Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2014, 20:15:02
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Vai, noua, popor chinuit! Cine sunt politicienii nostri? Au veni din spatiu? Nu sunt fratii nostri, rudele noastre, prietenii sau cunoscutii nostri? Nu i-am votat noi? Tocmai aici este durerea cea mai mare a noastra: fuga de raspundere, neacceptarea, impresia ca una meritam si alta primim. NIMENI dintre cei ce striga "Jos politicienii corupti", daca ar fi ca maine sa ajunga intr-o astfel de functie, nu ar fi cu nimic diferit. Putini dintre romani au reusit macar in mica masura sa stea departe de compromisurile pe care le creaza tocmai functia in sine. Cel mai de lauda dintre toti, nu este un roman, cum ar trebui, ci un strain: Raed Arafat. Dam vina pe ei, dar cati se roaga cu adevarat pentru sanatatea si inteleptirea lor. Cati merg la biserica dintre cei care-i injura? Iar cei care totusi merg, atunci cand aud rugaciunile pentru conducatori, se invinetesc de furie... Ce asteptam daca nu ceea ce oferim? Daca am avea in familie un fiu ratacit, am face orice sa-l indreptam si am da dovada de toata dragostea noastra. Cati ortodocsi activi are tara aceasta? Cati la suta ne tocim genunchii, in rugaciune, pentru mantuirea acestui neam, si nu doar pentru propria prosperitate? Cati ies in strada cu Biblia in mana, pentru a schimba o mentalitate deja inradacinata? Preferam batele si injuraturile, iar in loc de "Tatal nostru", strigam de ne scoatem plamanii din piept de ura: "Huoooo!". Apoi ne asteptam ca pacea sa se astearna peste cetate! Vai noua, popor chinuit, ca ne mai trebuie vreo mie de ani sa putem intelege de ce ni le da Dumnezeu pe toate care ni le da!...
Nu sunt de acord cu ce scrieti aici, e un mesaj frumos, dar nu mi se pare corect sa scrieti aici ca Dumnezeu ne trimite noua si noi am fi vinovati pentru pungasiile lor, nu inteleg de unde sunteti asa de sigur ca Dumnezeu ne face acest lucru, ati vorbit cumva cu El?

Prin mesajul d-voastra stergeti cu buretele vinovatia lor, si intr-un fel, le anulati vina, dand vina pe popor in intregime. Daca ar fi trasi la raspundere si pedepsiti pentru ce fac, mult mai bine ar fi in tara noastra. Eu nu cred ca nu trebuie rugaciune, trebuie rugaciune, oircum si la slujba se face acest lucru, dar trebuie si rapundere si pedeapsa hotilor. Prin atitudinea aceasta fatalista, pe care o aveti nu se rezolva nimic, mai usor este sa spui toata lumea e de vina si nu anumiti oameni sunt de vina, nu pot fi de acord.
Credeti ca Dumnezeu le va spune ca nu sunt ei de vina pentru hotii ci tot poporul e de vina pentru vina lor? Chiar credeti ca asa ar face?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa si influenta ei in societate Decebal Biserica Ortodoxa Romana 10 09.09.2012 21:11:45
Zellu - Societate ( Freestyle ) Claudiu_FT Stiri, actualitati, anunturi 0 16.12.2011 22:03:58
Biserica si societate iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 63 24.12.2006 22:34:58