![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si tu daca ai avea bani si ti-ai dori acel telefon de ultima generatie ti l-ai lua. Ti l-ai lua pentru ca iti place, pt ca e de ultima generatie, ca e de calitate si pentru ca ti-l doresti asa sa fie. Nu cred ca ai zice "stai, eu imi iau unul model din anul 2000 pt bla-bla". Ti-ai aduna bani din munca ta ca sa-ti cumperi pentru ca asa ti-l dorest sa fie. Punct. Si nu vei fi judecat pt asta. Acum ceea ce spui tu inteleg, te referi cum se raporteaza omul la lucrul respectiv, sa zicem ca acel telefon vrei sa aiba si diamante incrustate in lateral, numele tau inscriptionat cu litere de aur sau mai stiu eu ce pt fitze si a cheltui banii aiurea si cu mandrie. E cu totul altceva. Treaba lor fitzosii ca o fac din mandrie ca au bani, sa impresioneze, sa-si acopere unele lipsuri sufletesti, pana la urma fiecare cu viata lui. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar tu îl știi?
Ceea ce ți-e foarte greu să înțelegi este faptul că tu ești foarte bogat. Bogat material, vreau să zic. Și trăiești într-o țară foarte bogată. Material, desigur. Problema este că ai o mentalitate de sărac. Te crezi sărac. Dar nu ești. A fi bogat sau sărac este o chestiune relativă Depinde cu cine te compari. Ție îți place să te compari cu cei foarte bogați. Care ai iPhone 6. Și să te lauzi cât ești tu de sărac. Și să pretinzi că dacă ai foarte bogat, ai renunța cu bucurie la smartfonul foarte scump. Dar astea sunt vrăjeli. Eu te voi crede doar dacă îți vinzi ceea ce ai astăzi și banii îi dai la săraci. Dacă îți vinzi casa, pantofii și tot, tot ce consideri tu că e „un bun necesar”. Bun fără de care o mulțime de săraci pot să trăiască. Abia atunci te voi crede că vei vinde ceea ce vei avea mâine. Și vei da la săraci. Dar câtă vreme tu porți pantofi de piele fină pe când în lumea noastră unii umblă cu papuci făcuți din pet-uri iar mai apoi pretinzi ca cei care au smartfoane scumpe să le vândă, nu ești decât un fariseu. Fără supărare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Grav e ca s-a ajuns la generalizare. Si sa se creada ca toti vor acelasi lucru. Eu nu am un telefon la 20 de lei, dar nici nu imi schimb telefonul o data pe an si nici nu imi doresc ultimul tip de telefon. Nu am nevoie de toate bazaconiile de pe el. Si ma sperii prin metrou cand ma uit cum in drum de la munca (dimineata e prea aglomerat si nu e loc) cum toata lumea butoneaza telefonul. Sau si mai tare la masa, stau mai multi oameni si fiecare e cu treaba lui pe telefon. Deci nu vrea toata lumea cel mai scump telefon si nu e nevoie de mult efort sa renunti la a sta toata ziua cu ochii in telefon si a pierde vremea cu prostii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista lucruri de care ai nevoie si exista lucruri pe care ti lei iei pentru a-ti satisface un moft. i nu e acelasi lucru sa iti iei pantofi de piele de 200 de lei si sa iti iei pantofi de piele de 2000 de lei. Poti sa iti iei pantofi de 50 de lei, dar s-ar putea sa te coste mai mult sa ii schimbi mai des. Si dupa cum ziceam nu poti sa te duci in tenisi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos subliniază păcatul nepăsării față de lipsa celor din jur cînd tu ai mai mult decît ai nevoie. Este ignoranță combinată cu egoism, e o lipsă de iubire.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vorbim de diamante, ci de telefoane scumpe.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În cazul meu particular, nu am cum să renunț la tot ce am deoarece am o familie de întreținut. Deci nu generaliza că greșești.
|
||||
|
||||
![]()
Ba poți cu papuci ieftini sau cu încălțări sport. În pantaloni scurți nu e voie, la maieu... :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica sa faca milostenie(pt ca el aia n-a facut).Adica ii recomanda sa faca ceea ce n-a facut niciodata in viata sa. Iar acest lucru il putem deduce dupa reactia acelui om la recomandarile lui Hristos. Eu cred ca omul ala a refuzat recomandarile lui Hristos, pentru ca Iisus ia cerut in mod indirect sa-si franga inima si sa si-o smereasca( numai cel cu inima smerita poate sa-si iubeasca semenul si sa imparta din avutia sa cu el.) Citat:
daca ai bani sau nu. Si repetam iarasi: poti sa fii bogat si sa ai inima impietrita poti sa fii sarac si sa ai inima impietrita poti sa fii bogat si sa fii milostiv cu ceilalti din jurul tau. poti sa fii sarac si sa fii milostiv cu ceilalti din jurul tau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Depinde si de incaltari sport,unele sunt mai scumpe decat niste pantofi asa ca ne incurcam in detalii fara a atinge esentialul:incaltaminte ieftina,de orice fel! Vestea buna este ca exista pt orice buget :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|