![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am comentat despre fiecare subiect. |
|
||||
|
||||
![]()
Corect. Pana la urma totul tine de credinta, nu de logica si dovezi.
|
|||
|
|||
![]()
Eu spuneam de cei ce cauta adevarul, pentru ca tu ai scris ca toti spun la fel, deci ca nu s-ar stii adevarul si nu am avea cum sa-l aflam. Dar tu nu cauti, tu crezi ca deja stii adevarul, ca nu exista decat lucrurile materiale. Nu o sa poti vedea altceva doar din dovezi, pentru ca nu ar putea fi nicio dovada care sa te convinga, chiar daca ar fi evidenta. Mai intai trebuie sa iti doresti sa afli adevarul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei sa faci un experiment, poti face ce am facut si eu inainte sa devin credincios. Chiar daca nu crezi deloc te poti ruga sa te ajute intr-o problema importanta pentru tine, chiar daca nu crezi ca exista divinitate. Dar de mai multe ori pe zi, cand ai timp si nu faci altceva, de exemplu cand mergi pe strada sau altfel. De exemplu sa te rogi "Ajuta-ma Doamne sa ..." (sa ma vindec, sa imi reusesca ceva, etc.). Si repeti asta de cateva ori, in fiecare zi, chiar daca nu crezi, ceva negativ nu are ce sa fie. Vezi ce se intampla si poti spune ca ai facut ceva ca sa cauti adevarul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar cand am simțit că mi se clatină credința, în sensul că rațiunea nea începuse să ia în calcul și ipoteză ca Dumnezeu să nu existe, am făcut exact ce spui. au fost câțiva ani în care mă rugam, pe stradă, în gând evident. s-a întâmplat nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar ce poate fi mai important decât rugăciunea pentru ajutorul în credință? nu am cerut carieră, bani, etc. am cerut ajutor în credință. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumitru e un fost credincios care este încă activ pe un forum creștin și ortodox. Cuvintele citite de el aici îi pot schimba hotărîrea și implicit vor avea asupra lui consecințe veșnice. Deci să avem mare grijă ce scriem, pentru că el și alții sînt influențați de postările noastre, chiar și la nivel de subconștient, nu mă refer neapărat la convertiri instantanee. Dumnezeu rabdă, așteaptă, suferă, speră, iubește. Pe cînd noi...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult decât atât, domnul Dumitru îmi spunea, pe un alt topic (nu mai rețin titlul thread-ului), că se află în căutarea adevărului și că, poate, cineva a formulat cândva adevărul absolut...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 19.05.2013 at 20:59:49. |
|