![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista si lucruri negative (mai ales la rromi sau la familiile sarace si fara educatie si la familiile foarte bogate), dar acestea nu reusesc nici macar partial sa le umbreasca pe cele bune. Last edited by catalin2; 23.03.2013 at 12:59:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E dreptul dvs. (pe care-l respect) sa aveti aceasta imagine idilica despre crestinii din România. De ce nu cred in imaginea idilica pe care ati prezentat-o?? 1. <<in România în intervalul cuprins între 1958 și 2008 numarul avorturilor este de 22.178.906? Datele aparțin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare din Ministerul Sănătății. Și mai interesant este faptul că la sfârșitul acestui interval, adică în 2008, populația României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populația actuală a țării.>> http://www.romanialibera.ro/exclusiv...ri-217321.html Putem sa vorbim de iubire de „Dreapta credinta” cand numarul copiilor avortati pe parcursul a 50 de ani este mai mare decat populatia României (la sfarsitul intervalului de timp care a stat la baza acestei statistici)? 2. Intr-o tara 80 si ...% crestin ortodoxa este normal ca noul Cod penal sa dezincrimineze incestul si prostitutia? Stiu punctul de vedere total dezaprobator al Bisericii Ortodoxe Române si al Bisericii Catolice. (Nu stiu ce au comunicat reprezentantii altor culte si-mi cer scuze pentru nestiinta mea). 3. <<In fiecare iarna, in Bucuresti, mor de frig 300 de persoane fara adapost. Pentru cele peste 5.000 de persoane care traiesc sub cerul liber, exista 300 de locuri in adaposturi ale fundatiilor, asociatiilor sau primariilor.>> http://www.ziare.com/articole/oameni...dapost+romania 4. <<In Bucuresti traiesc aproximativ 5.000 de oameni ai strazii, iar in total in România numarul persoanelor care nu au unde sa locuiasca este de 15.000. Aproape 85% la suta dintre persoanele fara adapost chestionate erau calificate profesional, opt la suta avand studii superioare, 60 la suta studii medii si 24 la suta studii primare.>> http://www.ziare.com/social/capitala...adapost-961296 5. Spuneti ca românii sunt saritori? <<Majoritatea covarsitoare a cititorilor Ziare.com nu este de acord cu propunerea unui ONG de a oferi scara blocurilor persoanelor fara adapost pe timp de iarna, atunci cand temperaturile de afara sunt foarte scazute. Dintre 2.652 de respondenti, 78,09 la suta s-au declarat impotriva adapostirii oamenilor strazii in scarile de bloc. Numai 15,61 la suta ar fi de acord, 4,64 la suta se mai gandesc, iar 1,66 nici macar nu sunt interesati de subiect.>> http://www.ziare.com/social/capitala...adapost-961296 6. <<Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie sărăcia și corupția. Aproximativ 25% din populația României trăiește în sărăcie conform unui raport amplu de evaluare a sărăciei din 2003, al experților CASPIS și al Băncii Mondiale. În funcție de etnie statistica din 2003 este următoarea: • 76.8% dintre rromi trăiesc în sărăcie; • 24.4% dintre etnicii români trăiesc în sărăcie; • 15% dintre maghiari trăiesc în sărăcie; • 18.6% din alte etnii trăiesc în sărăcie. În zonele urbane se înregistrează o sărăcie de 13.8%, iar în zonele rurale de 38%. În funcție de regiune Zona cea mai săracă este cea din N-E țării unde se înregistrează o sărăcie de 35.4%, fiind urmată de regiunea din S-V țării unde se înregistrează o sărăcie de 32.1%, în S țării de 29.9%, în S-E țării de 29.2%, în centrul țării de 20.3%, în V țării de 18.1%, în N-V țării de 17.7%, iar în București de 8.1%.>> http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C4%83...n_Rom%C3%A2nia 7. <<Statistici relevă faptul că 40% dintre români citesc prost sau nu știu să citească, 150.000 de români nu știu deloc carte, iar România este țara cu cei mai mulți analfabeți din Europa de Est. Duminică, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "România, te iubesc!", corespondentul Știrilor Pro TV Toni Dohotariu prezintă o anchetăîn care dezvăluie cum cei mai mulți copii români sunt condamnați la analfabetism de sărăcia lucie în care trăiesc. Pentru părinții lor, mai important este să-i pună la muncă decât să le ofere șansa de a se ridica. Numai în județul Vaslui, anul acesta, 785 de elevi au abandonat școala, 405 dintre ei fiind încă în ciclul gimnazial. Numărul analfabeților neștiuți sau ascunși crește de la o zi la alta, iar dramele acestor copii se consumă în tăcere, ignorați de stat și cu părinți incapabili să se gândească la viitorul lor.>> http://www.mediafax.ro/cultura-media...iubesc-8287046 <<Averile cumulate ale celor mai bogați 300 de români au scăzut cu trei miliarde de euro în ultimul an, ajungând la 26,5 miliarde euro. Pierderile și insolvențele au fost principala cauză. Ponderea în PIB a averilor din Top 300 s-a redus consistent, până la 19,4%, de la 23,8% cât a fost în 2011” scriu cei de la Capital.>> http://www.economica.net/care-sunt-c...p-3_37094.html <<Bucureștiul are 110 milionari, cei mai mulți la nivel național, averea cumulată a acestora fiind de circa 12 miliarde euro.>> http://www.economica.net/top-miliona...ari_37205.html (Vorbim despre acelasi Bucuresti in care in fiecare iarna mor de frig pe strada cca.300 de persoane). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Noi aici eram la "habemus papam"; pentru alte chestiuni există threaduri separate. Last edited by Decebal; 25.03.2013 at 21:35:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Un articol interesant:
Cum a început să se gândească la săraci noul Papă http://www.chiazna.ro/4703/cum-a-inc...raci-noul-papa Si bun de comentat de catre romano-catolicii de pe forum. Poate ei vad lucrurile altfel.
|
|||
|
|||
![]()
@Decebal 245
1. Chiar daca cei care au legiferat avortul s-ar putea sa nu fie crestini ortodocsi, cele care fac avorturi cu siguranta sunt femei crestin ortodoxe(sau SI femei crestin ortodoxe). 22 de milioane de avorturi in 50 de ani nu puteau sa fie facute doar de „altele”. Problema grava nu cred ca e doar „legiferarea avorturilor”. Legile tarii noastre interzic si condamna si crima. Asta inseamna ca in România nu sunt criminali/crime? Dumnezeu ne-a lasat liberi; Dumnezeu vrea ca noi sa avem dorinta de a ne pocăi; alegerea drumului greu al pocaintei si al mantuirii este optiunea noastra; ca si alegerea drumul pacatului. Dumnezeu I-a poruncit lui Adam sa nu manance din pomul cunostintei Binelui si Raului, dar nu a imprejmuit pomul cu sarma ghimpata si nu a ridicat ziduri ca Adam sa nu ajunga la acesta. I-a dat dreptul lui Adam sa aleaga. Si a ales. Si a devenit responsabil pentru asta. (http://www.crestinortodox.ro/predici...m-rai-680.html) 2. E bine sa cititi Noul cod penal si o sa aflati despre dezincriminarea incestului si prostitutiei. 3. Nu cred ca va afecteaza <<Fermentul de revoltă anti-ortodoxă și anti-rumânească>> pentru ca: a) ar trebui sa stiti macar numele poporului la care va referiti si pentru care se pare ca suferiti: ROMÂN NU <<RUMÂN>> si sa scrieti corect. ROMÂNIA NU <<RUMÂNIA>>. Am crezut ca e doar o greseala de postare, fiecare dintre noi din graba face astfel de greseli; la dvs. insa este permanenta. Am vazut ca ati scris la fel si pe alte topicuri. b) e bine sa fiti corect si sa vedeti „dusmani” si in propria dvs. fiinta c) cand oamenii nu stiu ce sa mai inventeze, fac apel la "nationalism" si "suferinta pentru credinta"; totdeauna are efect; dar nu e cinstit. Sa nu uitati ca, de-a lungul istoriei cunoscute de noi, ura a nascut ură, naționalismul a dus la ură si razboaie, extremismul si mai ales extremismul religios au produs doar nenorocire. Ura distruge nu creează. @Decebal 238 1. Trebuie sa fim crestini si prin fapte. Nu esti crestin ortodox daca faptele tale nu te prezinta astfel. <<și: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă.>> (Marcu 12, 30) Un crestin, un om care il iubeste pe Domnul Dumnezeu nu poate sa ucida, sa fure, sa violeze etc. Deci: intr-un neam cu adevarat crestin sau extinzand: daca ar putea sa existe un stat crestin, toate institutiile actuale ale statului (politie, justitie, jandarmerie etc.) ar șoma. 2. Au fost si sunt situatii in care oamenii si-au schimbat/isi schimba credinta. Dar nu totdeauna au fost fortati sa o faca. Exemplul pe care-l dati dvs. este un moment trist si nedrept al istoriei noastre. Dar daca-l folositi propagandistic falsificati adevarul si minimalizati suferinta acelora care au fost obligati sa-si schimbe credinta. Pentru ei n-a fost propaganda: a fost o mare durere. Eu v-am intrebat daca pe dvs. v-a abordat un crestin romano- catolic cu intentia vadita de a va converti la catolicism. Daca erati o persoana onesta spuneati simplu: Da sau Nu. Cand ne folosim exclusiv de exprimari la modul general nu facem niciun serviciu ortodoxiei. Dar e doar problema dvs. Si automat apare si intrebarea: Sunteti cu adevarat un „aparator” al ortodoxiei? 3. Pentru ca acum suntem in Postul Sfintelor Paști si ne pregatim sa ne spovedim si daca Dumnezeu va ingadui sa ne Impartasim cu Sfintele Taine, poate ar trebui sa ascultati mai atent si sa participati cu tot sufletul la Sfanta Liturghie. Asa o sa aflati cum se roaga preotul slujitor pentru Unitatea Credintei. Va asigur ca n-o sa deveniti ecumenist. 4. Nu mi s-a parut ca v-ati referit strict la tema topicului: <<Habemus papam>>. 5. In raspunsul dvs. se citeste multa furie. Nu va ajuta sa fiti mai crestin. Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini si prin faptele noastre nu numai prin declaratii si apartenenta. Sfantul Botez e doar inceputul drumului nostru spre Mantuire sau doar o parte a existentei noastre de crestini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de punctul 4., ceea ce scrii pe topic nu are legatura nici macar cu catolicismul, cu atat mai mult cu papa. Ai citit mesajele care critica si invatatura catolica si ai incercat sa expui conceptiile tale, legate de ecumenism. Iar daca eu raspund cei ce au unele idei asemanatoare o sa spuna ca eu scriu despre ecumenism, cum s-a intamplat si in trecut, desi altcineva incepuse sa expuna aceste conceptii. Noi doi discutam pe topicul despre ecumenism, eu ti-am raspuns acolo, de ce nu ai continuat discutia acolo, nu pe acest topic? Ce legatura are Gandhi cu alegerea papei sau cu catolicismul? Cu ecumensimul, da. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Schimbarea trebuie sa fie in noi insine ,nu sa criticam pe altii Sf.Serafim de Sarov a spus ca un crestin adevarat poate schimba 5000 de oameni in jurul lui Sa ne straduim sa fim precum a spus sfantul si cu siguranta nu se vor mai face atatea avorturi D-voastra sunteti catolica de criticati ortodoxia din Romania ? Critica nu e ceva constructiv ,ar trebui sa stiti asta |
|
||||
|
||||
![]()
Iata blazonul ales de Sanctitatea Sa:
![]() In centru se observa scutul albastru. Deasupra lui sunt semnele demnitatii papale: tiara (=coroanele suprapuse) si cheile petrine: cheia de aur si cea de argint, unite printr-un cordon rosu. Din tiara se desprine un pallium (=omofor). Partea superioara a scutului este dominata de un simbol iezuit, ordinul din care provine Sf Parinte: un soarele radios si stralucitor, avand in mijloc initialele IHS. Este, desigur, vorba de Isus, Soarele nostru. Deasupra literei H se afla o cruce, iar sub ea cele trei cuie ale Rastignirii, simbolizand in acelasi timp (pentru iezuiti) cele trei voturi: saracia, castitatea, ascultarea, care ii "tintuiesc" pe crucea calugariei. In partea mai de jos a scutului se observa, in dreapta steaua (Stella Maris, simbol al Sf. Fecioare) si in stanga floarea de nard, simbol al Sf Iosif (mai raspandit in lumea hispanica din care provine Papa). Deviza "miserando atque eligendo" (cu indurare alegand) provine din Liturgia Orelor a Sf Ap. Matei, care la randul ei a preluat-o de la o predica a Sf Beda Venerabilul ("Isus vazu un colector de impozite si, privindu-l cu mila, l-a ales zicandu-i: urmeaza-ma"). La sarbatoarea Sf Ap Matei, cand se rostesc aceste cuvinte, tanarul de 17 ani Jorge Bergoglio a simtit chemarea speciala la calugarie pe care i-a adresat-o Domnul, astfel incat, pe urma, au devenit deviza lui episcopala. De observat ca sunt numeroase elemente preluate de la blazonul predecesorului sau: toate elementele propriu-zis papale (tiara, pallium-ul, cheile, cordonul), la care s-a grefat simbolistica iezuita si hispanica, grupata pe scut. Un element de originalitate este deviza, care e luata din Traditie si nu din Biblie (de obicei papii au, ca deviza, un fragment biblic).
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 27.03.2013 at 01:52:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce ne puteti spune despre Cheile Sf. Petru? De ce are 2 chei? Pentru simetrie? Last edited by Miha-anca; 27.03.2013 at 03:17:11. |
|
||||
|
||||
![]()
La scutul papal au fost aduse niste modificari de ultima ora:
![]() Steaua simbolizand pe Fecioara Maria este acum in 8 colturi, floarea de nard simbolizand pe Sf. Iosif are un alt desen stilizat, ca sa semene mai mult cu o floare si nu cu un strugure. De asemenea, deviza papala apare acum pe o banda alba cu verso rosu. |
|