Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2013, 22:20:15
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Veti avea surprize mari cu acest Papa. Dar sa avem rabdare.
de ce am avea? e simpatic, dar nu-i nimic la el prea diferit de ce ne-am astepta la un papa in mod normal.
Vechi 21.03.2013, 23:10:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
de ce am avea? e simpatic, dar nu-i nimic la el prea diferit de ce ne-am astepta la un papa in mod normal.
Am scris eu in mesajele anterioare pe acest topic, sunt cateva neconcordante. De exemplu scrie mare peste tot ca merge cu metroul sau pe jos, dar cel ce i-a fost sofer zece ani (tot iezuit) spunea ca atunci nu mergea niciodata fara masina. Sau in cazul schimbarii identitatii copiilor (in timpul dictaturii celor omorati sau care erau inchisi li se luau copiii, li se schimba identitatea si erau dati in adoptie altor familii), a fost acuzat ca timp de zece ani nu a spus nimic, la proces a spus ca stia, dar nu a vrut sa faca jocul cuiva. Eu din asta inteleg ca nu s-a gandit la familii, ci la politica (regimul era de dreapta si cei de stanga au fost persecutati). In Argentia e blamata si BC, spre deosebire de Chile. In Chile ierarhii au condamnat regimul dictatorial, in timp ce in Argentina nu s-a intamplat asta, unii din cler chiar colaborand cu regimul. Se afirma ca poate nu ar fi fost atatea victime daca BC se opunea (cum s-a intamplat in Chile, unde regimul cand a venit la putere a omorat vechiul presedinte, Salvador Allende, dar apoi s-a linistit).
Asadar pare mai mult o imagine creata, nu stiu daca asa si este.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 23:23:53
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit @Catalin

Asta cu imaginea creata e mai mult in mintea ta, dupa ce ai lecturat tot felul de mizerii pe seama Papei. Legat de amanuntul cu soferul, metroul si autobuzul : oare e asa de greu de inteles ca omul s-o fi schimbat intre timp, chiar daca o fi avut si sofer la un moment dat? In ceea ce priveste regimul militar din Argentina - fostul dictator este incarcelat pe viata. Stai linistit ca si Jorge Bergoglio ar fi fost daca ar fi fost gasit vinovat de ceva. Pana una, alta, ar fi bine sa nu mai elucubrezi pe tema asta si sa renunti a-l mai prezenta pe Papa ca pe un capcaun. Penibil.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 23:49:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Asta cu imaginea creata e mai mult in mintea ta, dupa ce ai lecturat tot felul de mizerii pe seama Papei. Legat de amanuntul cu soferul, metroul si autobuzul : oare e asa de greu de inteles ca omul s-o fi schimbat intre timp, chiar daca o fi avut si sofer la un moment dat? In ceea ce priveste regimul militar din Argentina - fostul dictator este incarcelat pe viata. Stai linistit ca si Jorge Bergoglio ar fi fost daca ar fi fost gasit vinovat de ceva. Pana una, alta, ar fi bine sa nu mai elucubrezi pe tema asta si sa renunti a-l mai prezenta pe Papa ca pe un capcaun. Penibil.
Mirela, daca nu am fost destul de clar, cred ca ai observat ca eu nu-ti mai rapsund la mesaje, ca sa nu te mai chinui degeaba sa mi le adresezi. Eu sunt dispus sa discut cu oricine care are si alte idei, indeosebi ecumeniste, dar sa nu fie si fanatic, ca pentru ele sa isi atace fratii de credinta. O sa scriu tot ce consider de cuviinta, nu e problema mea sensibilitatea ta filocatolica.

Last edited by catalin2; 22.03.2013 at 00:03:20.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 23:55:09
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Te inseli, Catalin draga, nu sunt filocatolica. Doar ma deranjeaza faptul ca il prezinti intr-un mod mizerabil pe acest om care a fost ales Papa al catolicilor. In rest, stii bine ca nu te citesc, nu-ti face iluzii. :)
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 00:04:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Te inseli, Catalin draga, nu sunt filocatolica. Doar ma deranjeaza faptul ca il prezinti intr-un mod mizerabil pe acest om care a fost ales Papa al catolicilor. In rest, stii bine ca nu te citesc, nu-ti face iluzii. :)
Eu stiu mai demult ce conceptii aveai, dar discut si sunt prieten si cu cei ce au conceptii ecumeniste, nu fac diferenta pana nu o fac chiar ei.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 02:31:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Drept sa-ti spun, Mirela, nu inteleg de ce te deranjeaza un punct de vedere sustinut de articole din presa argentiniana... doar nu le-a inventat Catalin. Orice personalitate are si o umbra, proportionala cu marimea ei.
In ceea ce ma priveste, sunt mai mult in expectativa sa vad ce va face de acum incolo acest Papa pentru lumea catolica.
Ma gandesc doar, ca lumea se pierde in amanunte si nimeni nu se gandeste la a treia profetie de la Fatima. Care e aceea de fapt?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 04:31:06
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Drept sa-ti spun, Mirela, nu inteleg de ce te deranjeaza un punct de vedere sustinut de articole din presa argentiniana...
Ma deranjeaza pentru ca stiu ca acestea au fost puse pe tapet de o anume parte a presei, ce l-a discreditat voit pe actualul Papa. Eu mai citesc si alta presa, si cunosc mai bine situatia din Argentina, astfel ca am ales sa spun si sa ii fac observatiile respective colegului de forum.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 23:33:40
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am scris eu in mesajele anterioare pe acest topic, sunt cateva neconcordante. De exemplu scrie mare peste tot ca merge cu metroul sau pe jos, dar cel ce i-a fost sofer zece ani (tot iezuit) spunea ca atunci nu mergea niciodata fara masina.
De unde stim ca acela chiar era soferul lui si nu e doar putin noroi de la adversari?

Citat:
Sau in cazul schimbarii identitatii copiilor (in timpul dictaturii celor omorati sau care erau inchisi li se luau copiii, li se schimba identitatea si erau dati in adoptie altor familii), a fost acuzat ca timp de zece ani nu a spus nimic, la proces a spus ca stia, dar nu a vrut sa faca jocul cuiva. Eu din asta inteleg ca nu s-a gandit la familii, ci la politica (regimul era de dreapta si cei de stanga au fost persecutati).
asta nu stiu, nu ma bag.

Citat:
In Argentia e blamata si BC, spre deosebire de Chile. In Chile ierarhii au condamnat regimul dictatorial, in timp ce in Argentina nu s-a intamplat asta, unii din cler chiar colaborand cu regimul. Se afirma ca poate nu ar fi fost atatea victime daca BC se opunea (cum s-a intamplat in Chile, unde regimul cand a venit la putere a omorat vechiul presedinte, Salvador Allende, dar apoi s-a linistit).
Schimba Chile cu Polonia si Argentina cu Romania si iese invers(adica hai, stim ca multi si-au varsat sangele in inchisori, dar au fost si colaboratori).
Vechi 22.03.2013, 00:01:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
De unde stim ca acela chiar era soferul lui si nu e doar putin noroi de la adversari?
asta nu stiu, nu ma bag.
Schimba Chile cu Polonia si Argentina cu Romania si iese invers(adica hai, stim ca multi si-au varsat sangele in inchisori, dar au fost si colaboratori).
Din moment ce isi da si numele e evident ca se stie daca era sau nu soferul lui, cel putin cei de acolo stiu. Mesajele cu citate din link-uri le-am dat tot pe topic.
Aici cu Polonia nu e chiar o comparatie buna, e tot o imagine exagerata. In special de greco-catolcii (si catolicii) de la noi, ca sa arate ce vor ei sa demonstreze. In Polonia BC a afirmat ca sustine regimul comunist si indeamna cetatenii sa il sprijine si a criticat un episcop ce se opusese regimului si era inchis (dupa o perioada de oarecare impotrivire a facut pace pentru ca regimul sa accepte jurisdictia papei). La noi nu s-a intamplat asta. Si in Polonia au fost colaboratori, jurnalistii polonezi spuneau de cifre mari. Nu cu mult timp in urma un cardinal propus pentru primat a trebuit sa se retraga datorita dezvaluirii colaborarii. In toate tarile au existat si colaboratori, pentru ca nici comunistii nu stateau degeaba. Dar la noi nu se mediatizeaza prea mult faptul ca in inchisori au fost aproape 2000 de preoti. De exemplu atat preotul din localitatea bunicilor din partea mamei, cat si cel din localitatea bunicilor din partea tatei au fost arestati. Iar bunicul a fost tinut si el un timp doar pentru ca se dusese sa il viziteze.
Reply With Quote
Răspunde