![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce înțelegeți dvs prin conceptul de "unicitate", în contextul discuției despre unicitatea fiecărei persoane umane și despre modul unic în care fiecare dintre noi trăiește relația cu Același Dumnezeu? Vă întreb pentru că este posibil ca, prin aceleași cuvânt, să înțelegem lucruri didferite și aceasta să fie cauza polemicii... :) "Nu ai avut niciodata o relatie divergenta, nu-i asa?" O, ba da! Inclusiv cu o doamnă profesoară de Filosofie de care sunt foarte atașată de mulți ani și care, de câte ori ne revedem, îmi pune întrebări și mă contrazice pe teme filosofice și, mai ales, teologice. O contrazic și eu, vă puteți imagina, fiindcă așa îmi e stilul. :) Și dumneaei îi place să polemizeze, ca și mie, așa că aceste opinii diferite dintre noi nu constituie nicidecum un obstacol în calea dialogului, ci din potrivă. :) Dezbateri și polemici am avut și cu alte persoane mai mult sau mai puțin apropiate, dar mereu pe un ton cuviincios și într-un mod constructiv. Să vedeți ce discuții am cu un vechi prieten de familie mult mai mare ca vârstă decât mine (are peste 40 de ani), care este ateu. Și amândurora ne place mult să discutăm. Uneori (n-o spun ca să mă laud, ci doar pentru a vă arăta că nu vorbesc din filme, așa cum ați presupus, ci din proprie experiență) am reușit să-l conving de anumite aspecte legate de credința noastră. I-am mărturisit sincer, din toată inima, ce cred despre Hristos, ce loc ocupă El în viața mea, i-am vorbit inclusiv despre anumite noțiuni teologice pe care le-am studiat la facultate (îi place mult să afle lucruri noi și este o persoană bine informată) și și-a exprimat acordul în anumite privințe. În altele, aem convingeri radical diferite, dar ne înțelegem unul pe celălalt, chiar dacă suntem doar parțial de acord.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 10.07.2013 at 21:22:23. |
|