Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
de ce am avea? e simpatic, dar nu-i nimic la el prea diferit de ce ne-am astepta la un papa in mod normal.
|
Am scris eu in mesajele anterioare pe acest topic, sunt cateva neconcordante. De exemplu scrie mare peste tot ca merge cu metroul sau pe jos, dar cel ce i-a fost sofer zece ani (tot iezuit) spunea ca atunci nu mergea niciodata fara masina. Sau in cazul schimbarii identitatii copiilor (in timpul dictaturii celor omorati sau care erau inchisi li se luau copiii, li se schimba identitatea si erau dati in adoptie altor familii), a fost acuzat ca timp de zece ani nu a spus nimic, la proces a spus ca stia, dar nu a vrut sa faca jocul cuiva. Eu din asta inteleg ca nu s-a gandit la familii, ci la politica (regimul era de dreapta si cei de stanga au fost persecutati). In Argentia e blamata si BC, spre deosebire de Chile. In Chile ierarhii au condamnat regimul dictatorial, in timp ce in Argentina nu s-a intamplat asta, unii din cler chiar colaborand cu regimul. Se afirma ca poate nu ar fi fost atatea victime daca BC se opunea (cum s-a intamplat in Chile, unde regimul cand a venit la putere a omorat vechiul presedinte, Salvador Allende, dar apoi s-a linistit).
Asadar pare mai mult o imagine creata, nu stiu daca asa si este.