![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Scrumbia e un peste foarte gras...tb gatit la cuptor ff bine, altfel sa nu patiti ca mine, sa ajungeti in urgenta.
Citat:
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Se pune la fiert carnea unui cocos si se fierbe la foc lent spumuindu-se . Dupa ce s-a terminat spumuirea, se adauga trei cepe taiate marunt si sare, in functie de gust. La 10 - 15 minute dupa ceapa se adauga o telina potrivita data prin razatoare, 3 radacini de patrunjel date prin razatoare, 3 morcovi (tot dati prin razatoare). Dupa 20 de minute se adauga Un pumn de taietei de casa, apoi , dupa alte 10 minute, 5 rosii decojite tocate marunt. Dupa 15 minute se adauga o legatura de loboda tocata marunt, cateva frunze de telina tocate marunt, cateva fire de marar tocate marunt si o legatura de patrunjel. Dupa 5 minute se adauga 1 litru de bors (fiert in prealabil, separat). Se lasa sa fiarba 5 minute si se inchide focul. Deasupra se adauga o legatura de leustean tocata marunt si cateva frunze de patrunjel tocate. Se acopera oala si se lasa sa se racoreasca. Cand ajunge la temperatura la care se poate servi, se pune in farfurii ... si ... pofta buna!
Se poate drege cu smantana dupa gustul fiecaruia. Iar ardeiul iute este, de asemenea, tot dupa gust. ![]() Last edited by LapetiteMoc; 25.03.2010 at 00:19:45. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
arata bine!! mi-aduce aminte de inegalabila ciorba de rata pe care o facea bunica mea la Gorj.
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ai mare dreptate! Acum vreo 8 ani am petrecut Sfintele Pasti in Gorj. Multe mancaruri noi am servit atunci si toate gustoase!
|
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca o completare pe care am uitat sa o scriu ieri. ATENTIE!!! TREBUIESC NEAPARAT SCOASE URECHILE PESTILOR ATUNCI CAND IL PASTRAM INTREG! Multumesc de aprecieri si ganduri! Sa de-a Domnul sa primim cu smerenie si bucurie vestea cea buna! Doamne ajuta! |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Socrii mei sunt din Calarasi, iar mama-soacra s-a gandit sa ne faca scrumbie la cuptor. Doar ca nu era sufiecient facut, si mi-a fost ff rau.
Si da, e gustos. :D Citat:
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
1.Drob de post (cu ciuperci și soia granule)
-1/2 kg granule de soia se fierb în apă cu puțină sare.Se strecoară și se storc bine. -1/4 kg ciuperci tăiate mărunt și călite în ulei. -3-4 cepe mari date prin răzătoare și stoarse -3 legături ceapă verde -2 legături mărar -2 părtunjel verde -1 căpățină usturoi pisat -6-7 cartofi copți sau fierți curățați de coajă dați prin răzătoare -2 morcovi mari -piper,cimbru,busuioc sare după gust -2 pachețele praf de copt -2 linguri zahăr -3 linguri oțet -1/2 pachet margarină -ulei 2oo ml -2-3 căni făină în funcție de consistența aluatului Se frământă toate într-un lighian,se adaugă sarea și celelalte mirodenii. În tava mare de la aragaz,tapetată cu hârtie sau cu margarină și cu pesmet se pune compoziția care trebuie să nu fie nici prea groasă nici prea moale. La foc potrivit se coace o oră până se rumenește deasupra .Se taie cuburi. Dacă aveți musafiri sau aveți un parastas înlocuiește cu succes friptura. Cu salată verde este excelent. Musaca cu ciuperci(nu știu dacă e o mâncare românescă dar eu o gătesc desul de des) -1kg ciuperci -două,trei cepe mari -bilion,sare piper,pătrunjel,mărar verde,cimbru,busuioc(folosesc busuioc la multe mâncăruri) O crațiță mijlocie cu piure de cartofi mai subțirel Se taie ciuepcile mărunte,se călesc cu ulei ,se pune bulion,făină,sare mirodenii,mărar,pătrunjel tocate mărunt. În tava de la aragaz sau într-o cratiță tapetată se pune o jumătate piure cartofi,un strat comoziția cu ciuperci ,apoi din nou piure.Cu o paletă de lemn se depărtează compoziția de pereții tavei iar pe suprafața mâncării se fac forme geometeice tot cu paleta.Se toarnă un sos (apa de la fiert cartofii ,bulion,piper) peste compoziție.Se dă la cuptor și se lasă până ce prinde o coajă deasupra,cam o oră) Se servește când este mai răcorită pentru a nu se sfârâma. Last edited by dorinastoica14; 25.03.2010 at 13:59:21. |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Mirabella eu de asta am si spus ca trebuie facut musai pe gratar reteta...!
Gratar de carbuni in aer liber sau pe aragaz cu capac. Imi pare tare si sincer rau ca ai avut probleme. Data viitoare cand mai mergi in Calarasi faceti-o pe gratar si mancati-o incet neaparat cum va recomdat. |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, prefer un crap de Dunare :D.
Apropos, cum gatesti o ciorba de peste? Citat:
|
#10
|
|||
|
|||
![]()
Exact ca si ciorba de pui, doar ca adaugi pestele mai spre sfarsit fiindca fierbe foarte repede. Si, de regula se pune orez in ciorba de peste, nu paste fainoase...chiar si cartofi.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 14:48:27 |
Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 12:08:09 |
costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 11:22:37 |
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 20:14:32 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
|