![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei sa faci un experiment, poti face ce am facut si eu inainte sa devin credincios. Chiar daca nu crezi deloc te poti ruga sa te ajute intr-o problema importanta pentru tine, chiar daca nu crezi ca exista divinitate. Dar de mai multe ori pe zi, cand ai timp si nu faci altceva, de exemplu cand mergi pe strada sau altfel. De exemplu sa te rogi "Ajuta-ma Doamne sa ..." (sa ma vindec, sa imi reusesca ceva, etc.). Si repeti asta de cateva ori, in fiecare zi, chiar daca nu crezi, ceva negativ nu are ce sa fie. Vezi ce se intampla si poti spune ca ai facut ceva ca sa cauti adevarul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar cand am simțit că mi se clatină credința, în sensul că rațiunea nea începuse să ia în calcul și ipoteză ca Dumnezeu să nu existe, am făcut exact ce spui. au fost câțiva ani în care mă rugam, pe stradă, în gând evident. s-a întâmplat nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar ce poate fi mai important decât rugăciunea pentru ajutorul în credință? nu am cerut carieră, bani, etc. am cerut ajutor în credință. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu il cauti pe Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
eu caut adevărul, oricare ar fi.
și vreau să știu, nu să cred orbește. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate afla, dar cel mai probabil nu prin simturile noastre. A ajuns vreun filozof sau om de stiinta la adevar vreodata? Cand zic adevar ma refer la ce e Dumnezeu si viata de dupa moarte.
Asta nu se va intampla niciodata decat daca crezi prima data. Logic ar fi prima data sa stim si apoi sa credem, dar se pare ca in crestinism se intampla exact invers. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfatul meu e sa te rogi pentru ceva ce ai cea mai mare nevoie acum. Tu te rogi pentru credinta, dar din moment ce esti aproape convins ca nu exista ceri ceva ce de fapt nu vrei in acest moment. Tu esti necredincios, cred ca e bine sa te rogi pentru ceva material, ca in asta crezi. Sau daca vrei, un exemplu, te poti ruga sa iti dea un semn Domnul ca exista, asta e mai aproape de ceea ce cauti. |
|