![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca eu sunt imparat si sarbatoresc sa-i spunem Festivus in fiecare sambata si maine dau un decret in care spun ca toata lumea se odihneste in venerabila zi a Festivus-ului o sa spui ca de acolo ti-a venit tie ideea cu sambata ? Ce legatura are una cu alta ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Amice, mai pune mâna pe gramatică că m-ai exasperat!
![]() Uite aici: "Codex Justinianus," lib. 3, tit. 12, 3; trans. in Phillip Schaff "History of the Christian Church," Vol. 3, p. 380. |
|
|||
|
|||
![]()
"Ideea cu sâmbăta" mi-a venit din Scriptură, ideea cu ziua Soarelui a venit de la romanii păgâni cu Constantin (și-al lui decret imperial) în frunte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Desigur, micul tău puseu de triumfalism unilateral conține și o doză importantă de ingratitudine (sau ignoranță) , întrucât rudimentele de hristologie, triadologie etc. din doctrina adventistă sunt tributare, în parte, sistemului dogmatic pe care matale l-ai vrea cu desăvârșire surpat. Mă amuză puțin faptul că ai reținut (și ai citat) din postarea mea anterioară doar aspecte periferice în raport cu centrul de greutate al textului. Mi-ai adus aminte de un prieten care a participat la un curs de câteva ore și, întrebat fiind la final ce i-a plăcut mai mult din cursul respectiv , a răspuns: pauza de cafea.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 05.03.2013 at 20:03:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Asta va rămâne de văzut... Apoc.14,8. Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista doua mari asemanari intre ortodoxie si adventism, referitoare la pazirea zilei de odihna inchinata Domnului: 1. "Datoria de a pazi ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului" (cine va lua foc - sa vina pompierii) este o invatatura care se gaseste atat in Catehismul Ortodox cat si in doctrina adventista; 2. Ziua a saptea este sambata iar duminica este ziua intaia, atat la ortodocsi cat si la adventisti. Paradoxal, intre ortodoxie si adventism exista o diferenta care ar trebui eliminata. Pentru asta trebuie sa ne hotaram ce pazim: ziua sfintita si binecuvantata de Dumnezeu sau alta zi? P.S. Argumnetul cu "tot a saptea zi" este bun si pentru musulmani. Si ei pazesc "tot a saptea zi" (vinerea). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deja exista dovezi cu 200 de ani mai devreme de decretul lui Constantin despre Duminica.Dar cand iti bazezi 50% din propaganda pe decretul lui Constantin si 50% pe donatia lui Constantin e greu sa accepti asta. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Constantin era ziua Soarelui, așa o numea el, la fel ca și creștinii de la acea dată (AD 321).
Ce-are a face Constitutum Constantini cu discuția noastră? În fine, oricum suntem offtopic... Propun să revenim la subiect. |
|
|||
|
|||
![]()
????
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Șmechere, ți-ai editat postarea și acum te faci că plouă! Nu e notă bună, să știi...
Citat:
Citat:
![]() |
|