![]() |
![]() |
|
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Darwin a scris aceste cuvinte sa contra-atace critica ce ar putea fi evidentiata prin lipsa fosilelor. Dar in fapt nu conteaza ce Darwin credea. Daca vreti sa criticati Darwin, va dau un mod mult mai simplu: (desi mi se pare ca nu intelegeti ce e o mutatie) Selectia naturala nu are ca motor principal mutatia (desi mutatia poarta un rol) ci selectia selectioneaza trasaturi si exista mai multe mecanisme in a le alege. Mutatiile sunt schimbari in ADN ce nu erau intre parinti. Nu stiu de nici o carte ce mi le clasifica in "genomice", etc. Deoarege un genom e selectia a tuturor genelor ale unei specii. Daca va referiti ca omul nu s-ar putea "muta in cimpanzeu" este clar ca nu atacati teoria evolutiei, ci cautati un "croco-duck". Am sa va explic de ce mutatiile nu-s cele mai importante. Sa ne imaginam romanul tipic, un roman ar avea genele sa arate formidabil, este blond, ochi albastri, fara defecte fizice. Dar el nu este dedicat relatiilor in care traieste si "le bea". Foarte probabil ca va avea o sansa mai mica sa aiba copii decat cineva ce nu arata atat de bine, dar este dedicat casatoriei, isi trateaza sotia cu respect si cu dragoste, si nu bea atat de mult. Genele cu siguranta poarta un rol, iar daca amandoi romanii ar avea (cam) acelasi comportament, este clar ca cel ce arata mai bine are mai multe posibilitati in a avea copii. Aceasta este o critica ce Darwin se pare ca nu o intelesese, nici cei ce "ii tineau partea". Dar este irelevant ce Darwin spunea (mai putin in idea de a ii taia propozitia in jumate si a zice ceva ce nu a zis, in modul in care a fost taiat) deoarece stiinta lui este veche de 150 de ani. Darwin nu stia de "drift genetic", de "mutatii" in sens de ADN. In fapt chiar daca Darwin pe patul de moarte ar fi negat evolutia, tot nu ar conta! In fapt, evolutia a fost descoperita independent (http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Russel_Wallace este al doilea "co-inventator al teoriei") si daca Darwin n-ar fi fost popular, in loc de "darwinism" sau "Darwin a zis ...", probabil am fi citit "Wallace a zis ...". Faptul ca se pot gasi greseli din gandirea lui Darwin, este irelevant. Cu siguranta orice persoana onesta, dar care nu primeste suficiente informatii va cauta o explicatie bazata pe ceea ce stie. Iar aproape de fiecare data, noile informatii vor completa ceea ce se stie, dar nu vor da raspunsul final. Dar la final, ce rog, este ca sa nu taiati din context ceea ce Darwin, sau oricine altcineva zicea. Este gresit, si intra sub porunca a IX-a. Daca nu stiati, si cumva sunt printre primii ce descopera ca "sursele dumneavoastra nu reprezinta sursa", este bine sa reverificati sursele. Oare cei ce zic ceea ce zic, dau un citat ce e usor de urmarit? Oare a fost scos din context? Cum poate cineva sa zica ca e de exemplu Trinitarian si apoi sa zica ca Iisus nu e Dumnezeu? Daca cineva zice ceva impotriva valorilor ce o persoana a zis public, probabil ca este o minciuna. Nu ca nu a zis, dar ca a fost scos din context. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cum fosilizarea este un proces rar, trebuie sa fie populatii mari ca sa obtinem fosile. Ce este important insa, e ca aceste modele/teorii, au explicat foarte bine de ce si cum merge Teoria Evolutiei: in detalii foarte mici. De exemplu Tiktaalik (http://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik ) a fost descoperit ca o predictie stiintifica in Groenlanda. Oamenii de stiinta au "presupus" ca anumite roci de anumita durata tre' sa contina fosile intre pesti si amfibieni, si l-au gasit acolo. Daca PE demonstreaza ca relativ putine fosile au fost salvate, si asta e ceea ce dvs. cereti, nu cumva stiinta a explicat neclaritatea dvs? Fosilele sunt rare, dar suficient de multe cat sa ne formam o idee despre evolutia omului: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...lution_fossils . In poza urmatoare, spuneti de la ce litera incepe "omul" si care este maimuta: http://www.theistic-evolution.com/hominids2_big.jpg ? Last edited by Ciprian Mustiata; 20.12.2012 at 08:22:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dvs. nu intelegeti si apoi scrieti si o morala, cu porunca IX. Bazati-va mai intai pe prezumtia de nevinovatie si intrebati daca e o nelamurire. Citat:
Legat de pasajul urmator din mesajul dvs., azi nu mai avem teoria lui Darwin, ci neo-darwinismul. Neodarwinismul e o completare a darwinismului cu mutatiile, adica selectie si mutatie. Teoria lui Darwin se baza pe selectia naturala, nu explica cum au loc transformarile. S-a introdus partea de genetica, dar s-a dovedit ca nu pot avea loc astfel de mutatii, genomice. Imi screiti cum se formeaza o fosila, dar nu asta e problema, pentru ca avem o multime de fosile, ar fi trebuit sa fie si o cantitate apreciabila de fosile intermediare, intelegeti? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
In practica, presupunand ca dl. Paunescu nu ar fi fost convins de evolutie, este foarte probabil dat fiind evidenta de atunci. Depinde totodata de educatia dumnealui si de numarul de dovezi. Azi discutam de Ida, Ardi, Lucy, 98% ADN comun cu cimpanzeii, Tiktaalik, Leo, 20% ADN comun cu orezul, 1 Tiranosaurus Rex complet, sute de ichtiozauri, milioane de specii descoperite, sute de boli produse de microbi, etc. Evidenta in anul in care a murit nu era atat de numeroasa. A spune orice discurs, este cu atat mai putin reprezentativ acum cand avem atata evidenta. Citat:
Porunca a IX-a e de a nu marturisi stramb. Nu am judecat motivatia, de asta am zis exact: "Daca nu stiati, si cumva sunt printre primii ce descopera ca "sursele dumneavoastra nu reprezinta sursa", este bine sa reverificati sursele. ". A taia din context partea in care fosilizarea e un proces ce e intr-un fel spectaculos, ce implica ca nu orice apare se fosilizeaza, ce Darwin l-a zis, arata ca i s-ar fi extras doar ce a zis ca si critica ce el unul a gasit-o, dar nu a zis ce a zis in apararea lui. Cele doua citate ce le-ati dat, au fost 2 citate taiate din 2 oameni de stiinta, si cele doua parti taiate au reprezentat punctul dvs. de vedere. Nu ati pus primul citat al lui Darwin spunand problema si spunand de ce ar fi ca si explicatie. Si apoi ati folosit Punctuatum Equilibrum ca sa dovediti ca tot ce a criticat a fost adevarat. Insa PE este bazat pe evolutie, si faptul ca PE ar fi infirmat orice din ce Darwin ar fi zis, inclusiv legat de evolutie, ar dovedi ca stiinta evolueaza si ar mai arata ca evolutia dupa ce ar fi finisata, devine si mai bine inteleasa. Este similar cu pamantul este sfera (evolutia) devine pamantul este elipsoid (Punctuatum Equilibrum). Citat:
Citat:
Legat de numarul de fosile, si de gradualism, exista acestea, dar timpul poate fi facut bazat pe numarul lor si de usurinta de a fi extrase. Evolutia omului din ceva precum "Australopitecus" este foarte bine inteleasa. In cadrul "australopitecus" sunt catalogate cel putin 3 specii, si una din ele a dus la ceva similar cu omul modern (Cro Magnon) si Cro-Magnon se pare ca a fost sursa dintre Cro-Magnon, Homo-Sapiens si Homo Neanderthalis. Legat ca "azi nu avem Darwin" ci avem "new-darwinism" este gresit, deoarece criticati "neo-darwinismul" ne-spunand ce efectiv spune: - ca "Mutatiile genomice nu sunt posibile la animale, duc la moartea individului. " - Punctuatum Equilibrum desfiinteaza evolutia Repet intrebarea ce daca vreti si credeti ca Arca lui Noe este absolut literala: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca intelegeti ce inseamna un mesaj taiat sau scos din context. Numai cand un citat e folosit ca sa se demopnstreze altceva decat ce spune autorul. Altfel asta e defintia citatului, un fragment scos dintr-un text. O sa va mai explic si a doua oara. Aratai-mi unde am spus eu altceva decat dorea sa spuna Darwin? Exact asta am spus, ce spunea Darwin. Nu trebuie sa dai tot capitolul ca sa citezi ceva. Citatul continuat de dvs. era rezumat de mine: "Spera ca stiinta sa dea raspunsul si paleontologia sa gaseasca si dovezile fosile din trecut." Nu intelegeti ca e acelasi lucru? Iar titlul capitolului, dat de mine asta spunea, ca arhiva fosilifera in timpul lui e incompleta. Dvs. spuneti acelasi lucru neintelegand ca eu despre asta am scris. Se pare ca nu ati inteles ce am vrut sa spun in legatura cu Darwin, ati inteles altceva. Pe scurt, am vrut sa arat ca Darwin spunea ca nu exista fosile intermediare in arhiva fosilifera din timpul lui, ca asta e un puternic contraargument, dar spera ca pe viitor sa se completeze arhiva fosilifera si cu multe fosile intermediare. Iar in continuare am spus la ce stadiu s-a ajuns azi, daca sperantele lui Darwin s-au concretizat. Nu s-au implinit, avem doar cateva fosile presupuse in mod fortat intermediare. Apoi am aratat ca tocmai de aceea, din cauza insuficientei lipsei fosilelor, o parte din evolutionisti (nu toti, doar o parte) au inventat teoria echilibrului punctual si a stazei. Din cauza ca evolutia a fost un moment de scurta durata, o explozie brusca, urmata apoi de o lunga faza de stagnare, staza, avem atat de putin fosile intermediare. Majoritatea evolutionistilor nu au aderat la aceasta teorie. Intelegeti acum logica? Si acum intrebarea de ce sunt importante fosilele intermediare pentru teoria evolutiei (o subliniez ca sa o obsevati). Pentru ca e dovada ca in trecut a avut loc o evolutie, fara ea e doar o povestire asemanatoare cu Zana maseluta. Adica a fost odata ca niciodata... Oricine poate inventa o povestire despre ce s-a intamplat in trecut, e fara importanta daca nu exista si o dovada din trecut ca asa s-a intamplat. Asadar e o dovada importanta despre existenta de-a lungul presupuselor milioane de ani a unei evolutii. Citat:
Era vorba de oameni de stiinta cunoscuti, deci care au fost implicati in domenii stiintifice. De data aceasta chiar in biologie. Si e vorba de Paulescu, nu de Paunescu, e unul din cei mai mari oameni de stiinta romani, a avut si alte contributii. Citat:
Ma intereseaza daca dorit sa purtati o discutie bazata pe arguemnte si adevar, sau dvs. credeti in ceva indiferent de dovezi, si chiar daca v-as da 100 de dovezi si nu ar fi niciuna in sprijinul evolutionismului tot ati crede in evolutionism. In cazul asta nu are rost sa mai purtam un dialog, doar sa ne contrazicem fara rost, o discutie haotica despre orice. Va ramintesc, disuctia este despre dovezile stiintifice ale evolutionismului, toata lumea cunoaste povestirea evolutionista, e vorba doar de dovezi. Nu e vorba nici de faptul ca multi oameni cred asta, si inainte credeau toti, inclusiv oamenii de stiinta ca soarele se invarte in jurul pamantului, nu are importanta numarul pentru adevar. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Eu am inceput aici: Citat:
Citat:
Citat:
Formarea fosilelor si Punctuatum Equiluibrum atesta in detaliu mai mare ca Darwin avea o intelegere imperfecta asupra procesului evolutiei, la fel ca si Traian Vuia sau Henri Coanda avea o vedere imperfecta asupra zborului. Ultimul citat, ce spune ca mutatia nu principalul factor, ce are alt context dupa 120 de ani fata de ce era in timpul lui Darwin, lucru ce l-am mentionat anterior. E ca si cum am "gandi cu inima" spus in secolul XXI. Este similar in a spune ca in secolul XXI nimeni nu considera ca "gandim cu inima", si cel ce a facut acest citat "este crestin", va "contrazice ce a zis crestinul X din antichitate". Ultima nota, ati zis ca PE "distruge" perspectiva lui Darwin deoarece explica mai bine fosilele. Dar in a accepta ca PE explica fosilele ce exista dar nu sunt "perfect graduale" dar sunt destul de graduale, si omiteti faptul ca PE este o forma de evolutie. Ca si in exemplul anterior cu Traian Vuia sau Henri Coanda, ei nu aveau acces la software CAD, tunele aerodinamice, sute sau mii de resurse si modele de avioane ce deja zboara, si ii "criticati" ca "nu intelegeau zborul", mi se pare gresit. De exemplu am gasit aceste citate ale lui Coanda: http://recitate.ro/citate/henri-coanda - a spune ca nu-s adevarate (si nu-s), nu spune ca zborul cu reactie este gresit! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand ati tot insistat cum se formeaza fosilele si greutatea obtinerii lor. Dar asta nu are nicio importanta in discutia noastra, pentru ca noi vorbim doar de fosile intermediare, nu de fosile in general. Si va explic si de ce sunt importante aceste fosile intermediare in demonstrarea evolutionismului: pentur ca ar fi trebuit sa fie de cateva ori mai multe fosile intermediare fata de numarul total de fosile. De ce aceasta? Pentru ca trecand tot timpul prin diverse stadii intermediare ar fi trebuit sa fie cu mult mai multe fosile cu aceste stari intermediare decat fosilele animalelor normale. Pentru ca se presupune ca trecerea nu s-a produs dintr-o data, adica gaina a ouat un hipopotam. Majoritatea evolutionistilor inca sustin acesta evolutie treptata si gradata. Doar o parte au lansat si adoptat echilibrul punctual, care incearca sa arguemnteze lipsa aceasta a fosilelor intermediare prin faptul ca transformarea s-a produs in timp scurt si nu au fost multe fosile intermediare. Dar asta insemna tot ca nu e o dovada, adica trebuie sa ii credeti pe cuvant, ca ei spun ca nu au vreo dovada, pentru ca nu prea sunt fosile intermediare. Cine vrea sa ii creada pe cuvant e problema lor, credinciosii cred in Facerea revelata, il credem pe Domnul pe cuvant. Cine vrea sa fie si ateu si credincios ii poate crede si pe cei ce sustin evolutionismul. Aceea este o credinta, pentru ca acolo nici macar nu sunt dovezi. Noi avem ca dovezi minunile si multe altele, nu avem o credinta oarba in ortodoxie, in evolutionism e o astfel de credinta, fara dovezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
A zis ceva ca el prezice fosile? Fosile existau inaintea lui Darwin, si Darwin stia de ele. Insa el nici nu si-a "fundamentat" teoria pe ele. In fapt Darwin a zis cateva predictii, ce m-au pus sa zic ca Darwin avea dreptate: - a zis ca nu sunt fosile in fiecare strat geologic (deoarece fosilele au nevoie de conditii speciale de a se forma, nu orice strat va putea prinde fosile) - deoarece nu orice strat va salva fosile, si la randul lor straturile insele sunt modificate/distruse, ele nu vor putea salva o secventa absolut graduala a animalelor (chiar daca aceste animale existau si erau perfect gradual formate) - teoria evolutiei, dat fiind primele doua propozitii/predictii, trebuie sa admita ca ar fi existat animale intermediare, ce nu mai pot fi gasite deoarece multe dintre ele sunt distruse Daca imi trageti alte concluzii din citatul lui Darwin va ascult. Daca vreti sa va referiti la ce ar fi prezis Darwin, este usor ce ar fi prezis: - vor exista anumite animale din acea secventa graduala (deoarece desi ar fi existat fosile pentru toate animalele, doar anumite vor fi pastrate pana azi). Una dintre fosile a aparut in timpul vietii lui Darwin (Archeopterix). - ca anumite fosile arata animale disparute ce nu mai exista azi (de genul dinozauri, sau Australopitecus sau Homo Erectus, fosile ca Leo, Ida, Ardi) ce au trasaturi cu un anumit grad de similitudine cu anumite animale de azi sau nu (de genul trilobiti, dinozauri ca "T-Rex", dromaderi, reptile ca ichtiozauri, pterosauri). Imi puteti arata catalogate oricare dintre specii precum cele aratate ca exista azi? Pterosaurii sau ichtiozaurii cu siguranta nu ar fi murit la potop, deoarece nu depindeau de uscat. Punctuatum Equiluibrum ce zice, ar fi infirmat ca evolutia este absolut graduala (dar e evolutie inca). Deci daca ati alege un strat de acum 5 milioane de ani si altul de 4 mil si altul de 3 mil. ani. Si gasiti 3 fosile (una per strat), fosila de 4 milioane de ani nu trebuie sa fie 50% din cea de 5 milioane de ani si 50% din cea de 3 milioane de ani. Cel mai probabil e un 80% si 20% (in orice directie), deoarece daca un animal ajunge intr-o forma stabila, in care nu are presiunea selectiei naturale, nu va trebui sa se schimbe cu aceeasi rata sa supravietuiasca. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|