Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 14.03.2013, 11:34:07
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Dezelgările la pește în săptămâna asta se practică de câțiva ani, nu știu dacă e o hotărâre sinodală sau ține de fiecare eparhie în parte.
Eu chiar mi-am pus întrebarea dacă mai demult era dezlegare la pește miercurea și vinerea înainte de postul mare. Se pare că nu, de ce acum sunt atâtea dezlegări Dumnezeu știe mai bine.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 14.03.2013, 11:38:58
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Probabil ca să se apropie de post și cei cărora le este mai greu, și care altfel poate că n-ar posti. Oricum, fiecare este liber să postească la măsura sa, post mai ușor sau mai aspru, cu pește sau fără pește...

Pe de altă parte, tot în ultimii ani am văzut pomenindu-se tot mai mult despre felul în care se postește în prima săptămână din Postul Mare, cu mai multe zile de ajunare, deci mai aspru decât știam înainte.

Last edited by N.Priceputu; 14.03.2013 at 11:41:04.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 14.03.2013, 11:48:46
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Oricum, fiecare este liber să postească la măsura sa, post mai ușor sau mai aspru, cu pește sau fără pește...
Așa este, dar vezi că dezlegarea asta e de multe ori greșit interpretată, adică că e musai să mânânci. Oricum postul după măsura fiecăruia e cel mai potrivit, nimeni nu cred că cere să postești peste măsură. După cum și faptul că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. De un un pic de voință și credință e nevoie (cât un bob...).

Last edited by ovidiu b.; 14.03.2013 at 11:52:18.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 18.03.2013, 03:03:29
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Permiteti-mi va rog sa va scriu despre ultima mea "descoperire" culinara: bulgur.
Pentru cine nu stie: Bulgur e aidoma malaiului de porumb, care se umfla daca se toarna apa fiarta peste el, marindu-si volumul de cateva ori . In final bobul ajunge de marimea bobului de orez.
Se foloseste ca salata si se prepara adaugandu-i cubulete de legume (castraveti, rosii, un mar, masline, stafide, etc), alune prajite (in tigaie fara ulei), patrunjel taiat marunt si ulei si otet, sare si piper. Daca gasiti ulei de arahide, acesta ii va da un gust deosebit. Salata se face cat ai clipi din ochi si e f gustoasa si satioasa. Practic ingredientele le stabileste cel, care prepara salata, dupa gust.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 15:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 13:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 12:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 21:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 20:26:26