![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Că răspunzi unui (eventual) salut e una. Și atunci însă trebuie specificat clar că pentru tine e altfel. Dar să te apuci tu, ÎMPOTRIVA hotărârilor păstorilor tăi, să dai apă la moară celor de alte confesiuni, deja nu mai ține frate de iubirea de aproape. Iubirea de aproape e până la credință: din contră, din iubire de aproape trebuie lucrat și arătate greșelile altor confesiuni, nu adâncite rătăcirile. Despre asta-i vorba, nu despre "a fi OM". Până unde merge "a fi OM"? Poate nu mai vrei să ții post, "să fii OM" cu protestanții. Poate vrei să te mai împărtășești de Sfintele Taine ca "să fii OM" cu catolicii/protestanții/păgânii. Că doar astea nu țin de dogmă. Poate vrei să negi existența lui Dumnezeu, ca "să fii OM" cu ateii. E, ce dacă umblăm puțin la dogmă, important e "să fii OM", nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: cand este vorba sa marturisesc INVIEREA LUI HRISTOS, SUNT si protestant si catolic |
|
||||
|
||||
![]()
Vezi că ce ai enumerat tu acolo nu-s (din câte știu eu) toate condițiile necesare stabilirii datei Sfintelor Paști.
La restul afirmațiilor tale nu mai am ce să adaug/comentez: Dumnezeu să te aibă-n pază! Dacă tu crezi că ești mai deștept/înțelept/frumos/mândru/credincios/ce_vrei_tu decât cei care stabilesc data Sfintelor Paști, eu mă retrag sfios (precum Șeherezada) din discuție și mă rog pentru tine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
PS: din cate stiu NU este nici o hatarare a Sinodului BOR care sa "interzica" a saluta pe cineva in acesta perioada cu "Hristos a inviat" |
|
||||
|
||||
![]()
Ei, Florin, drăguțule, ce să-ți povestesc! M-ai dat pe spate cu "hotărârea Sfântului Sinod". Sfântul Sinod, dacă e s-o luăm așa pe alături, nu-ți interzice nici să înveți catehismul și dai dovadă de multe ori că n-o faci. Așa că...
Și vezi că totuși mai e ceva ce ție-ți scapă în ceea ce privește stabilirea datei Sfintelor Paști.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si iarasi ma intreb: oare exista niste hotarari in care sunt combatute ereziile? Si daca da, ce presupune asta?