Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2012, 14:05:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Indubitabil.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 20:36:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
D'aia stai pe forum tot timpul amice?
atat timp cat imi fac treaba EFICIENT...NU stiu care ar fi problema! Cred ca nu te-am chemat pana acum sa vii si sa-mi faci tu "temele"
Citat:
Știu, sunt rău.
e post amice...Nu-i frumos
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 20:48:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cat de bine te inteleg. Si eu sunt vrancean ca si tine. Situatia in orasul meu e la fel ca si in orasul tau (culoarea politica e aceeasi). Sunt bugetar si la butoane e acelasi partid de 12 ani. Si eu a fost pus pe "pe post de suporter" de vreo 4 ori in Bucuresti la mitinguri electorale si de 2 ori la tine in oras fara sa am alternativa caci altfel as fi fost "tras pe dreapta". Se stie cine vor castiga anul acesta alegerile parlamentare
Sunteti paziti si in cabina cand votati?!? Sau trebuie sa aratati dovada votului loial? Macar acolo lasati constiinta sa functioneze.
Faptul ca participati la mitinguri nu inseamna nimic, daca va ramaneti loiali si votati cum va dicteaza constiinta, spre binele tuturor. Voturile nu sunt nominale si semnate, deci nu au cum sa afle pe cine ati votat. Simplu!
Sa vedem atunci daca se mai stie cine castiga alegerile parlamentare.
Dar daca va vindeti constiinta pentru 50 lei, atunci nu va mai plangeti, caci v-ati primit deja rasplata.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 21:22:08
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Un stranut in fata furtunii!...
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
... cea care isi permite sa faca pe fata mizeriile, nepasandu-i de nimeni si de nimic. Acum alege singur, ca sa nu spui ca te-am influentat.
Intre Caesar1, Caesar2, Caesar3... cu tot neamul lor, oare este vreunul bun? Oare nu stim ca singurul izvor de bunatate este mila lui Dumnezeu si singura noastra contributie pentru o lume mai buna este truda pentru virtute? Oricine va veni sa guverneze peste acest neam preacurvar si pacatos, singura mea nadejde pentru o viata mai buna este refuzul pacatului.
Ma duc la vot sa dau cesarului ce-i al cesarului, nu pentru ca va fi Romania o tara mai civilizata. Poporul tot ala e. Pet-urile si mucurile de tigara nu-s aruncate de politicieni.

Germania nu e mai curata doar pentru ca maturatorii lor sunt mai harnici.

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
urmaream pe GPS, traseele soferilor, sa nu se abata din curse, sa nu stationeze aiurea si mai ales sa nu fure motorina!
Halal popor de 80% ortodoxi! Sau la omul ala in firma sunt angajati mai mult cei de alte religii? Iarta-ma, dar nu m-am putut abtine. Sper sa te amuzi impreuna cu mine!

Last edited by leonte; 06.12.2012 at 21:24:43.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 22:14:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Germania nu e mai curata doar pentru ca maturatorii lor sunt mai harnici.
De ce dai exemplu Germania? Mergi in Anglia si abia dupa aceea incearca sa compari Romania din acest punct de vedere. Probabil nici in State, lucrurile nu stau altfel.
Ca om, bucura-te ca te-ai nascut roman. Si nu vorbesc de "mandria nationala" ca nu e cazul. "Nefericirea" noastra, ne poate mantui, cu atat mai mult daca suntem ortodocsi practicanti!...

Citat:
Halal popor de 80% ortodoxi! Sau la omul ala in firma sunt angajati mai mult cei de alte religii? Iarta-ma, dar nu m-am putut abtine. Sper sa te amuzi impreuna cu mine!
Aici imi aduci un zambet trist. In primul rand imi amintesti de Petre Tutea, care era atat de iscusit in vorbe, incat tortionarii lui de la Aiud nu mai indrazneau sa-l umileasca. Dimpotriva, il "cautau" peste tot, desi il considerau inca un dusman de temut. De ce nu-l mai bateau? Fiindca au facut imprudenta sa-l provoace la discutie, iar el a spus ca nu va recunoaste niciodata (daca va mai iesi viu) ca in puscarie l-au batut romani, pentru ca si-ar renega obarsia si neamul.
Tu din ce neam provii, dragul meu? Cumva esti chinez? Te consideri un om 100% cinstit? Daca ai lucra pe o masina mare care consuma un rezervor de motorina pe zi, si ai avea un autoturism personal pe motorina, crezi ca ai merge sa alimentezi de la PECO? Iar asta ortodox fiind!... Tu poti sa spui da, dar eu nu te cred! Partea proasta este ca toti soferii aveau dreptul la o ratie de bun-simt, pentru masina personala, dar ca orice roman cu salariu mic, familie mare si griji multe, mai cautau o "sursa" de castig. Sistemul GPS si sondele de la rezervoare, au costat o avere, dar s-a dovedit ca investitia s-a meritat. Traim intr-o tara saraca, iar tentatiile sunt extrem de mari. Doar Dumnezeu judeca astfel de fapte, nu noi!
Personal nu stiu daca as puterea sa ma amuz, dar cred ca-mi gasesc resurse sa ma consider fericit in tara mea. Si... am vazut si nemti fericiti in aceasta tara!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 22:41:48
antoniap
Guest

Implicit

Da, cu totii ne dorim un conducator ideal. Dar noi suntem oare pe placul lui Dumnezeu?

Inlocuim rugaciunea cu televizorul si calculatorul, cautam o viata mai usoara prin orice mijloace, ne inchinam avantajelor materiale etc. Iar cand ne loveste mania lui Dumnezue incepem sa chitaim. Asa ne trebuie.

La post si la rugaciune, la viata cinstita, placuta lui Dumnezeu si apoi la pretentii! Daca eram placuti lui Dumnezeu, doar miscam buzele la rugaciune si nemernicii care au tradat aceasta tara simteau mania lui Dumnezeu pe pielea lor. Caci scris este:

Psalmul 90
1. Cel ce locuiește în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălășlui. 2. Va zice Domnului: "Sprijinitorul meu ești și scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul". 3. Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor și de cuvântul tulburător. 4. Cu spatele te va umbri pe tine și sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o armă te va înconjura adevărul Lui. 5. Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, 6. De lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază. 7. Cădea-vor dinspre latura ta o mie și zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. 8. Însă cu ochii tăi vei privi și răsplătirea păcătoșilor vei vedea. 9. Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scăpare ție. 10. Nu vor veni către tine rele și bătaie nu se va apropia de locașul tău. 11. Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale. 12. Pe mâini te vor înălța ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău. 13. Peste aspidă și vasilisc vei păși și vei călca peste leu și peste balaur. 14. "Că spre Mine a nădăjduit și-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el că a cunoscut numele Meu. 15. Striga-va către Mine și-l voi auzi pe el; cu dânsul sunt în necaz și-l voi scoate pe el și-l voi slăvi. 16. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, și-i voi arăta lui mântuirea Mea".
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 23:20:01
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Da, cu totii ne dorim un conducator ideal. Dar noi suntem oare pe placul lui Dumnezeu?

Inlocuim rugaciunea cu televizorul si calculatorul, cautam o viata mai usoara prin orice mijloace, ne inchinam avantajelor materiale etc. Iar cand ne loveste mania lui Dumnezue incepem sa chitaim. Asa ne trebuie.

La post si la rugaciune, la viata cinstita, placuta lui Dumnezeu si apoi la pretentii! Daca eram placuti lui Dumnezeu, doar miscam buzele la rugaciune si nemernicii care au tradat aceasta tara simteau mania lui Dumnezeu pe pielea lor.
Hm! Ce dragi imi sunt naivii! Vorbesc sincer, fara nici o ironie!
Despre ce "pretentii" este vorba? Ai cunoscut vreodata un om cinstit, cu frica de Dumnezeu si placut Lui, sa... emita pretentii? Ai cunoscut vreodata un om credincios (asa cum frumos stii sa descrii) care sa se roage altfel lui Dumnezeu, decat pentru binecuvantarea vrajmasilor? Este aceasta o solutie: "Muri-v-ar caprele, de nemernici, crapa-v-ar ouale de ger, si lua-v-ar apa, iapa!..." Pai ce fel de credinta mai e si asta? Suntem oare mai bine-placuti lui Dumnezeu, astfel? Eu nu cred!
Ba mai mult; exemplul cu psalmul este de fapt cu totul altceva si nu se refera la vrajmasii de oameni, ci la altfel de vrajmasi. Oameni suntem toti, de multe ori noi insine, extrem de incomozi pentru altii. Un lucru se pare ca il intelegem extrem de greu. Imparatul David, daca nu ar fi fost chinuit toata viata pentru pacatele lui, probabil Mantuitorul n-ar mai fi venit sa ne salveze. Nu moartea lui David ii era de folos lui Dumnezeu, ci cainta lui, pentru ca cei ce urmau, sa invete "buchia" intelepciunii lui Dumnezeu, "cauza si efectul"... Pentru ca noi sa ne mantuim, oare ne este de folos confortul si lipsa de griji? Nici asa nu dam in fuga spre Sfanta Liturghie, dar lipsurile ne apropie totusi de Dumnezeu, mai mult decat grija exagerata sa ne marim conturile si averile.
Si-apoi, avem atat de multe exemple despre sfinti, incat orice vorba este de prisos. TOTI sfintii au fugit de ceea ce noi ravnim atat de mult. Cu toate astea, inca multi dintre ei, au cunoscut suferinte groaznice si boli la care un mirean nu ar face fata. Si totusi n-au cartit, s-au rugat pentru cei ce-i batjocoreau si ii chinuiau, si Il slaveau pe Dumnezeu. Daca am sti cat de mult ne costa confortul nostru efemer din aceasta lume, in cea viitoare, am prefera sa ne legam pietroaie de umeri si sa umblam asa toata viata!...

Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 23:50:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Intre Caesar1, Caesar2, Caesar3... cu tot neamul lor, oare este vreunul bun? Oare nu stim ca singurul izvor de bunatate este mila lui Dumnezeu si singura noastra contributie pentru o lume mai buna este truda pentru virtute? Oricine va veni sa guverneze peste acest neam preacurvar si pacatos, singura mea nadejde pentru o viata mai buna este refuzul pacatului.
Ma duc la vot sa dau cesarului ce-i al cesarului, nu pentru ca va fi Romania o tara mai civilizata. Poporul tot ala e. Pet-urile si mucurile de tigara nu-s aruncate de politicieni. Germania nu e mai curata doar pentru ca maturatorii lor sunt mai harnici.
Dar si tu faci parte din acest popor! Deci alegi cu discernamant ca sa iti fie si tie bine, si celorlalti. IAr cand vorbesti despre popor, sper ca te incluzi si pe tine.
Sa stii ca si pe mine ma supara, si inca rau de tot, mucurile si peturile si frunzele uscate de pe iarba din fata geamului meu. Si ca sa nu ma mai supar, m-am apucat sa le strang. Macar am satisfactia ca pe acolo pe unde trec e curat. Nu vorbesc de Romania, ci de tara asta Nordica! Deci peste tot e la fel; numai saracia e mai mare in Romania. Dar de facut putem face cu totii ceva: ori nu aruncam pe jos, ori strangem de pe jos, ca nu ne cad galoanele.
Daca fiecare ar tine curat acolo unde locuieste, ar fi altfel.
Mi-e teama ca maturatorii harnici din Germania sunt cauza ca totul e curat. Dar si gradinarii, care acopera fiecare petec de pamant cu plante perene, ca sa nu se faca praf.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2012, 00:14:49
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Mi-e teama ca maturatorii harnici din Germania sunt cauza ca totul e curat. Dar si gradinarii, care acopera fiecare petec de pamant cu plante perene, ca sa nu se faca praf.
Nu e suficient, dar fac precum Petre Tutea: tac si inghit, fiindca, chiar daca nu sunt de acord, chiar daca NU FAC CA EI, toti sunt fratii mei, romani ca si mine, cu care ma intalnesc pe strada si la biserica. Daca Dumnezeu vrea, numai El poate schimba ceva intr-o tara. Un om, sau un grup restrans, nu inseamna decat "can-can" pentru altii.
Eu mi-am uscat gura de cativa ani spunand acelasi lucru: in Romania nu suntem lasati sa devanim harnici si cinstiti. Sunt sute de mii de hectare in toata tara, lasate in paragina, si noi ne plangem de saracie. DAR, cel putin jumatate din acest pamant se vrea a fi expluatat. Din pacate este imposibil. Chiar eu am cateva hectare, iar la o parte pe care candva au fost vii, nu mai am ca face acum. Cat timp am fost plecat, mi-au furat tot... sute si sute de spalieri. Mi-as dori atat de mult sa pun pomi in locul viei, dar este imposibil; nici n-ajung acasa, ca deja dispar toti pomii. Pana si in gradina am patit-o... Sub umbrela saraciei (de fapt a lenei, cronice) sunt oameni (de obicei tiganii, dar nu neaparat) care numai cu acest job se ocupa. Practic din asta traiesc. Lucerna de pui, nu mai gasesti nimic si de multe ori si cu porumbul, daca nu te descurci sa actionezi in acelasi timp cu ceilalti, ai muncit degeaba. De bani ce sa mai spun... Si-atunci cum sa mai dam inainte? De ce sa pun pomi pe pamant, daca oricum mi-i fura. Si chiar de-ar ajunge la maturitate, daca zona nu e supravegheata (de cine oare, daca nu tot de seful hotilor?) tot nu te alegi cu mare lucru, daca fructele intra in sfera lor de interes...
Probabil mai intai e nevoie de un Țepeș, pentru ca sa putem prospera cu totii si sa nu mai mirosim a saracie lucie, de la celalalt capat al pamantului!...

Reply With Quote
Vechi 07.12.2012, 00:36:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Da, e cam greu, dar nu imposibil.
Este suparatoare lipsa de respect pentru proprietatea privata si pentru munca omului.
Ai incercat sa le dai putin de lucru? Poate daca unul sau doi dintre ei castiga un ban, sa aiba mai multa grija de proprietatea ta. Fara paza nu se poate deocamdata; e prea multa saracie.
Te-ai gandit la o asociere cu oameni in aceeasi situatie cu tine. Un contract bine intocmit va pune pe toti la adapost.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
Parintele Galeriu - duhovnicul ideal sophia Mari Duhovnici si predicile lor 13 12.05.2010 17:30:51
Destin si Ideal OmuBun Generalitati 4 28.08.2009 16:44:33