![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(Ma intreb: oare Sfintii in Rai se autociteaza? sau se citeaza unii pe altii? sau spun ceea ce simt in inima? - asta e o intrebare retorica, doar asa sa ne mai destindem nitel!) Bucurii!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
mesaj sters
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca exista si o iubire care nu e iubire, un adevar care e minciuna, o dreptate care nu este dreptate, etc. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binele, în schimb, Îl are ca Izvor pe Dumnezeu Cel bun și mai presus de bunătate! De aceea, între oamenii buni pot exista diferențe, fiindcă fiecare dintre ei este unic și practică binele, ale cărui forme sunt infinite, în felul său propriu.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu atat mai mult, nu exista adevaruri care sa se bata cap in cap.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diavolul stă prost de tot cu imaginația și-i doar un iscusit plagiator. Și stă atât de prost cu imaginația și originalitatea, încât până și pe Hristos a încercat să-L ispitească prin... citate din Scripturi. Comparați diversele erezii din istoria Bisericii, comparați-le și cu anumite erezii moderne și vedeți cum se repetă anumite idei. Comparați motivația care-i determină pe oameni să comită răul și veți găsi, în uimitor de multe cazuri, aceeași tentație veche de când lumea, care i-a dus pe protopărinți la pierderea stării paradisiace originare: aceea de a deveni dumnezei fără Dumnezeu. Păi, dacă-i așa, nu e nespus de plictisitor să alegi răul?...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Catehismul BOR din anul 1952; 2. diverse articole ortodoxe de pe internet; 3. manuale de Dogmatică (asta mai rar, fiindcă primele două surse oferă suficient material de discuție). :) P. S. Să știți că am spus-o pe un ton amical ironic, cu empatie, fiindcă și eu, în primii aprox. 2 ani de când am început să mă angajez mai serios în viața duhovnicească, tot la fel făceam: răspundeam la orice prin citate. :) De aceea, mi-e relativ ușor să-i înțeleg pe colegii noștri de discuții care recurg atât de frecvent la argumentul autorității. :) Doar că eu, în timp, m-am schimbat mult, dar îmi amintesc cu drag cum o doamnă profesoară de Religie din liceu, privindu-mă cu mirare, mi-a spus: "clar, ești setată pe citate, n-am ce să-ți fac". :) Acum vorbind serios, mi-ați amintit de un citat al filosofului existențialist creștin Kierkegaard (apropo de citate). Nu-l mai rețin (am citit cartea acum mult timp), dar voi încerca să redau ideea. Filosoful spunea că teologii de astăzi (a se citi, în cazul nostru, forumiștii) se aseamănă unor călători care, într-o zi însorită de duminică, ar veni să urmărească o cursă de cai; doar că, după ce vor fi alergat într-un suflet până la locul spectacolului, s-ar opri, s-ar privi atenți unii pe alții și apoi... ar pleca acasă, uitându-și scopul. Și-mi mai amintesc de o altă cugetare (vedeți că pot și eu?...) a lui Antoine de Saint-Exupery, în care se spune că cei care se iubesc cu adevărat nu privesc îndelung unii la alții, ci își ațintesc toți privirile în aceeași direcție. :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 12.07.2013 at 23:46:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Si te poti gandi daca schimbarea aceasta nu s-a intamplat pentru ca, tu crezand ca ai dobandit intelepciunea inalta, ai inceput sa consideri ca poti fi chiar tu sursa invataturii ortodoxe, nu sfintii sau Biserica. Iar asta s-a intamplar probabil pentru ca ai fost atrasa de aceste conceptii. Si tu citezi tot timpul, dar probabil fara sa stii. Cum spunema in alt mesaj, cauta pe google cuvantul "ecumensim" sau derivate si o sa gasesti multe articole ortodoxe care vorbesc despre ecumensim si il critica. O sa vezi daca acolo nu sunt aproape aceleasi conceptii pe care le enunti, unele cuvant cu cuvant. Cum vezi, roata s-a descoperit, dar tot de altii.
|
|