![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
amice, m-ai documenteaza-te
|
|
|||
|
|||
![]()
Amice, mai pune mâna pe gramatică că m-ai exasperat!
![]() Uite aici: "Codex Justinianus," lib. 3, tit. 12, 3; trans. in Phillip Schaff "History of the Christian Church," Vol. 3, p. 380. |
|
||||
|
||||
![]()
mda...numai ca Eusebiu de Cezareea te contrazice
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca eu sunt imparat si sarbatoresc sa-i spunem Festivus in fiecare sambata si maine dau un decret in care spun ca toata lumea se odihneste in venerabila zi a Festivus-ului o sa spui ca de acolo ti-a venit tie ideea cu sambata ? Ce legatura are una cu alta ?
|
|
|||
|
|||
![]()
"Ideea cu sâmbăta" mi-a venit din Scriptură, ideea cu ziua Soarelui a venit de la romanii păgâni cu Constantin (și-al lui decret imperial) în frunte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deja exista dovezi cu 200 de ani mai devreme de decretul lui Constantin despre Duminica.Dar cand iti bazezi 50% din propaganda pe decretul lui Constantin si 50% pe donatia lui Constantin e greu sa accepti asta. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Constantin era ziua Soarelui, așa o numea el, la fel ca și creștinii de la acea dată (AD 321).
Ce-are a face Constitutum Constantini cu discuția noastră? În fine, oricum suntem offtopic... Propun să revenim la subiect. |
|
|||
|
|||
![]()
"10.În duh am fost în zi de Duminică, și'n urma mea am auzit un glas mare ca de trâmbiță," Ap.1
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ (de fapt, se traduce articulat hotarat "in ziua Domnului")."
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|