Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 13:51:09
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și soțul ce urmărește prin practica lui Onan?

asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 14:02:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...
Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 14:06:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.
da, asta se cam incadreaza in pacatul lui Onan.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 14:53:21
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Stefan Florin,
Nici nu am spus ca a mai adaugat ceva ci pur si simplu ca era tot aparatul reproducator in dotare ca sa intre in functie in cazul in care se alegea varianta de mantuire prin cunostinta binelui si raului adica prin moarte adica prin nastere de tupuri muritoare.
Iar in cazul in care nu se mergea pe calea asta( ca nu era obligatorie) era prin puterea Domnului care daca ne gandim cum l-a facut pe Adam pe Eva si cum o sa ne faca pe noi toti odata cu trupuri la sfarsit , si chiar la intruparea Sa cand intreaba Maica Domnului cum va fi fara barbat i se raspunde ca nu e nimic cu neputinta la Dumnezeu posibil sa stie parintele Cleopa ceva. Oricum asta mai putin conteaza cum ar fi fost , acum e asa iar noi sa stim ca Dumnezeu Cuvantul poate tot ceea ce noua ni se pare imposibil.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 17:11:07
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Stefan Florin,
Nici nu am spus ca a mai adaugat ceva ci pur si simplu ca era tot aparatul reproducator in dotare ca sa intre in functie in cazul in care se alegea varianta de mantuire prin cunostinta binelui si raului adica prin moarte adica prin nastere de tupuri muritoare.
Iar in cazul in care nu se mergea pe calea asta( ca nu era obligatorie) era prin puterea Domnului care daca ne gandim cum l-a facut pe Adam pe Eva si cum o sa ne faca pe noi toti odata cu trupuri la sfarsit , si chiar la intruparea Sa cand intreaba Maica Domnului cum va fi fara barbat i se raspunde ca nu e nimic cu neputinta la Dumnezeu posibil sa stie parintele Cleopa ceva. Oricum asta mai putin conteaza cum ar fi fost , acum e asa iar noi sa stim ca Dumnezeu Cuvantul poate tot ceea ce noua ni se pare imposibil.
Maica Domnului este UNICUL caz exceptional, si va fi si pe viitor. OMUL a fost creeat barbat si femeie, deci impreuna trebuiau sa se inmulteasca. Doar nu crezi si tu in ideea ca omul s-ar fi inmultit prin cuvant.
ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic. Mai diabolic este MANCATUL decat sexul. Omul doar a MANCAT din fructul oprit, si NU a facut sex cu el. Deci prin A MANCA omul a gresit si nu prin a FACE SEX
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 17:16:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Maica Domnului este UNICUL caz exceptional, si va fi si pe viitor. OMUL a fost creeat barbat si femeie, deci impreuna trebuiau sa se inmulteasca. Doar nu crezi si tu in ideea ca omul s-ar fi inmultit prin cuvant.
ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic. Mai diabolic este MANCATUL decat sexul. Omul doar a MANCAT din fructul oprit, si NU a facut sex cu el. Deci prin A MANCA omul a gresit si nu prin a FACE SEX
sexul nu este diabolic, decât în mințile unora.
iar asta poate spune ceva despre ei.
dacă abstinenta este o jertfă, lipsa ei nu este un păcat.
la fel cum nu poți spune că lipsa desăvîrșirii este păcat.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 17:22:25
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
sexul nu este diabolic, decât în mințile unora.
iar asta poate spune ceva despre ei.
dacă abstinenta este o jertfă, lipsa ei nu este un păcat.
la fel cum nu poți spune că lipsa desăvîrșirii este păcat.
daca face cineva sex, e OK, iar daca cineva face abstinenta, iar e OK. Dumnezeu NU ne cere NICAIERI in NT abstinenta sexuala. Asta ramane la latitudinea fiecaruia
ps: sex cu sotia, ca sa nu se inteleaga altceva
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 17:23:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Lipsa desăvârșirii n-o fi păcat, dar e ca urmare a păcatului.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 21:16:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Încă nu reușești să faci diferența între împreunare doar pentru plăcere (care nu este plăcută lui Dumnezeu) și împreunare fără a evita rostul - zămislirea și rodul - pruncii?

Citat:
ps: NU inteleg de ce la unii forumisti sexul este atat de diabolic.
Asta este doar in mintea ta că pentru unii formiști împreunarea dintre soți este diabolică. Eu cred că mai degrabă mintea ta sectară, care își caută ”scuze” pentru libertinajul împreunării dintre soți, vede în împreunarea binecuvântată de Dumnezeu ceva dibolic, iar abstinența ceva imposibil.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 22:14:04
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Încă nu reușești să faci diferența între împreunare doar pentru plăcere (care nu este plăcută lui Dumnezeu) și împreunare fără a evita rostul - zămislirea și rodul - pruncii?
unde scrie asta in Biblie (ca impreunarea de placere este uraciune in fata lui Dumnezeu)?
Citat:
Asta este doar in mintea ta că pentru unii formiști împreunarea dintre soți este diabolică. Eu cred că mai degrabă mintea ta sectară, care își caută ”scuze” pentru libertinajul împreunării dintre soți, vede în împreunarea binecuvântată de Dumnezeu ceva dibolic, iar abstinența ceva imposibil.
tu esti cel ce promoveaza o casnicie calugareasa aici pe forum. Nu cred ca abstinenta e ceva imposibil dar ramane lalatitudinea fiecaruia daca doreste sa tina asa ceva sau nu (referitor la abstinenta)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02