Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2014, 11:50:26
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Toate "avantajele" astea tenologice care duc la comoditate sunt de folos? Cultivarea comodității și a evoluției tehnologice nu cumva sunt contrare învățăturilor Sfinților Părinți? Nu mă refer neapărat la exemplul dat de tine, ci la modul general.
Ba da. Pana la urma care este scopul vietii? Cu siguranta nu este dobandirea prosperitatii si a comoditatii. Dar nimeni nu lupta impotriva celorlalte aspecte ale dezvoltatii. In schimb lupta asta anticip are valente patologice. Pana la urma s-ar putea zice: "ma, tu nu crezi in aberatia cu cipul=semnul fiarei, ce-ti pasa tie ca unii se lupta impotiva lui. Nu esti nici pentru, nici impotriva."
Corect, dar si genul asta de lupta are unele aspecte ce tin de totalitarism. Sunt convins ca o parte insemnata, in perioada potrivita si in poziiile potrivite, ar incepe o noua inchizitie. Adica baza lor cu protejarea libertatii ar fi prima incalcata de ei. Libertatea crestinului sta tocmai in credinta si faptele sale. In primele secole nu tin minte (cand eram si eu mai tanar :)) ) sa se fi organizat proteste si rascoale anti sistem. Un sistem dealtfel opresiv si vadit anticrestin, nu ca in zilele noastre. Sau in perioada comunismului. Proprie crestinilor nu este revolutia si atitudinea violenta. "Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu".
E bine sa iti vezi de viata ta si atunci cand va veni momentul (pentru ca apocalipsa nu o poti amana si nici nu este rolul tau asta) si c trebui sa faci lucruri ce contravin invataturii Bisericii sa marturisesti si sa suporti cu stoicism consecintele. Asta au facut martirii primelor veacuri. Nu au uneltit si nici protestat pe fata impotriva sistemului.
Vechi 04.01.2014, 12:18:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ba da. Pana la urma care este scopul vietii? Cu siguranta nu este dobandirea prosperitatii si a comoditatii. Dar nimeni nu lupta impotriva celorlalte aspecte ale dezvoltatii.
Păi și atunci care e diferența între luptătorul împotriva tehnolgiei (nu te gândi la cip, detașează-te) și cel care promovează tehnologia?

Citat:
In schimb lupta asta anticip are valente patologice. Pana la urma s-ar putea zice: "ma, tu nu crezi in aberatia cu cipul=semnul fiarei, ce-ti pasa tie ca unii se lupta impotiva lui. Nu esti nici pentru, nici impotriva."
Te prins microbul cipușorului?
Am precizat că nu mă refer neapărat la exemplul dat de tine (care se referă la cip), ci la modul general de a da credit ”beneficiilor” progresului tehnologic.

Citat:
E bine sa iti vezi de viata ta si atunci cand va veni momentul (pentru ca apocalipsa nu o poti amana si nici nu este rolul tau asta) si c trebui sa faci lucruri ce contravin invataturii Bisericii sa marturisesti si sa suporti cu stoicism consecintele. Asta au facut martirii primelor veacuri. Nu au uneltit si nici protestat pe fata impotriva sistemului.
De acord, dar nici să dăm credit comodității, care la fel este contrară învățăturii Bisericii.
Vechi 04.01.2014, 13:22:33
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi și atunci care e diferența între luptătorul împotriva tehnolgiei (nu te gândi la cip, detașează-te) și cel care promovează tehnologia?
Poate nu m-am exprimat bine: eu nu promovez cipul si binele pe care acesta il aduce. Problema mea este cand se incearca inducerea ideii nedemonstrate de maleficitate a cipului si transformarea lui in dogma a bisericii.
Nu luptam impotriva tehnologiei, dar nici nu o promovam. Cu excemptia cazului in care cazului in care avem un interes. Si oricat ne-am da noi de rotunzi toti facem compromisuri. Acum vorba aia "exista compromisuri compromitatoare si compromisuri necompromitatoare"

Citat:
Te prins microbul cipușorului?
Am precizat că nu mă refer neapărat la exemplul dat de tine (care se referă la cip), ci la modul general de a da credit ”beneficiilor” progresului tehnologic.
Microbul? Neeee. Eu am cipul implantat si ma controleaza. :))

Citat:
De acord, dar nici să dăm credit comodității, care la fel este contrară învățăturii Bisericii.
Nu promovez comoditatea, ci actiunea. Doar ca actiunea asta trebuie indreptata in directia corecta, a vietii crestine, nu a crearii de inamici imaginari si de impunere a unor pareri ca invatatura de credinta.
Vechi 04.01.2014, 19:33:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Practic, nu tin minte sa fi vazut vreun calugar care se deplaseaza in afara manastirii, pe o distanta mai mare, folosind caruta cu cai, de teama sa nu fie coplesit de progresul tehnologic.
Dar cu masini, destui.

Inclusiv mai nou se pare ca unii au si Internet in chilie.
Vechi 04.01.2014, 20:03:18
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

........................
Vechi 04.01.2014, 21:59:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Inclusiv mai nou se pare ca unii au si Internet in chilie.
Unde dai și unde crapă.
Vechi 04.01.2014, 22:06:03
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Europarlamentarul Elmar Brok vrea ca imigranții români să fie amprentați. La ce ar ajuta amprentarea

Banuiesc ca stiti stirea. Si Germania nu este singura tara.
Vechi 04.01.2014, 22:16:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate nu m-am exprimat bine: eu nu promovez cipul si binele pe care acesta il aduce.
Care e binele adus de cip?

Citat:
Nu luptam impotriva tehnologiei, dar nici nu o promovam. Cu excemptia cazului in care cazului in care avem un interes. Si oricat ne-am da noi de rotunzi toti facem compromisuri. Acum vorba aia "exista compromisuri compromitatoare si compromisuri necompromitatoare"
Ideea era că lupta împoptriva tehnologiei nu e bună, dar nici promovarea ei.

Citat:
Nu promovez comoditatea, ci actiunea.
Asta cu acțiunea e o scuză...când clar ai spus că un card e mai comod decât banii în portofel.

Citat:
Doar ca actiunea asta trebuie indreptata in directia corecta, a vietii crestine, nu a crearii de inamici imaginari si de impunere a unor pareri ca invatatura de credinta.
De acord cu tine.
Vechi 04.01.2014, 22:42:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde dai și unde crapă.
Cand faci o afirmatie destul de generica si generalizatoare, poate sa crape mult mai departe decat te astepti.

Nu cred ca tehnologia in sine e vinovata pentru decadenta morala.
Cel mult ajuta pe cei care aleg sa mearga in jos, sa alunece mai usor.

Dar poate functiona si invers, adica uite cata sursa de informare ortodoxa este accesibila acum fata de acum 20 ani in urma.
Vechi 04.01.2014, 22:46:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Care e binele adus de cip?
Vorbesti de unul anume?
Un exemplu aleator: fara cip, nu erai aici si acum tastand toate chestiile astea.

Citat:
Ideea era că lupta împoptriva tehnologiei nu e bună, dar nici promovarea ei.
Foarte generic. Ce inseamna "promovarea ei"?

Citat:
Asta cu acțiunea e o scuză...când clar ai spus că un card e mai comod decât banii în portofel.
Si mai sigur.
Bani pierduti inseamna 99.99% bani pierduti definitiv si irecuperabil.
Un card pierdut, inseamna 99.99% ca banii sunt inca ai tai.

Sau gandeste-te altfel: trebuie sa ajungi undeva cu 10000RON in buzunar, mergi noaptea sau pe un drum nesigur.
Nu cred ca te-ai simti foarte confortabil.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30