![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și dacă Petru ar fi fost ceea ce Moise a fost pentru israeliți, deși nu a fost în modul cel mai evident, atunci mai e un lucru de subliniat: Moise nu a avut succesori, papii însă se pretind succesori. Last edited by Decebal; 16.03.2013 at 12:37:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa Schisma "primul intre egali" a devenit Patriarhul Constantinopolului in locul Patriarhului Romei. In schimb noi putem sa spunem despre acesta ca greseste cand greseste, nu il privim ca si cum ar avea tot timpul dreptate, chiar in materie de credinta.
|
|
||||
|
||||
![]()
Stire majora: pentru prima data in ultima mie de ani, Patriarhul Constantinopolului va participa la Missa de Instalare (=intronizare) a noului Papa.
Sursa: http://www.asianews.it/news-en/For-t...ass-27408.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea nu e cazul sa faceti din tantar armasar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce priveste raspunsul dvs.: QED. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patriarhul Ecumenic este ecumenist. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu e un pas spre impacare, ci unul spre scindarea lumii ortodoxe. Din pacate, patriarhul Bartolomeu uita ca el este primul intre egali, desconsiderandu-i in mod sistematic pe ceilalti, comportandu-se ca un "papa atotputernic" :). Frumos ar fi fost sa participe mandatat de catre BO, ca reprezentant al patriarhilor ortodocsi, insa el pare ca doar ilustreaza ruptura dintre ierarhia constantinopolitana si popor/cler.Daca faci parte din Biserica, ar trebui sa tii cont si de ceilalti, sa fii in comuniune cu ei,chiar sacrificandu-ti unele convingeri personale, daca nu, atunci fa-ti "biserica" ta si faci ce vrei. Din moment ce ceilalti patriarhi s-au limitat la a trimite scrisori de felicitare, asa cum cere politetea interecleziala, ar fi trebuit si el sa se rezume la asta, iar pentru "gesturi istorice"- sa se consulte cu ceilalti, inainte de a le face.
Pentru tine, "pas spre impacare" e banuiesc si aparitia hibridului greco-catolic,nu?.De aceea te-ar bucura daca Patriarhia Constantinopolului s-ar rupe de BO si ar intra sub autoritatea Romei. Rupi putin cate putin din ceilalti, pana-i sfasai de tot :) Last edited by ioanna; 17.03.2013 at 16:42:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Patriarhia ecumenica de 100 de ani a facut multe greseli, toate schismele s-au produs datorita ecumenismului gresit inteles facut de aceasta. Schimbarea calendarului a avut ca intentie realizarea unor concesii pentru unirea cu alte culte, a rezultat doar aparitia stilistilor. Ridicarea anatemelor s-a facut fara nicio consultare cu alte patriarhii, a dus la treceera la stilisti a altor ortodocsi, in special greci (Kallomiros a ajuns astfel la stilisti). Am observat ca patriarhul nu are prea multe contacte cu alte Patriarhii ortodoxe, mai mult cu catolicii. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce preot a fost caterisit,dar va pot spune din Banat ca IPS Corneanu e bine-merci,desi nu numai ca a slujit impreuna cu un preot catolic,ci chiar s-a impartasit cu un protestant,dar,din pacate nu-mi amintesc de ce confesiune era.De asemenea,va pot spune ca anual in saptamana nu stiu cum ii zic ei-a infratirii sau nu stiu cum,se tin slujbe pe rand in biserica ortodoxa si in alte 7 "biserici" cu care probabil vor sa se "infrateasca" cei de sus-ma refer de la Mitropolie in sus...
|
|