Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2013, 21:36:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tie iti este indiferent ca Grecia nu accepta cipurile? Este tara ortodoxa ca Romania. Crezi cumva ca in Romania este alta ortodoxie ca in Grecia?
In rest raspunsul ti-l da mai sus ovidiu b.:
Vezi ca este un material scos chiar de catre clubul cipofobic, chipurile ca argument pentru lupta lor.
Daca ai citit ceva pe domeniu, stii la ce ma refer, nu mai pierd timpul cautandu-l acum.

In afara de greci, care scriu niste elucubratii cu 666 fara nici o legatura cu realitatea (obsesia asta pe ei i-a afectat in primul rand) nici o Biserica Ortodoxa nu spune ca aceste carduri sau alte lucruri conexe ar fi o problema de ordin spiritual, desi Biserica Ortodoxa Rusa cerea ca Statul sa menajeze oarecum pe superstitiosi.

Ca ar putea ridica niste probleme de ordin social, pe undeva da - dar nu problema de ordin spiritual.

Iar daca tot i-am mentionat pe greci, ei duc "lupta" asta de mai bine de 10 ani (cred).

Si s-au "luptat" asa bine, incat nici n-au bagat de seama problemele reale care le au (comoditatea, hotia, lacomia).
Unde sunt acum grecii ca tara si economie si mai ales problemele spirituale care i-au adus aici, nu mai vorbim ca deja oricine poate sa vada.
Vechi 07.01.2013, 21:39:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-daca marii duhovnici au harul lui Dumnezeu asupra lor si episcopii (unii),mitropilitii (unii),patriarhul nu au harul atunci duhovnicii sunt peste toti acestia in sensul ca sunt cei mai aprope de Dumnezeu; ierarhia Bisericeasca exista daca ierarhii sunt induhovniciti,au har,sunt impotriva ereziilor (comunism,ecumenism,masonerie...)...
-de cine sa ascultam de duhovnicii care au harul Duhului Sfant sau de ierarhi care desi au functii bisericesti cu harul stau cam rau ?
Serios?
Si cine are "harometrul"?
Tu?
Smintitii de la apologeticum? Saccsiv?
Ceilalti care inghit pe nemestecate ce le serversc astia?
Vechi 07.01.2013, 21:41:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
S-a scris.
Nu aici.
Esti sigur ca stii despre ce vorbesti?

Citat:
Ce concluzie penibilă ai tras. Dar nu mă mir, nu e prima dată când te arunci în discuții fără să urmărești firul dicuției și ideea pe care aș fi vrut să o transmit. Nu-i bai, noi să fim sănătoși.
Asta nu are nici o legatura cu discutia, pe care de altfel am urmarit-o toata.
Lumineaza-ne tu si spune de care arhierei n-au facut ascultare Sf. Apostoli cand au propovaduit Evanghelia?

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De asemenea, te întreb, cum au propovăduit Sf Aposoli Evanghelia, ascultând de arhiereii de atunci? Nu sub interdicție au propovăduit ei Evanghelia?
Daca te referi la Faptele Apostolilor cap. 4, da ..despre arhiereii Vechii Legi era vorba iar Sf. Apostoli nu le erau datori cu nici un fel de ascultare, pentru ca nu erau arhiereii Bisericii.

Daca nu ai nimic de adaugatm raman la afirmatia ca esti confuz tare.

Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 21:44:33.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 21:49:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Teoria ta este absurda, din punctul meu de vedere.
In ce fel se incadreaza CNP-ul aici?!?
Pai sa-i intrebi pe moldovenii cipofobi de peste Prut.

Dar citeste postarile de la antoniap si te prinzi tu, ca nimic din ce e absurd pentru ei nu este imposibil de promova ca virtute duhovniceasca.

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
CNP, la noi e deja vechi, de pe vremea cand nimeni nu cuteza sa spuna o vorba impotriva. Fireste ca nu e bun niciun numar de om. Nu aveam nevoie de el, dar macar sa nu adaugam si alte rele la acesta. Seria buletinului era suficienta. Repet: textul Apocalipsei ne cere sa respingem numarul de om al carui semn este 666. Atat.
Citat:
Ce ai tu, daca noi nu acceptam cipurile?!? Respecta-ne liberul arbitru.
Ti-am bagat eu ceva pe gat?
Am aratat doar ce stupida e propaganda cipofoba si ca avand in vedere calidatea proasta a argumentelor, e clar ca mizeaza pe isterizarea maselor de semi-ortodocsi fara prea multa cultura religioasa si discernamant.
Vechi 07.01.2013, 22:08:22
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Batii campii fara absolut nici o gratie.
Care "duhovnici ravnitori"?

Adica aia care s-au pronuntat intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul (si dezinformarea si manipularea e printre motive), sunt ravnitori, cei care nu...sunt pleava.

Cu fiecare afirmatie care o faceti defaimati majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane, si aveti pretentia ca nu sunteti sectari.
Eu am mai spus și repet că poziția Antoniei este fundamental protestantă și n-are nici în clin nici în mânecă cu ortodoxia.

Exact prin asta se definește protestantismul și spiritul schismatic: nu accept poziția oficială a Bisericii, decât dacă se potrivește ci pozițiile pe care le accept eu (respectiv, ale acelora despre care tot eu apreciez că sunt suficient de înduhovniciți).

Pânp la urmă, este o problemă de autoritate.

Ortodoxul (sau catolicul) este cel care recunoaște că autoritatea lui Hristos se manifestă prin autoritatea Bisericii, iar autoritatea Bisericii se manifestă prin: preot, episcop, Sinod (în cazul catolicului, îl mai adăugăm și pe Papă). Atât. Punct. Gata. Finita. Fertig. "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă". Dacă episcopul îmi spune mîine, cu autoritatea conferită de Biserică, să-mi implantez un cip în buric, implantarea cipului devine o chestiune de ascultare de Cristos. Oricine găsește cu cale să pună la îndoială autoritatea episcopului, pune la îndoială autoritatea lui Cristos. Punct.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 22:39:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Batii campii fara absolut nici o gratie.
Care "duhovnici ravnitori"?

Adica aia care s-au pronuntat intr-un fel sau altul, dintr-un motiv sau altul (si dezinformarea si manipularea e printre motive), sunt ravnitori, cei care nu...sunt pleava.

Cu fiecare afirmatie care o faceti defaimati majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane, si aveti pretentia ca nu sunteti sectari.
AlinB, am impresia ca tu ii defaimezi, punandu-i de partea cealalta pe "majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane", fara a le cunoaste parerea. I-ai intrebat pe toti si ti-au raspuns ca sunt PENTRU cipuri? Ai vreo dovada scrisa in acest sens?

Practic nu stiu cum iti permiti sa vorbesti in numele " majoritatii preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane"? Esti cumva purtator de cuvant al BOR, sau doar ti-ai luat libertatea de a ne interzice noua unele lucruri?!?

Cum nu (cred ca) esti purtator de cuvant al BOR, cuvantul tau nu are mai multa greutate decat al altuia; te rog in consecinta sa arati respect pentru parerile altora.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 23:00:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
AlinB, am impresia ca tu ii defaimezi, punandu-i de partea cealalta pe "majoritatea preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane", fara a le cunoaste parerea. I-ai intrebat pe toti si ti-au raspuns ca sunt PENTRU cipuri? Ai vreo dovada scrisa in acest sens?
Am mai scris dar probabil n-ai citit.
Nu exista categoriile opuse "pentru" si "impotriva" asa cum vor sa le construiasca istericii cipofobi cu scopul de a dezmembra biserica.
Exista ei (cipofobii) care fac din nimic ditamai problema duhovniceasca (pe linie neoprotestanta si stilista) si cei care nu considera ca acest lucru merita atentie dpdv duhovnicesc in sensul propus de cipofobi.

Echipa cipofoba este evident grav stramtorata, ca prea multi nu si-au afirmat sustinerea ba chiar dimpotriva.

Daca tii minte, prima data cand a aparut acel comunicat de la Petru Voda, impotriva "actelor cu cip", se incheia prin ceea ce trebuia sa fie o lista de semnaturi de la mai multe manastiri.

Ei bine, in afara de Petru Voda, nici o manastire din Romania nu s-a implicat in asa ceva.

Au fost manifestatii ale cipofobilor, mai mult de 1-200 persoane la un loc cu Noua Dreapta si yoghini, scandand lozinci penibile, nu au fost.

Si culmea, s-au adunat impotriva dorintei exprimata public, a parintelui Iustin, de a face asa ceva.

S-au gasit chiar cipofobi nesimtiti si mincinosi care sa spuna ca par. Iustin ii lipseste curajul marturisrii, adica de fapt vrea ca aceste manifestatii sa aiba loc, dar nu vrea sa recunoasca asta public.

Deci, dupa cum vezi, majoritatea (preoti, mirei, ierarhi) NU valideaza cipofobia.

Citat:
Cum nu (cred ca) esti purtator de cuvant al BOR, cuvantul tau nu are mai multa greutate decat al altuia; te rog in consecinta sa arati respect pentru parerile altora.
BOR si-a exprimat deja pozitia prin purtatorul de cuvant dar se pare ca vreti sa ignorati lucrul asta.

Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 23:02:34.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 23:04:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Ti-am bagat eu ceva pe gat?
Am aratat doar ce stupida e propaganda cipofoba si ca avand in vedere calidatea proasta a argumentelor, e clar ca mizeaza pe isterizarea maselor de semi-ortodocsi fara prea multa cultura religioasa si discernamant.
Esti vulgar!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2013, 23:06:51
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
N-am găsit nicăieri, pe forum, vreo dovadă scrisă că AlinB este pentru cipuri. Una este să contești transformarea cipulului într-un fetiș religios negativ suprem sub eticheta ortodoxiei și alta este să faci pledoarii pro-cip.

Dacă unui om nu-i place albul, nu înseamnă că neapărat că-i înnebunit după negru. Între cei doi poli cromatici există o sumedenie de nuanțe!
Vechi 07.01.2013, 23:10:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Esti vulgar!
Pardon, mintea ta este, daca se gandeste la prostii!

Sensul expresiei este "a forta, a obliga".

Eu nu am nimic cu "liberul arbitru" al tau, cum sustii tu sus si tare, ca si cand te-as fi obligat chipurile sa faci ceva, doar am argumentat ca problema duhovniceasca, nu exista in realitate, este doar o isterie sectara.

Ca poate la un moment dat aceste acte vor deveni o problema sociala, ca pot ajuta la construirea unei dictaturi - este partea a doua.

Hitler a reusit sa extermine milioane si f. putini au scapat si fara sa fie nevoie de acte cu cip.

La fel de bine poate servi unei dictaturi si politia, armata, telefonia mobila, televiziunea, Internetul, si nu vad pe nimeni urland sa fie desfiintate.

De altfel, diavolul nu are nevoie de amarata de tehnologie omeneasca pentru a gasi pe cineva.
N-am auzit nicaieri in Sfanta Traditie de cineva care, in trup fiind, sa se fi ascuns de diavol.

Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 23:17:42.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53