Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2013, 17:35:50
IonescuMarian IonescuMarian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.01.2013
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

Sfatul meu Marian e ca ambii trebuie sa va doriti asta si chiar daca unul pare ca forteaza, ca-si doreste mai mult, celalalt nu trebuie sa intre in casnicie cu inima indoita.
Sigur, asta si incerc sa fac.

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Daca ea isi doreste o familie si tu nu, mai bine e sa va continuati drumurile voastre separat.
Te grabesti cu acest sfat, nu am spus ca nu-mi doresc o familie cu ea! Am spus ca nu vreau sa fac pasul in acest moment. Este o diferenta.

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cu un preot ortodox ati discutat cu privire la ceea ce tu numesti acest "compromis"?

vezi ca Dumnezeu numeste altfel acest pacat de moarte...
Mi-a spus sa nu ma grabesc, sa mai las timpul sa curga sa ne cunoastem ( nu era parintele duhovnic, ci un preot de la o biserica apropiata de mine ).
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 18:16:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

In principiu, ea are dreptate. Legaturile trupesti inainte de casatorie inseamna pacat si sunt materie grava.

Daca cedati tentatiei gandirii de tip "acum nu e momentul", atunci niciodata nu va fi momentul nici sa va casatoriti, nici sa aveti copii, nici sa faceti alti pasi importanti in viata.

Ideea dv de a va cunoaste mai bine e OK, desi trebuie observat ca 7 luni reprezinta, de regula, un interval suficient pentru a va da seama daca o femeie ar fi o sotie buna sau nu. Daca, totusi, nu vi se pare suficient ori aveti indoieli, bine faceti daca va luati tot timpul necesar. In acest caz, insa, renuntati la concubinaj si traiul in pacat.

Deci, nu aveti motive sa va despartiti. Fie va casatoriti acum, fie mai amanati traind ca doi indragostiti in castitate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 19:30:42
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonescuMarian Vezi mesajul
Te grabesti cu acest sfat, nu am spus ca nu-mi doresc o familie cu ea! Am spus ca nu vreau sa fac pasul in acest moment. Este o diferenta.
Eu am zis ca cel mai bine e fiecare cu drumul lui, dar separat. Ai intrebat- eu am raspuns! Ca nu- ti iese tie la socoteala asta-i altceva!