Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 11:15:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Stefan Florin
Intrbarea asta de la sfarsitul ultimului tau post cred ca ne framanta pe toti.
Si inainte de cadere , in rai , oamenii trebuiau sa se inmulteasca , dar cum , nu prea se stie. Cred ca Parintele Cleopa zicea sa se inmulteau prin Cuvant .
Am incercat si eu sa imi gasesc un raspuns si ma gandeam ca trupurile acelea ( din rai ) ar fi fost destinate vesniciei asa ca nu ar fi de mirare daca modul lor de inmultire ar fi fost diferit fata de cel actual al nostru de dupa cadere din care rezulta trupuri destinate mortii.
Functia reproducatoare din trupul nostru pe care o folosim acum putea fie prezenta in om dar inactiva urmand sa fie folosita doar in caz ca omul alegea sa cunoasca binele si raul care aducea moartea in planul de mantuire.Un plan de mantuire exista si inainte de cadere , nu pacatul l-a adus pe Hristos ca atunci ar trebui sa ii multumim ispititorului ci El trebuia oricum sa vina sa desavarseasca omul , singurul de care nu se spune dupa facerea lui ca era bun asta pentru ca urma sa devina bun ( desavarsit = mantuit = unit cu Dumnezeu ca o mireasa cu mirele ) prin libera voie ca dragostea cu sila nu se poate . Dar nu era moartea in acel plan si poate de aceea nici nu era necesar modul binecunoscut noua de inmultire generator de trupuri muritoare .
nu cred ca Dumnezeu a mai intervenit si a modificat trupul omului dupa cadere (sa-i fi modificat unele functii. Biblia nu spune asta). Trupul uman a fost creeat COMPLET inca de la inceput. Dumnezeu NU a mai adaugat nimic la corpul omului, la functiile lui. Barbatul a avut de la inceput penis iar femeia vagin. Biblia spune ca ei umblau goi prin Eden si nu se rusinau (Geneza 1:25), ceea ce ne arata ca aveau organele genitale (care sunt rusinoase de a le arata in public).Acum pun si eu o intrebare: La ce ii folosea lui Adam samanta (sperma) pe care organul genital barbatesc o produce, daca nu l-a inmultire?
ps: parintele Cleopa spunea ca omul in Eden s-ar fi inmultit prin cuvant? Mda...interesanta idee.Sunt sigur insa ca NU a mai explicat in ce consta acesta inmultire. Asta inseamna ca si animalele s-ar fi inmultit tot la fel (dat fiind faptul ca ele acum se inmultesc la fel ca si omul). Eu unul gasesc acesta ideea a parintelui Cleopa amuzanta (care nu are nici un temei biblic). Mai mult Biblia spune ca: "De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va UNI cu femeia sa si vor fi amandoi un trup" (Geneza 1:24)-UNIRE pe care Ap. Pavel o explica mai bine si in ce consta ea in 1 Corinteni 6:15-19. Asta arata ca inmultirea prin cuvant cade
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 13:39:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Asta inseamna ca si animalele s-ar fi inmultit tot la fel (dat fiind faptul ca ele acum se inmultesc la fel ca si omul).
Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 13:40:24
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.

aici aveti mare dreptate...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 17:04:45
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
are importanta asta? Spune tu atunci: IN CE CONSTA INMULTIREA OMULUI (BARBAT SI FEMEIE) PRIN CUVANT (pt ca vad ca esti de acord cu acesta idee)? IN CE CONSTA EA? Detaliaza...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 21:05:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
are importanta asta?
Spune tu atunci: IN CE CONSTA INMULTIREA OMULUI (BARBAT SI FEMEIE) PRIN CUVANT (pt ca vad ca esti de acord cu acesta idee)? IN CE CONSTA EA? Detaliaza...
Dacă nu are importanță ce rost are mai vorbim? Oricum vorbesc cu pereții.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 22:15:26
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă nu are importanță ce rost are mai vorbim? Oricum vorbesc cu pereții.
nu ocoli raspunsul la intrebarea mea. CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 22:49:29
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?
...Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 23:00:49
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
...Dumnezeu!
multumesc de raspuns. M-ai "lamurit" pe deplin. Veniti cu idei fantastice iar atunci cand vi se cere explicatii veniti cu un SINGUR raspuns: Dumnezeu stie
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 23:16:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu ocoli raspunsul la intrebarea mea.
Sper că nu mă pui să îți număr câte întrebări ai ocolit tu, căci am să fac noapte albă.

Citat:
CUM SE POT INMULTI OAMENII PRIN CUVANT?
Ți s-a răspuns, cred că de cel implicat direct în această discuție.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 00:24:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Pe ce se bazeaza parerea ca Adam si Eva s-ar fi inmultit altfel decat prin copulare genitala ? Argumentati.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02