Osutafaraunu, intrebati-i pe penticostali si pe adventisti daca pentru ei are o importanta dogmatica botezul "pe spate", nu pe mine, caci nu fac parte din comunitatea lor. Eu nu cred ca are, ci este o randuiala canonica, nu dogmatica. Din punct de vedere dogmatic, botezul trebuie facut in numele Sfintei Treimi.
Intreita scufundare s-a savarsit inca de la inceputul Bisericii. O singura cufundare a inceput sa se practice incepand din sec.V in Apus, pe fondul combaterii arianismului, dorind a se arata unitatea fiintiala intre Persoanele dumnezeiesti. Botezul s-a savarsit dintotdeauna prin cufundare sau in cazuri deosebite (cum ar fi cele de boala) prin turnare. Stropirea e o randuiala a unor comunitati protestante, pe care o consider o pierdere ecleziologica inregistrata de acestia.
Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus
Un forum e făcut pentru a alunga userii de alte convingeri, ori tocmai pentru discuții și schimb de păreri?
|
Nimeni nu alunga un om ce vine cu o deschidere sincera spre dialog, insa va fi banat cel care calomniaza si denigreaza in mod repetat, pentru a pune capat unui dialog neproductiv. Eu ma retrag, las pe altii sa dialogheze cu d-voastra daca isi doresc. Sincer, m-am lamurit in privinta d-voastra. O dupa amiaza frumoasa.