Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Ei da, Moshule, se pare că ai ceva stofă pentru preoția universală. :)
Mă bucur pentru tine că l-ai cunoscut pe părintele Iustin - eu n-am apucat.
|
Din fericire, l-am cunoscut pe Parintele asa cum putini pot spune ca l-au cunoscut: de doua ori inainte sa plece, dar si "dupa", cand o data in plus mi s-au confirmat gandurile privitoare la sfintia-sa! Nu vreau sa para nici poveste, nici exagerare si cu atat mai putin ca am avut vreun merit in acest sens. Mai degraba si-a facut Dumnezeu mila de mine, si atat!
Cat despre "stofa" aceea... nu cred ca are rost sa vorbim. Sunt cu mult mai lipsit de convingere decat multi de pe aici sau dintre cei pe care-i cunosc eu. Acum, in urma acestui gand al tau, inclin sa cred ca... mai bine faceam daca taceam. Cand spun ca ma cunosc mai bine, stiu la ce ma refer. In general, mi se pare ca toti cei din jur isi inmultesc talantul mult mai cu folos decat mine. Iar pentru ceilalti... nu exclud posibilitatea unor schimbari uimitoare, tot prin mila lui Dumnezeu. Nimeni nu face umbra degeaba pe acest pamant. Oare de cate ori, deschizand gura, nu spunem anumite lucruri, care pot schimba vieti, pot alina suflete... Dar oare acele ganduri chiar ne apartin? Si atunci de ce ne-am cere... "drept de autor"?... Un anumit har ti se da de sus dar la fel ti se poate si lua. Nimic nu ne apartine. Nici macar viata asta de care tragem uneori si cu dintii, pentru o zi in plus!...