Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2012, 14:08:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Daca Maica Domnului, in smerenia sa, nu ar fi acceptat vestea pe care i-a dat-o ingerul si nu s-ar fi facut vas ales pentru a-L primi in pantecele sale pe Mantuitorul lumii, cum ar fi venit oare pe pamant?

Este tare apasator sa vezi cum tocmai in aceste momente de bucurie duhovniceasca, in care o cinstim si pe Maica Domnului, vin sectantii sa o insulte si sa ii minimalizeze rolul sau in istoria mantuirii noastre. Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti!
Oare mai exista bucurii duhovnicesti , Ana Maria , cand vezi in jur persoane "credincioase" care se preocupa mai mult de propria persoana , si se dau sifonati pentru orice virgula , orice vorba , orice "atac" venit din stanga sau dreapta ? Obsesia lor a devenit maladiva , se simt vanati , persecutati , in mandria si fatarnicia lor fara margini . Isi fac conturi duble , triple pe acest site , jucand la doua capete , cand de oameni buni , cand de mosnegi sfatosi , cand de semiatei preocpati de magie , horoscoape si probleme "habarnistice !
Ce mai conteaza , draga Ana Maria , Maica Domnului in fata lor hidoasa si plina de puroi urat mirositor ! Maica Domnului ? Hm , mult mai important pentru ei este propria persoana , sa nu fie "vanati" , adica au obsesia persecutiei , sa nu fie siofonati de vorba lumeasca , sa li se plece lumea ,orice dar numai de Maica Sfanta nimic .
Sunt oameni care uita ca smerenia se castiga prin ispite , prin insasi aceste incercari venite din stanga sau din dreapta , uita , uita tot , mai putin ce a spus X sau Y la o anumita ora sau data . In maladia lor se simt urmariti , jigniti din cale afara si asta explica si haosul din viata lor reala , find obsedati doar de cele lumesti si aspectul tinutei exterioare , uitand de putregaiul interior .
Maica Domnului ? Hm , ce mai conteaza ea , cand X sau Y il deranjeaza si-i doreste cu ardoare pieirea , fie si din acest amarat spatiu virtual .
Bufnesc , trantec , se smiorcie , ameninta cu plecarea , indeamna la revolta , fac jocuri de culise murdare , indeamna la plecarea de pe acest forum-site , crezand ca aduc paguba administratorilor si propietarilor , fac orice , spumega cand se simt sifonati , "urmariti" , "atacati" , si atunci Maica Domnului trece pe locu doi , trei , sau oriunde , dar nu aici . Citeam , draga glykis , ieri parca , cum in furia unui astfel de individ , cum blestema pe o sora de a noastra , Ioana parca , sa-si rupa unghile in tastaura !
Sunt in stare de orice , numai de Maica Domnului nu au timp , sau o trateaza cu superficialitate , caci imaginea lor e mult mai importanta .
O zi buna , draga glykis !
Vechi 28.12.2012, 14:28:34
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinescu Vezi mesajul
Maica Domnului asa cum vede ortodoxul pozitia ei, te ajuta sa fii ortodox, dar nu si credincios lui Hristos/ E adevarata afirmatia. Ca sa fii ortodox (dreptcredincios) solutia e Hristos, nu omul oricat de sfant ar fi el. Iisus a murit pentru noi, nu un om muritor
In Maica Domnului vedem cum straluceste Hristos, ea ne apropie de Hristos, nu ne indeparteaza de El. Maica Domnului nu se separa de Hristos.Icoanele ortodoxe ale Maicii Domnului sau ale Sfintilor reflecta “trupurile duhovnicesti”, reflecta morfologiile transfigurate pe care prietenii lui Hristos (Ioan 15:14) le-au dobandit prin conlucrarea lor cu harul, ne infatiseaza omul „innoit dupa chipul Ziditorului sau", descoperindu-ne taina lucrarii harului asupra "vasului de lut", in care fiinta umana poarta comoara chipului dumnezeiesc (II Corinteni 4:7). Toate acestea nu te indeparteaza de Hristos, ci din contra, te apropie si constientizezi si mai mult lucrarea Sa, iti intaresc credinta in El. Presupunerea d-voastra ca noi l-am neglija pe Hristos, Mantuitorul, in detrimentului oamenilor e nefondata. Ortodoxia e credinta purtatorilor de Hristos.

Chiar daca am inteles ce ati vrut sa spuneti, exprimarea d-voastra a fost nefericit aleasa.

Citat:
Cristiboss56:Citeam , draga glykis , ieri parca , cum in furia unui astfel de individ , cum blestema pe o sora de a noastra , Ioana parca , sa-si rupa unghile in tastaura !
Dupa ce l-am facut "izvor de malitie", ma asteptam la o replica taioasa :)
Sa nu exageram, nu m-a blestemat nimeni, a fost un ping-pong verbal, atata tot.
E totusi deranjant si dureros totodata cand oamenii te suspecteaza de intentii ascunse, ca doresti sa-i duci in inselare, ca scopul tau e sa le abati atentia de la ceea ce sunt in sufletul lor etc. si de aceea mai reactionezi.

Last edited by ioanna; 28.12.2012 at 15:14:11.
Vechi 28.12.2012, 15:51:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
In Maica Domnului vedem cum straluceste Hristos, ea ne apropie de Hristos, nu ne indeparteaza de El. Maica Domnului nu se separa de Hristos.Icoanele ortodoxe ale Maicii Domnului sau ale Sfintilor reflecta “trupurile duhovnicesti”, reflecta morfologiile transfigurate pe care prietenii lui Hristos (Ioan 15:14) le-au dobandit prin conlucrarea lor cu harul, ne infatiseaza omul „innoit dupa chipul Ziditorului sau", descoperindu-ne taina lucrarii harului asupra "vasului de lut", in care fiinta umana poarta comoara chipului dumnezeiesc (II Corinteni 4:7). Toate acestea nu te indeparteaza de Hristos, ci din contra, te apropie si constientizezi si mai mult lucrarea Sa, iti intaresc credinta in El. Presupunerea d-voastra ca noi l-am neglija pe Hristos, Mantuitorul, in detrimentului oamenilor e nefondata. Ortodoxia e credinta purtatorilor de Hristos.
In sfarsit a mai vorbit cineva de Maica Domnului , nu de sifonabilitatea lui si de obsesile lumesti de mahala !
Vechi 28.12.2012, 15:56:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Cum va mai place sa va tachinati. Unul spune ca nu jigneste, ci ironizeaza ( de parca ar exista ironie fara batjocura), celalalt face trimiteri indirecte. Va las :) Am citit suficient.
Vechi 28.12.2012, 15:57:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum va mai place sa va tachinati. Unul spune ca nu jigneste, ci ironizeaza ( de parca ar exista ironie fara batjocura), celalalt face trimiteri indirecte. Va las :) Am citit suficient.
O seara buna !
Vechi 28.12.2012, 16:01:24
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Dar mai încetați, măi, odată !!!!

Vă faceți de râsul curcilor.

Ziceți fiecare o rugăciune, beți un pahar de vin și scrieți aici așa: eu sunt vai de capul meu, dar Hristos mă iubește și pe mine la fel ca pe fratele Cristi/Mosh Neagu/sora Ioana/Icsulescu, Amin.
Vechi 28.12.2012, 16:36:30
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Dar mai încetați, măi, odată !!!!

Vă faceți de râsul curcilor.

Ziceți fiecare o rugăciune, beți un pahar de vin și scrieți aici așa: eu sunt vai de capul meu, dar Hristos mă iubește și pe mine la fel ca pe fratele Cristi/Mosh Neagu/sora Ioana/Icsulescu, Amin.
Saru'mana pe obraz!... De obicei nu prea suntem mereu pe aceeasi lungime de unda, dar aici ai mare dreptate! OK: Eu sunt vai de capul meu, iar Hristos mai iubeste si pe mine... macar un pic! Cel putin asa nadajduiesc!!

Acu' merg sa-mi pun o cana de vin la fiert!

Ioana, inteleg ca te-am necajit mai mult decat am crezut. Uneori fac greseala sa cred ca daca eu apreciez ironia ce mi se face si mi-o insusesc ca pe o lectie, ar trebui sa fie si ceilalti la fel. Citindu-te mai pe-ndelete, cred ca in acea zi eu am fost indispus din alte motive (acea reclama la un site pt adulti) si mi-a casunat pe mesajul tau (inca o data spun: NU PE TINE!). Din reactia ta, inteleg ca nu prea m-ai ierta... Fratilor, daca eu cad in abatere (si cad atat de des), taxati-ma, ca sa ma pot indrepta. Am cochetat cu astrologia (inca mai am niste influente pe ici - pe colo), am avut temeri despre previziunile mayase (inca sunt usor ingandurat in anumite privinte), am intrat in biserici catolice, fiind in vizita prin locuri straine, doar sa vad cum e in interior, si n-am spus-o duhovnicului fiindca n-am considerat necesar... Ironia poate indrepta, daca nu ne ascundem in spatele mandriei. Dar o jignire e mai greu s-o poti trece cu vederea.

Cristi, daca nu ai vin, ti-as trimite eu vreo 10 litri sa bei in sanatatea mea si a celorlalti membri!... Asta ca sa intelegi ca dincolo de "virtual" sunt un om normal care nu tin manie si sunt rezistent la "tavaleala"... Cat despre faptul ca m-ai trecut pe lista grupului de rugaciune, pe mine ma jigneste... Eu voiam sa poti tu sa ierti si sa te rogi pentru mine, pacatosul!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 28.12.2012, 16:46:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul

Cristi, daca nu ai vin, ti-as trimite eu vreo 10 litri sa bei in sanatatea mea si a celorlalti membri!... Asta ca sa intelegi ca dincolo de "virtual" sunt un om normal care nu tin manie si sunt rezistent la "tavaleala"...!...
Mai , tu nu vezi ca eu deja am pus in aplicare "planul" lui Mihai ?
Cat despre vin , am din belsug , caci nevasta mea este din patria vinului , Urechesti de Vrancea , avem cam doua hectare partea noastra , dar nu sunt consumator inrait , caci orice bautura imi da dureri de cap , plus tensiunea , asa ca mai ponderat cate o tara !
Un an nou cu bucurii !
Vechi 28.12.2012, 16:00:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
In sfarsit a mai vorbit cineva de Maica Domnului , nu de sifonabilitatea lui si de obsesile lumesti de mahala !
Pai am vorbit, pentru ca si tu si Glykis l-ati luat mai dur pe Marinescu. Cred ca nu s-a exprimat el prea bine, n-a vrut sa lezeze. In general, neoprotestantii au senzatia ca noi suntem atat de focusati pe Sfinti, ca ne incredem in ei, incat uitam de Hristos sau au senzatia ca-i punem pe acelasi palier si asta din cauza cunostintelor lor lacunare despre cultul sfintilor.
Vechi 28.12.2012, 16:06:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai am vorbit, pentru ca si tu si Glykis l-ati luat mai dur pe Marinescu. Cred ca nu s-a exprimat el prea bine, n-a vrut sa lezeze. In general, neoprotestantii au senzatia ca noi suntem atat de focusati pe Sfinti, ca ne incredem in ei, incat uitam de Hristos sau au senzatia ca-i punem pe acelasi palier si asta din cauza cunostintelor lor lacunare despre cultul sfintilor.
In legatura cu neoprotestantii , nu sunt toti asa cum spui ! Cel mai bun prieten pe acest forum a fost Scot ! Un OM de milioane , mi-a daruit peste 26 de volume de carti ortodoxe , mi-a daruit o icoana extrem de valoroasa cu Maica Domnului , a facut o donatie mare de carti la Biserica Mercurie , un OM deosebit , si era neoprotestant . Avea bunul simt ca sa nu intre in discutii contradictorii cu noi pe theadurile cu specific pur ortodox , ce mai un OM cum rar intalnesti !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11