Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2013, 22:00:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu prea mai aud sa isi dea cineva copiii la cresa. Acum e la moda bona.
Dădaca e cam scumpă pentru buzunarul românului de rînd. Deci ori la creșă, ori apelăm la bunici, ori mama renunță la serviciu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:35:26
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dădaca e cam scumpă pentru buzunarul românului de rînd. Deci ori la creșă, ori apelăm la bunici, ori mama renunță la serviciu.
Depinde de persoana. Unii isi angajeaza filipineze, altii romance. Ce vroiam sa spun e ca si la noi in tara au cam inceput sa isi lase copiii cu bone.

Nu toti au bunici care doresc sa aibe grija de nepoti. Bunicii mei nu au dorit asta, bona nu au gasit, asa ca am mers la cresa. Acum nu stiu daca la 1-2 ani copilul e bine sa mearga la cresa sau nu.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:37:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pe care doar tu ii cunosti si doar Dumnezeu stie cata minte au pus in afirmatiile alea :)
Stai liniștit că nu m-am dat jos acum din bananier.
Asta au recomandat doctorii unei mămici care tocmai a născut...au spus să nu bea lapte, ci să bea iaurt sau brânzică, adică lapte fermentat.

Citat:
Am spus-o deja: laptele de vaca/oaie era o parte importanta a alimentatiei romanului de hat hat...
Eu copilăria mi-am trăit-o la țară, dar eu nu-mi amintesc să fi mâncat zilnic brânză sau slănină, deși bunicii mei erau înstărți. Mai întreabă și tu oamenii mai în vârstă de pe la țară și vezi cam de câte ori mâncau brânză pe săptămână și în ce condiții de viață, mă refer de activitatea lor fizică intensă.

Citat:
Daca laptele era asa nociv cum spun cei obsedati de veganism, disparam de mult ca popor, otraviti de propria mancare.
Ai uitat să iei în calcul efortul fizic zilnic pe care oamenii de care tu amintești (majoritatea de la țară) l-au depus la munca câmpului și în jurul ogrăzii.

O fi și IPS Laurențiu obsedat de veganism? http://www.youtube.com/watch?v=-r-qmlT9cdA

Citat:
Vino cu studii medicale serioase (nu "doctorii") care sa dovedeasca ca asa este.
Crezi că aceste studii ar demonta afacerea industriei farmaceutice?
Oamenii care au o alimenție cu preponderență vegetariană nu prea cunosc boli, nu prea știu de medic (sau foarte rar), de ce? Pentru această realitate îți cam demontează "studiile serioase"?

Citat:
Eu din ce stiu, studiile au infirmat aceasta ipoteza.
Păi logic, medicul mănâncă echilibrat, iar omul de rând e atenționat doar când e pe patul de moarte sau îi aruncă praf în în ochi cu "cosumul excesiv de sare, zahărși grăsimi dăunează sănății".

Last edited by ovidiu b.; 24.07.2013 at 23:50:18.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:41:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Apropo, IPS e practicant, ceea ce vorbește e acoperit de faptă.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:57:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Bunicii mei nu au dorit asta, bona nu au gasit, asa ca am mers la cresa. Acum nu stiu daca la 1-2 ani copilul e bine sa mearga la cresa sau nu.
Nu e bine să fie despărțit de mamă în primul rînd, indiferent că e dus la creșă sau la bunici. La vîrsta asta ar trebui să fie încă alăptat! Dar teoria și practica spun lucruri diferite de multe ori, ca și aici din păcate.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 00:17:12
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu e bine să fie despărțit de mamă în primul rînd, indiferent că e dus la creșă sau la bunici. La vîrsta asta ar trebui să fie încă alăptat! Dar teoria și practica spun lucruri diferite de multe ori, ca și aici din păcate.
Asa este, cel mai bine este cu mama. Nu cred ca exista mama (normala) care sa doreasca sa mearga la munca si sa isi lase copilul la cresa, decat daca este absolut necesar si asta cu multa durere si suferinta in sufletul ei.

Am vazut cat de importanta este prezenta mamei, le da copiilor o stare de bine, un echilibru, o buna dispozitie, este ceva greu de descris. Vecina mea a inceput serviciul cand fetita ei a implinit doi ani si cand pleca la munca fetita plangea mult timp dupa ea. O auzeam din camera noastra si imi era tare mila de ea.

Baiatelul meu care are nu a implinit inca doi ani, cand vede ca ies din camera imi spune: nu pleaca mami. Daca sunt in alta camera vine repede dupa mine si zambeste fericit cand ma vede. Sunt micuti si au nevoie de noi, in special de mama.

Mai am si alte exemple care pe mine m-au ajutat sa inteleg cat de important este ca mama sa se ocupe de copii, sa stea cu ei acasa, in special cand sunt mici, pentru buna si sanatoasa lor crestere.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 01:18:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Fiecare mama isi cunoaste copilul si simte daca este momentul ca acesta sa mearga la gardinita
(....)
Eu nu am auzit pana acum de alaptat pana la varsta de 7 ani, dar tot ce se poate...
Mama asta, de ex.
Si ea a "simtit" ca e nevoie sa-si alapteze copilul la san si la varsta de ...:

http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74

As putea sa iau si restul "argumentelor" in parte si sa comentez, dar sunt de o natura la fel de subiectiva.

Last edited by AlinB; 25.07.2013 at 01:30:44.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 22:40:39
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mama asta, de ex.
Si ea a "simtit" ca e nevoie sa-si alapteze copilul la san si la varsta de ...:

http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74.
Si de ce ne deranjeaza pe noi asta? Fiecare cum crede. Aceste cazuri sunt extrem de izolate, sunt exceptii, nu merge sa le prezinti ca argumente.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2013, 00:48:06
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Pai poate fi alaptat si daca merge la gradinita sau cresa. La 1-2 ani copilul nu mananca numai la san. Apoi s-a inventat pompa.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2013, 14:17:22
Ekaterina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai poate fi alaptat si daca merge la gradinita sau cresa. La 1-2 ani copilul nu mananca numai la san. Apoi s-a inventat pompa.
Din cate am citit, calitatea laptelui difera in functie de modul in care este administrat (de la san sau cu biberonul). Pompa este o varianta de urgenta, altfel este bine ca micutul sa manance direct de la san. O mare parte din anticorpii continuti de laptele de mama raman pe peretii biberonului.

Un alt dezavantaj este faptul ca nu mai este la fel de steril, mutarea din pompa in biberon cere reguli stricte de igiena si sterilizare. Am observat ca micutii prefera sanul si foarte greu accepta biberonul, chiar daca acolo se afla tot lapte de la mami. Alaptatul la san este mai mult decat hrana, si asta inteleg mamele mult mai bine cand se hotarasc sa ii intarce pe copii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psihoterapie ortodoxa semilia Resurse ortodoxe on-line 62 15.06.2015 09:38:39
Beletristica ortodoxă STEPHAN Arta bisericeasca in general 30 08.04.2013 21:13:33
icoana ortodoxa? maggie Pictura si Sculptura Bisericeasca 6 18.10.2008 13:19:47
Fratia Ortodoxa mihailt Biserica Ortodoxa Romana 10 04.08.2008 22:19:41
"Fratia ortodoxa" PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 4 25.07.2008 19:33:10