Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Iata un link edificator: http://stirileprotv.ro/stiri/social/...cializare.html "Vrem spitale, nu catedrale!" De parca Biserica ar fi vinovata pentru desfiintarea atator spitale, sau pentru faptul ca din Romania pleaca medicii pe unde vad cu ochii!... Dumnezeu sa-i intelepteasca pe protestatari, fiindca nu stiu ce fac, dar sa ceara parerea celor din spitale (bolnavi in primul rand) si sa afle daca sunt pe aceeasi lungime de unda. Cerem scoli in locul bisericilor, in timp ce in tara noastra avem sute (poate mii) de scoli inchise, fiindca nu mai sunt copii cum erau in perioada "decreteilor". Il maniem pe Dumnezeu in toate felurile, dar suntem nedumeriti de ce primim ce primim. Nu toti iudeii au strigat "Rastigniti-L! Rastigniti-L!" Dar blestemul unui neam a ramas peste veacuri, pana au ajuns ca oameni aparent nevinovati sa fie gazati si arsi in crematorii... Sa multumim lui Dumnezeu, ca pentru rugaciunile celor din manastiri, biserici si catedrale, dar mai ales pentru rugaciunile celor ascunsi prin pesteri si grote, inca n-o ducem atat de rau pe cat am merita! Daca numarul celor ce se roaga cu adevarat, nu vor depasi pe cei care fac voia vrajmasului, nu stiu ce sanse avem sa o ducem mai bine. Dincolo de vorbe, ramane fapta. Fiecare in sufletul si in viata lui. Indreptarea nu trebuie sa inceapa cu ceilalti, ci cu noi insine, fiindca nimic nu e mai convingator pe lume decat puterea exemplului.
Nu e cazul sa ne gandim sa tragem la raspundere. Majoritatea dintre cei corupti, au probabil niste parinti cinstiti, sau niste bunici care si-au lasat sangele in pamantul asta ravnit de multi. Asta este neamul nostru, cu bune si cu rele. In aparenta, un neam fatalist, unde mamaliga nu explodeaza, iar ciobanul in loc sa puna mana pe maciuca, ii spune mioritei... unde sa fie ingropat!... Dar asta nu e o rusine, ci un semn de smerenie si lasare in voia lui Dumnezeu, care stie cel mai bine cum sa oranduiasca lucrurile! Daca n-ar fi asa, si-ar lua de tot, mana de pe noi! Si-apoi... de ce ne plangem atat? De lipsa de confort? Am fi preferat sa traim viata strabunilor nostri? Stefan, Mihai, ba chiar si Vlad ne vor mai degraba rugatori blanzi si iertatori, decat ingenunchiati de democratia civilizata, fara de biserici si fara de Dumnezeu. Iar de vom muri asa, cu rugaciunea pe buze, suferind de rabdarea acestui neam, poate ca ne-am alatura miilor de suflete de romani ajunsi in oastea sfintilor lui Dumnezeu.
|
Oricine poate observa cresterea exagerata a numarului de biserici noi,de dupa 89,in mod disproportionat fata de numarul real al enoriasilor !
Eu nu cred ,ca ,clerul e absolut imun la coruptie,si astfel de comportamente interesate material,pot exista chiar si in sanul clerului !
Cine confunda o parte a clerului corupt cu biserica si cu dogmele crestine face in cel mai bun caz o gresala prosteasca,iar in cel mai rau, un sofism viclean si interesat !
Exista in tara peste 18000 de biserici noi,in timp ce exista DOAR 400 DE SPITALE !
Statul aloca o suma uriasa din buget, bisercii ortodoxe,pentru a construi aceste imobile,in timp ce sistemul medical e la pamant !
Deasemenea cred, ca daca, unii dintre prerlati ar fi dovedit mai mult echilibru si ponderatie (ca sa nu zic bun simt) in aceasta problema,nu s-ar fi exagerat in aceasta privinta asa de desantat !
Si,inca o data : sa facem cu luare aminte distinctia intre Biserica ca ansamblu de dogme si reprezentatii sai pe pamant,clerul,care sunt functionari ai absolutului,dar nu mai putin...oameni !