![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Înainte de a continua răspunsul, rog pe forumiștii care activează în domeniul psi (fie ca psihologi fie ca psihiatri) să arunce o privire critică peste textul meu și să ofere un feedback. Pentru evaluarea acurateții mesajului și pentru îmbogățirea cu varii completări.
Dacă aveți rezerve, dragi colegi, vă propun să acordați puțină atenție motivației mele pentru acest topic: suntem datori către oamenii din jurul nostru, din această Românie mult prea batjocorită și mințită, să oferim o minimă informare corectă privind serviciile psi. Faptul că sunt atâtea prejudecăți și distorsiuni și că se petrec atâtea necazuri (individuale, în familie, în școli, la locul de muncă etc.) de care noi ne lovim, atât ca slujitori în domeniul psi cât și ca oameni printre alți oameni, cred că ține și de modul în care noi oferim date corecte și utile semenilor noștri nespecialiști în domeniul serviciilor Psi. Avem prilejul să furnizăm date pertinente în dezbateri publice, cum e aceasta, aici. Cred că nu putem să așteptăm ca oamenii să se raporteze corect și eficient la noi, dacă rămânem mereu învăluiți într-un nor gros de ceață și mister... În definitiv, nu avem nimic de ascuns. Dacă noi nu oferim ceea ce avem de oferit pentru o reprezentare corectă și cât mai bogată a domeniilor psi, o vor face alții în locul nostru - dar nu toți sunt binevoitori, nu toți sunt onești, nu toți dețin competențe reale. Doar vedem zilnic ce bâlci și ce dezinformare se practică în media! Ne mai mirăm că oamenii spun vrute și nevrute despre psi? (De pildă că psihologia se ocupă cu sexualitatea sau că dezvoltă mândria!... că Psihologia e în conflict cu Biserica ori de-a dreptul paralelă... etc. etc.) Vă rog, așadar, să vă alăturați pentru un dialog folositor tuturor! Last edited by cezar_ioan; 03.09.2013 at 05:06:07. |
|