Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2013, 00:37:10
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Credeți că poate ieși ceva bun și constructiv din acest tip de acuze?
Din a denatura cu bunastiinta un mesaj iese ceva bun?

Ps: L-a intrebare s-a raspuns deja. Dumnezeu nici nu greseste pentru ca El judeca si El da sentinta. Daca ar fi doar drept nu s-ar mantui nimeni. Deci am stabilit partea cu gresitul.
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.

Last edited by Lucian008; 18.04.2013 at 00:41:16.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 07:29:01
drumetul6519 drumetul6519 is offline
Banned

Data înregistrării: 05.04.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RHIANA Vezi mesajul
Prietene, n-ai ce sa-ntelegi altceva, decat exact ceea ce "E SCRIS". CREZUL nu e o metafora, nu e vreo opera filosofica gen Tutea sau Eliade.....este MARTURIA de credinta in D-zeu, la in cel mai clar & propriu sens al cuvintelor folosite!
Aveti dreptate. Crezul nu este o metafora. Pentru adventisti, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie", este o nadejde exprimata clar, simplu, pe inteles. Fara aceasta fagaduinta, credinta este zadarnica (1 Corinteni 15).

Totusi, pentru unii, Crezul poate fi o metafora. De vreme ce problema vietii vesnice impreuna cu Domnul, este rezolvata, fara sa fie nevoie de revenirea Domnului si inviere, nu vad care este sensul real al Crezului. Pare simpla literatura cu caracter religios.

Poate reusiti dvs. sa-mi explicati ce rost are revenirea Domnului si invierea, pentru cel care traieste in Rai, in prezenta Domnului.

Citat:
În prealabil postat de RHIANA Vezi mesajul
Nu-nteleg de ce faci o dezbatere prelungita, cand e evident faptul ca esti combatut in toate felurile dar cu probe!
Nu am cum sa fiu combatut deoarece doar am cerut explicatii la ceva ce nu pricep.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 07:33:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ce este suflarea de viata?
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 07:50:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Cum explici asta? Acum era mort tanarul Eutihie sau nu era mort? Ce marturiseste Sf.Scriptura? (stii tu chestia aia "Sola Scriptura").
Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si traducerea cu suflet = viata aici nu este valabila, pentru ca textul grecesc foloseste cuvantul "ψυχὴ":
"...γὰρ ψυχὴ αὐτοῦ ἐν αὐτῷ ἐστιν." care numai "viata" nu inseamna.
De ce sa nu fie valabila? Vedeti aici.

http://interlinearbible.org/acts/20-10.htm
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 08:06:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e la fel cu antropologia adventista care nu e la fel cu antropologia Sfintei Scripturi.
Aratati o diferenta intre antropologia adventista si antropologia Sfintei Scripturi.

Citat:
Simplu.
"aproape" -le tau, nu este suficient, dupa planul creatiei Divine.
Ce-i mai lipseste? Ce-ti mai trebuie inviere de vreme ce traiesti cu toate capacitatile (mentale, sentimentale, poti vedea, poti umbla, poti vorbi, etc)?

Citat:
Trupul nu e doar un "invelis".
Ce este trupul pentru cel care traieste precum ingerii?

Citat:
Adventistii pot spune ce prostii vor, dar nu ei fac regulile, nici ale vietii nici ale mortii.
Regulile vietii si mortii le face Domnul. O regula este aceea ca cel mort poate trai daca este inviat de Domnul. Altfel, nu vad nici un rost al invierii mortilor.

Poate ma lamuriti, totusi, care este rostul revenirii Domnului si invierii celor care oricum traiesc cu Domnul.

Este cert faptul ca Domnul va reveni si va invia pe cei morti ( o spune Sfanta Scriptura si o spune si Crezul, care este in armonie cu Sfanta Scriptura). Nu stiu cum sta treaba cu mortii care traiesc si urmeaza a fi inviati. Aici astept niste lamuriri directe, clare.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 11:08:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de drumetul6519 Vezi mesajul
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).
Moartea sufletului, asa cum este descrisa in Sfanta Scriptura, este despartirea de Dumenzeu si cauzata de pacat.
Dar adventistii nu vor sa auda de asa ceva fiind practic intr-o stare permanenta de pacat de moarte, care este erezia:

"19. Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: adulter, desfrânare, necurăție, destrăbălare,
20. Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,
21. Pizmuiri, ucideri, beții, chefuri și cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am și spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu."
2 Petru cap.2

Deci domnule adventist, din proasta ta intelegere a Scripturii, macar stii ca nu e nevoie sa le faci pe toate ca sa pierzi mostenirea imparatiei, eresul este de ajuns.

Asa ca degeaba asteptati voi din gura sa va intalniti cu Dumnezeu, ca ceea ce o sa primiti ca rasplata pentru ratacire nu o sa va placa chiar deloc.
Vechi 18.04.2013, 13:40:27
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de drumetul6519 Vezi mesajul
Poate ma lamuriti, totusi, care este rostul revenirii Domnului si invierii celor care oricum traiesc cu Domnul.

Este cert faptul ca Domnul va reveni si va invia pe cei morti ( o spune Sfanta Scriptura si o spune si Crezul, care este in armonie cu Sfanta Scriptura). Nu stiu cum sta treaba cu mortii care traiesc si urmeaza a fi inviati. Aici astept niste lamuriri directe, clare.
In ce stare se afla Hristos in timpul mortii: constienta sau inconstienta?
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 14:22:27
Banned

Implicit

Citat:
Moartea sufletului, asa cum este descrisa in Sfanta Scriptura, este despartirea de Dumenzeu si cauzata de pacat.
Puteti argumenta cu niste versete?

Eu stiu ca, de multe ori in Sfanta Scriptura, moartea sufletelor se refera la moartea oamenilor. Exemplu: "a stârpit toatã casa lui Ieroboam si n-a lãsat nici un suflet din neamul lui Ieroboam, pânã ce nu l-a nimicit" (3 Regi 15:29).
Una din semnificatiile expresiei "suflet", este aceea de fiinta umana in totalitate. Si aceasta fiinta (suflet) moare (vorbim de moarte la propriu - nu de moarte spirituala).

Citat:
Deci domnule adventist, din proasta ta intelegere a Scripturii,
Ajutati-ma sa inteleg corect. Am o mare nedumerire, cu care revin (pentru ca nimeni nu-mi raspunde): ce rost are revenirea Domnului si invierea celui care a murit dar traieste cu Domnul?
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 14:47:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Uite un motiv:
de la Parusie încolo lumea așa cum o știm (cât o știm) noi nu va mai exista.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 17:55:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Uite un motiv:
de la Parusie încolo lumea așa cum o știm (cât o știm) noi nu va mai exista.
Raspunsul dvs. nu are nici o legatura cu intrebarea (nedumerirea) mea. Cel care a murit dar traieste cu Domnul, nu traieste in lumea aceasta pe care o stim noi.

Intrebarea mea se refera la cei care au murit dar traiesc cu Domnul. Pentru acestia, ce rost mai are revenirea Domnului si invierea?
Reply With Quote
Răspunde