Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 20.12.2012, 16:01:46
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned
 
Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 178
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Limita este mutatia genomica. Eu am dat doar un rezumat in acel mesaj, detaliat am scris in alte mesaje pe forum, la toate acele puncte.
Nu pot exista incrucisari intre rase la animale ( de aceea am spus de specii complexe, pentru ca la plante pot exista incucisari artificiale, de exemplu hibrizii si am inteles ca si la animalele unicelulare). Nici chiar artificial nu pot exista astfel de incrucisari, adica mutatii genomice. Exista intre rase foarte apropiate, iapa si magar, animale sterile.
Chiar si mutatiile cromozomiale produc afectiuni grave, de exemplu sindromul Down la oameni. Asadar deocamdata stiinta arata ca e imposibila evolutia speciilor la animale. Pentru detalii exista materiale pe net, inclusiv o carte scrisa de doi romani.
Genomul e secventa tuturor genelor ce identifica o secventa ADN. Genomul este impartit in cromozomi ce la randul lor sunt o secventa de gene.
Mutatiile (in sensul ce cred ca vreti sa il folositi) pot aparea in 2 feluri majoritare, si individul sa supravietuiasca:
- sunt modificari in secventa: stergeri/duplicate/mutatii - adica schimbare in secventa
- sunt uniri/ruperi de cromozomi

Cele mai multe "mutatii" de genul ca de ce maimutele disting culoarea rosie, pe cand cainii nu (ei detecta sangele prin miros, mult mai puternic decat al nostru), sunt in cele mai multe cazuri duplicari de gene + mutatii, sau rar stergeri.

Cum am mai zis sunt peste 100 mutatii (la om, rata difera in functie de specie, lungimea genomului, metoda de fecundare, etc.) per generatie, cele mai multe vor fi pierdute daca individul are urmasi. Cand diferenta genetica creste, apare specierea (un exemplu de speciere: http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_species ). Specierea este in principiu cand diferenta genetica dintre doi indivizi a doua grupe de animale este prea mare pentru ca rezultatul sa aiba urmasi (daca poate exista un urmas).

"Iapa si magarul" sunt alte specii. Dar cainii si lupii un. Cainii si coiotii sunt alte specii, dar anumiti lupi pot incrucisa coiotii. Asta e deoarece cainii au distanta suficienta cat sa se poata incrucisa cu lupii, lupii cu coiotii, dar nu cainii cu coiotii.

Rasele/subspeciile sunt de obicei definite artificial. In cazul oamenilor, diferentele genetice sunt infime. Diferentele de rasa (la nivel genetic) sunt practic nule la oameni dupa acest articol: http://wupa.wustl.edu/record_archive...les/races.html

Cu acest intro, pot sa zic ca nu exista mutatii genomice, decat in ideea ca orice mutatie, va modifica atat o gena, unul dintre cromozomi si de asta si tot genomul. Dar ca si termen este "nedefinit".

Cazurile cand doi cromozomi sunt uniti (diferit de Down cand un cromozom intreg este duplicat!), informatia genetica poate recrea acelasi animal cu nici o diferenta vizibila. Animalul va avea genele sa creeze acelasi ARN si in cele din urma aceleasi proteine (si acelasi individ)

Speciere? Da, sunt multe cazuri, dar important e sa se gaseasca un loc in care diferentele genetice dintre specii pot fi obtinute rapid. Si in rest trebuie aplicat "drift genetic" pe populatii mici si aplicate diferite criterii de selectie. Cateva exemple de speciere le vad aici: http://answers.yahoo.com/question/in...8124045AAJzK57

O ultima nota: codul genetic contine o multime de gene inactive, iar o buna parte din ele contine retro-virusi. Cod genetic "fosilizat" ce se crede ca este folosit pentru a crea anticorpi impotriva microbilor (ce nu mai exista). Acesti retrovirusi reprezinta 10% din codul genetic uman si acesti retrovirusi sunt in mare parte comuni cu diferite mamifere si in special cu maimutele. Probabil ca este o evidenta ca in trecut atat oamenii cat si speciile ce impart acesti retrovirusi, au avut in trecut virusi.

La ce mutatii v-ati referit, deoarece eu nu am inteles asta din citatele dvs. anterioare? Ce inseamna "rase diferite precum iapa si magarul"? Nu sunt specii diferite? Ce parere aveti despre speciile separate geografic ce sunt pe regiuni inter-fertile, dar nu daca cele doua regiuni sunt prea departate? Dar de mutatii genetice, cromozomiale si genomice?
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43