![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu e un pas spre impacare, ci unul spre scindarea lumii ortodoxe. Din pacate, patriarhul Bartolomeu uita ca el este primul intre egali, desconsiderandu-i in mod sistematic pe ceilalti, comportandu-se ca un "papa atotputernic" :). Frumos ar fi fost sa participe mandatat de catre BO, ca reprezentant al patriarhilor ortodocsi, insa el pare ca doar ilustreaza ruptura dintre ierarhia constantinopolitana si popor/cler.Daca faci parte din Biserica, ar trebui sa tii cont si de ceilalti, sa fii in comuniune cu ei,chiar sacrificandu-ti unele convingeri personale, daca nu, atunci fa-ti "biserica" ta si faci ce vrei. Din moment ce ceilalti patriarhi s-au limitat la a trimite scrisori de felicitare, asa cum cere politetea interecleziala, ar fi trebuit si el sa se rezume la asta, iar pentru "gesturi istorice"- sa se consulte cu ceilalti, inainte de a le face.
Pentru tine, "pas spre impacare" e banuiesc si aparitia hibridului greco-catolic,nu?.De aceea te-ar bucura daca Patriarhia Constantinopolului s-ar rupe de BO si ar intra sub autoritatea Romei. Rupi putin cate putin din ceilalti, pana-i sfasai de tot :) Last edited by ioanna; 17.03.2013 at 16:42:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Patriarhia ecumenica de 100 de ani a facut multe greseli, toate schismele s-au produs datorita ecumenismului gresit inteles facut de aceasta. Schimbarea calendarului a avut ca intentie realizarea unor concesii pentru unirea cu alte culte, a rezultat doar aparitia stilistilor. Ridicarea anatemelor s-a facut fara nicio consultare cu alte patriarhii, a dus la treceera la stilisti a altor ortodocsi, in special greci (Kallomiros a ajuns astfel la stilisti). Am observat ca patriarhul nu are prea multe contacte cu alte Patriarhii ortodoxe, mai mult cu catolicii. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce preot a fost caterisit,dar va pot spune din Banat ca IPS Corneanu e bine-merci,desi nu numai ca a slujit impreuna cu un preot catolic,ci chiar s-a impartasit cu un protestant,dar,din pacate nu-mi amintesc de ce confesiune era.De asemenea,va pot spune ca anual in saptamana nu stiu cum ii zic ei-a infratirii sau nu stiu cum,se tin slujbe pe rand in biserica ortodoxa si in alte 7 "biserici" cu care probabil vor sa se "infrateasca" cei de sus-ma refer de la Mitropolie in sus...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate stiu s-a nascut atunci iar o controversa, intre IPS Corneanu si Sinodul Mitropoliei Banatului, probabil din cauza acestui caz de caterisire, Mitropolitului i se retrasese la un moment dat dreptul de semnatura. |
|