, efect de sera, incalzire globala, secatuirea resurselor, samd). Asa ca daca vrem sa fim bio si eco cu adevarat cred ca celmai potrivit ar fi sa incercam sa nu mai consumam nici un fel de energie artificiala , nici ca sa ne incalzim nici ca sa ne racorim....
|