![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by antoniap; 03.04.2013 at 11:24:59. |
|
||||
|
||||
![]()
te rog sa incepi tu. Argumenteaza-ne patristic ca nu e potrivit sa saluiti cu Hristos a inviat, decat dupa ce s-a savarsit Liturghia Pascala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu, insa, consider ca nu e potrivit ca noi, ortodocsii, sa salutam astfel mai inainte de a se sfarsi Postul Mare la noi. Iar Postul mare se termina dupa Liturghia Pascala. Daca gresesc, e firesc sa-mi doresc sa fiu corectata cu argumente teologice din Sfintii Parinti. Daca salutam astfel cu prilejul pastilor altor confesiuni, salutul nostru dobandeste sau nu si o alta semnificatie? Nu e vorba de orgolii. Problema este sa nu alunecam intr-o directie gresita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum o intrebare: mai exista vre-un moment din cursul anului Bisericesc, in afara de perioada penticostarului cand se canta Hristos a inviat? Sa vedem daca Biserica mai foloseste acest tropar al Invierii si cu alte prilejuri.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Observ ca una din intrebarile Antoniei este ce au vrut sa arate cei care au raspuns la salutul catolicilor. Ca ce: cei care au raspuns au vrut sa arate ca sunt mai buni decat ceilalti ?
Fara suparare, dar imi aduce aminte de modul de lucru al securitatii care de cate ori incercai sa spui ceva, intra la banuieli : "Adica ce vrei ma banditule sa insinuezi ? Zi ma, ai? Te crezi mai destept ca noi sau ce? " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au vrut sa arate ca sunt in necunostinta si nestiinta de cauza. Iar "nestiinta nu este o scuza ci este un pacat".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pot raspunde in locul lui. Nici eu nu am cerut parerea sotiei dvs sau a altor cunoscuti. Sub id-ul acesta imi postez parerile personale, ganduri, idei. Nu inteleg ce importanta are parerea sotului meu? In definitv, daca conteaza parerea unui preot, aceea ar trebui sa fie, in primul rand, a parintelui dvs duhovnic.De el sa ascultati. Asta nu inseamna ca parerea lui e aceeasi cu a mea, cum nu inseamna ca parerea lui e diferita de a mea. Sper ca ma intelegeti...
|
||||
|
||||
![]()
Am înțeles perfect. Mulțumesc pentru timpul acordat.