![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
he, he!! atentie la mesajele subliminale, domnule hipnotist...
|
|
|||
|
|||
![]()
Inca nu am primit un raspuns...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu siguranta cei care se reped mereu sa muste din semeni (si impotriva carora ma otarasc eu insumi deseori pe forum), nu cunosc situatia de a ingriji, de a oferi sistematic ocrotire, protectie, efort intru ingrijirea aproapelui. Aproape care poate fi, pentru inceput, o floare. Un simbol al gingasiei omului... P.S. Pe de alta parte, da, am fost cam dur. Te rog sa ma ierti si il rog si pe Catalin sa ma ierte. M-am iutit cam tare... Plecaciuni, fratilor!... Last edited by cezar_ioan; 03.12.2012 at 02:59:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar in privinta adevarului nu am cum sa ma lepad de el doar ca sa nu se supere cineva. Cum spunea si un filozof, "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul." Cum ai afirmat si tu, nu intelegi de ce e asa important adevarul, dar asta nu e conceptia ta, e conceptia propagata de modernism (ecumenism), care dilueaza importanta invataturii, nu mai exista dreapta credinta si erezii. Multi sfinti din calendar au fost marturisitori, unii doar au marturisit adevarul, fara sa aiba inainte o viata sfanta (un exemplu clasic, talharul de pe cruce). In privinta hipnozei nu ai cum sa imi schimbi parerea, eu sunt sigur de ceea ce stiu, tu cunosti doar o mica parte, pe care ai auzit-o de la cineva care a practicat si altceva. Pentru un ortodox conteaza ce spun Biserica si sfintii, deci doar citatele de acest gen atrag atentia, nu parerea personala a unora, putand fi si doctori docenti. Iar hipnoza nu tine de medicina sau psihologie, e o tehnica importata din ocultism, venita si acolo din samanism si alte religii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce e o stare de transa? Cum ar putea sa fie normala o stare din aceasta, cu atat mai mult sa mai presupunem ca ar fi si ceva perfect ortodox in asta. Nu te intreb pe tine pentru ca tu stii acum raspunsul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum doresti... Problema nu e hipnoza, care, repet, e o stare traita de fiecare om de multe ori zilnic, in varii chipuri. Problema e ca atunci cand nu avem cunoastere/lumina, toate ni se par intunecate. Si oculte. Cand, de fapt, mintea noastra este, ca sa zic asa, oculta. Vrei sa cugeti un pic la aceasta? P.S. Nu vreau sa te conving de nimic. In nici un caz sa te abat de la invatatura Parintilor. Fereasca Sfantul! Doamne, iarta-ma! Vreau doar sa scoti capul din cutia de strut fricos. Nu se ntampla nimic rau. Dimpotriva, scapi de multe rele in care te mentii singur. Dar, din pacate, nu ai incredere decat in propriile reprezentari despre Adevar.... Cunosc, desigur. Asta mi-e jobul... Oamenii, noi oamenii, confundam Adevarul cu reprezentarea noastra subiectiva (supusa psihismului) despe Adevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-Adevarul este Hristos,Dumnezeu . nu cumva confunzi tu adevarul tocmai ca privesti cu mintea ta care e foarte mult influentata de psihologie? nu te-ai gandit ca Adevarul e mai presus de psihic,de intelect,de ceea ce gandim noi cu propia minte? -nu te-ai gandit niciodata ca poate esti intr-o anumita forma/stare de inselare ,cum zice sfantul Ignatie Briacianinov ca "tot omul este in inselare" Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea inimii (“parere”) Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea mintii |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Alte stari modificate de constiinta pot fi atinse in timp ce ne aflam in starea de veghe prin rugaciune,o stare meditativa,o muzica placuta sau o imagine pe care o contemplam si care ne pot face sa visam cu ochii deschisi etc. Deasemenea cred ca multi dintre noi am experimentat acele momente in care ne regaseam privind cu "ochii in gol" neputand povesti nimic despre ceea ce s-a petrecut in jurul nostru,ca si cum acele cateva secunde am fi fost decuplati de la realitatea inconjuratoare. Referitor la sfinti,exista niste trepte ale rugaciunii,iar la treapta a 6-a am gasit urmatoarele: "Dar este și altă treaptă de rugăciune mai înaltă, a șasea: Rugăciunea în extaz sau în uimire. Prin aceasta, în vremea rugăciunii, omul se răpește cu mintea la cer, fața lui se face ca focul și mâinile și degetele lui ca făcliile de foc și nu mai este pe pământ cu mintea, ci numai în cer. " ( http://www.sfaturiortodoxe.ro/rugaciune.htm )
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 04.12.2012 at 08:58:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Starea de dinaintea adormirii, semisomnul, seamana, doar seamana, cu starea de hipnoza. Semisomnul si hipnoza nu sunt una si aceeasi stare. Starile din timpul rugaciuni la care te referi tu, visarile cu ochii deschisi, privitul in gol, ruperea de realitate sunt stari de reverie in care picam si nu au nimic comun cu rugaciunea. Si in niciun caz nu este o stare indusa de rugaciune. Dimpotriva, aceste stari ne fura rugaciunea. Nu-s bune. Refuz sa cred ca acea treapta, a sasea, de rugaciune, cand omul se rapeste cu mintea la cer si toate celelalte, e stare de hipnoza!! Sau ca seamana cu hipnoza... Daca ar fi asa, cine s-ar mai nevoi zile si nopti cu rugaciunea? Am sta la coada la psihologi. Heaven, nu vreu sa cred ca tu crezi asa ceva. off topic: Ma bucur ca esti din Brasov. Nu sunt multi Brasoveni pe forum. |
|
||||
|
||||
![]()
Mena,sa inteleg ca si tu esti din Brasov?Ma bucur sa te intalnesc...:)
Nu,nu este vorba de hipnoza,ci de stari modificate de constiinta.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? | mihaisepo | Vrajitoria | 58 | 06.11.2018 01:27:29 |
Ierarh adevarat- mai exista la noi asa ceva | aurel1211 | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 04.03.2013 19:26:09 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
Psihologie sau Ortodoxism | C-tin | Teologie si Stiinta | 93 | 10.04.2008 13:58:36 |
|