Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2013, 08:17:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
E pacat sa te faci partas (printr-un salut) la "ratacirea lor" care este Invierea lui Hristos?
E smintitor pentru toată lumea. Biserica ta a hotărât/stabilit/zi-i cum vrei că tu sărbătorești un lucru într-o anumită zi. Orice altceva e... can-can.
Că răspunzi unui (eventual) salut e una. Și atunci însă trebuie specificat clar că pentru tine e altfel.
Dar să te apuci tu, ÎMPOTRIVA hotărârilor păstorilor tăi, să dai apă la moară celor de alte confesiuni, deja nu mai ține frate de iubirea de aproape. Iubirea de aproape e până la credință: din contră, din iubire de aproape trebuie lucrat și arătate greșelile altor confesiuni, nu adâncite rătăcirile. Despre asta-i vorba, nu despre "a fi OM".
Până unde merge "a fi OM"? Poate nu mai vrei să ții post, "să fii OM" cu protestanții. Poate vrei să te mai împărtășești de Sfintele Taine ca "să fii OM" cu catolicii/protestanții/păgânii. Că doar astea nu țin de dogmă.
Poate vrei să negi existența lui Dumnezeu, ca "să fii OM" cu ateii. E, ce dacă umblăm puțin la dogmă, important e "să fii OM", nu?
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 09:43:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
E smintitor pentru toată lumea. Biserica ta a hotărât/stabilit/zi-i cum vrei că tu sărbătorești un lucru într-o anumită zi. Orice altceva e... can-can.
Că răspunzi unui (eventual) salut e una. Și atunci însă trebuie specificat clar că pentru tine e altfel.
Dar să te apuci tu, ÎMPOTRIVA hotărârilor păstorilor tăi, să dai apă la moară celor de alte confesiuni, deja nu mai ține frate de iubirea de aproape. Iubirea de aproape e până la credință: din contră, din iubire de aproape trebuie lucrat și arătate greșelile altor confesiuni, nu adâncite rătăcirile. Despre asta-i vorba, nu despre "a fi OM".
Până unde merge "a fi OM"? Poate nu mai vrei să ții post, "să fii OM" cu protestanții. Poate vrei să te mai împărtășești de Sfintele Taine ca "să fii OM" cu catolicii/protestanții/păgânii. Că doar astea nu țin de dogmă.
Poate vrei să negi existența lui Dumnezeu, ca "să fii OM" cu ateii. E, ce dacă umblăm puțin la dogmă, important e "să fii OM", nu?
PASTORII ADEVARATI au hotarat una, pastorii DE ASTAZI fac alta (ca sa faca altor pastori pe plac). Spune tu amice, cand ar trebui sarbatorit Pastele? Prima duminica, de dupa echinoctiul de primavara (echinoctiul cade in jurul datei de 21 martie), (pascalie stabilita de Sf. Parinti la primul sinod ecumenic),dupa Pastele evreiesc, este duminica din 5 mai? Nu cumva pastorii de astazi INCALCA hotararile PASTORILOR de alta data?
ps: cand este vorba sa marturisesc INVIEREA LUI HRISTOS, SUNT si protestant si catolic
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 09:48:08
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Vezi că ce ai enumerat tu acolo nu-s (din câte știu eu) toate condițiile necesare stabilirii datei Sfintelor Paști.
La restul afirmațiilor tale nu mai am ce să adaug/comentez: Dumnezeu să te aibă-n pază! Dacă tu crezi că ești mai deștept/înțelept/frumos/mândru/credincios/ce_vrei_tu decât cei care stabilesc data Sfintelor Paști, eu mă retrag sfios (precum Șeherezada) din discuție și mă rog pentru tine.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 09:58:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Vezi că ce ai enumerat tu acolo nu-s (din câte știu eu) toate condițiile necesare stabilirii datei Sfintelor Paști.
sunt CHIAR TOATE! Intereseaza-te sa vezi ca am dreptate!
Citat:
La restul afirmațiilor tale nu mai am ce să adaug/comentez: Dumnezeu să te aibă-n pază! Dacă tu crezi că ești mai deștept/înțelept/frumos/mândru/credincios/ce_vrei_tu decât cei care stabilesc data Sfintelor Paști, eu mă retrag sfios (precum Șeherezada) din discuție și mă rog pentru tine.
iar imi pui cuvinte in gura! Nu am spus (si nici NU ma cred) cel mai destept/intelept, etc. decat cei care acum ne sunt pastori. Dar a marturisi Invierea lui Hristos, este mai presus decat hotararile acestor pastori.
PS: din cate stiu NU este nici o hatarare a Sinodului BOR care sa "interzica" a saluta pe cineva in acesta perioada cu "Hristos a inviat"
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 10:22:29
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Ei, Florin, drăguțule, ce să-ți povestesc! M-ai dat pe spate cu "hotărârea Sfântului Sinod". Sfântul Sinod, dacă e s-o luăm așa pe alături, nu-ți interzice nici să înveți catehismul și dai dovadă de multe ori că n-o faci. Așa că...

Și vezi că totuși mai e ceva ce ție-ți scapă în ceea ce privește stabilirea datei Sfintelor Paști.
Reply With Quote
Vechi 04.04.2013, 10:26:40
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
sunt CHIAR TOATE! Intereseaza-te sa vezi ca am dreptate!

iar imi pui cuvinte in gura! Nu am spus (si nici NU ma cred) cel mai destept/intelept, etc. decat cei care acum ne sunt pastori. Dar a marturisi Invierea lui Hristos, este mai presus decat hotararile acestor pastori.
PS: din cate stiu NU este nici o hatarare a Sinodului BOR care sa "interzica" a saluta pe cineva in acesta perioada cu "Hristos a inviat"
Ma intreb insa daca exista o hotarare care sa indemne la a face acest lucru!
Si iarasi ma intreb: oare exista niste hotarari in care sunt combatute ereziile? Si daca da, ce presupune asta?