![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
de ce am avea? e simpatic, dar nu-i nimic la el prea diferit de ce ne-am astepta la un papa in mod normal.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar pare mai mult o imagine creata, nu stiu daca asa si este. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta cu imaginea creata e mai mult in mintea ta, dupa ce ai lecturat tot felul de mizerii pe seama Papei. Legat de amanuntul cu soferul, metroul si autobuzul : oare e asa de greu de inteles ca omul s-o fi schimbat intre timp, chiar daca o fi avut si sofer la un moment dat? In ceea ce priveste regimul militar din Argentina - fostul dictator este incarcelat pe viata. Stai linistit ca si Jorge Bergoglio ar fi fost daca ar fi fost gasit vinovat de ceva. Pana una, alta, ar fi bine sa nu mai elucubrezi pe tema asta si sa renunti a-l mai prezenta pe Papa ca pe un capcaun. Penibil.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by catalin2; 22.03.2013 at 00:03:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Te inseli, Catalin draga, nu sunt filocatolica. Doar ma deranjeaza faptul ca il prezinti intr-un mod mizerabil pe acest om care a fost ales Papa al catolicilor. In rest, stii bine ca nu te citesc, nu-ti face iluzii. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu mai demult ce conceptii aveai, dar discut si sunt prieten si cu cei ce au conceptii ecumeniste, nu fac diferenta pana nu o fac chiar ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ma priveste, sunt mai mult in expectativa sa vad ce va face de acum incolo acest Papa pentru lumea catolica. Ma gandesc doar, ca lumea se pierde in amanunte si nimeni nu se gandeste la a treia profetie de la Fatima. Care e aceea de fapt? |
|
||||
|
||||
![]()
Ma deranjeaza pentru ca stiu ca acestea au fost puse pe tapet de o anume parte a presei, ce l-a discreditat voit pe actualul Papa. Eu mai citesc si alta presa, si cunosc mai bine situatia din Argentina, astfel ca am ales sa spun si sa ii fac observatiile respective colegului de forum.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici cu Polonia nu e chiar o comparatie buna, e tot o imagine exagerata. In special de greco-catolcii (si catolicii) de la noi, ca sa arate ce vor ei sa demonstreze. In Polonia BC a afirmat ca sustine regimul comunist si indeamna cetatenii sa il sprijine si a criticat un episcop ce se opusese regimului si era inchis (dupa o perioada de oarecare impotrivire a facut pace pentru ca regimul sa accepte jurisdictia papei). La noi nu s-a intamplat asta. Si in Polonia au fost colaboratori, jurnalistii polonezi spuneau de cifre mari. Nu cu mult timp in urma un cardinal propus pentru primat a trebuit sa se retraga datorita dezvaluirii colaborarii. In toate tarile au existat si colaboratori, pentru ca nici comunistii nu stateau degeaba. Dar la noi nu se mediatizeaza prea mult faptul ca in inchisori au fost aproape 2000 de preoti. De exemplu atat preotul din localitatea bunicilor din partea mamei, cat si cel din localitatea bunicilor din partea tatei au fost arestati. Iar bunicul a fost tinut si el un timp doar pentru ca se dusese sa il viziteze. |
|