Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2012, 21:10:33
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Talking

he, he!! atentie la mesajele subliminale, domnule hipnotist...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 21:19:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
As vrea sa te intreb ceva in general: daca intr-o situatie potrivnica, hipnotizatorul e tentat sa foloseasca hipnoza pentru a obtine ceea ce doreste?
Inca nu am primit un raspuns...
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 02:56:20
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Îmi amintesc de o replică din filmul „Scripcarul pe acoperiș”. Când, la nunta lui Țeitl cu Motl spiritele se încinseseră la maxim din cauză că Tevie nu-și respectase angajamentul de a-i da fiica de soție vârstnicului și bogatului măcelar, oamenii se îndreaptă către rabin cerându-i să intervină, să spună ceva. Bătrânul rabin se ridică blând și împăciutor, și spune: „Let's sit down". (min. 3:33)
Iartă-mă, Cezar, mă îndoiesc că ce ai scris mai sus îi va fi de folos lui Cătălin. Mi se pare că ai fost cam dur; poate greșesc.
Plecăciune.
Eu sper ca i-am fost de folos si ca recomandarea ii va folosi: exercitiul ingrijirii unei flori este cu totul binefacator pentru orice om.
Cu siguranta cei care se reped mereu sa muste din semeni (si impotriva carora ma otarasc eu insumi deseori pe forum), nu cunosc situatia de a ingriji, de a oferi sistematic ocrotire, protectie, efort intru ingrijirea aproapelui.
Aproape care poate fi, pentru inceput, o floare. Un simbol al gingasiei omului...

P.S. Pe de alta parte, da, am fost cam dur. Te rog sa ma ierti si il rog si pe Catalin sa ma ierte. M-am iutit cam tare... Plecaciuni, fratilor!...

Last edited by cezar_ioan; 03.12.2012 at 02:59:06.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 13:11:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Eu sper ca i-am fost de folos si ca recomandarea ii va folosi: exercitiul ingrijirii unei flori este cu totul binefacator pentru orice om.
Cu siguranta cei care se reped mereu sa muste din semeni (si impotriva carora ma otarasc eu insumi deseori pe forum), nu cunosc situatia de a ingriji, de a oferi sistematic ocrotire, protectie, efort intru ingrijirea aproapelui.
Aproape care poate fi, pentru inceput, o floare. Un simbol al gingasiei omului...

P.S. Pe de alta parte, da, am fost cam dur. Te rog sa ma ierti si il rog si pe Catalin sa ma ierte. M-am iutit cam tare... Plecaciuni, fratilor!...
Ieri am citit mesajul dinainte dar n-am avut timp sa raspund, azi am vazut ca ai dat si un raspuns. E interesant ca ma gandisem sa raspund si eu la fel, la sfarsit sa imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva. Eu nu am fost suparat sau afectat, pentru ca ti-am zis ca avem conceptii diferite si eu sunt convind ca ceea ce spun eu sunt si cele ortodoxe.
Dar in privinta adevarului nu am cum sa ma lepad de el doar ca sa nu se supere cineva. Cum spunea si un filozof, "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul." Cum ai afirmat si tu, nu intelegi de ce e asa important adevarul, dar asta nu e conceptia ta, e conceptia propagata de modernism (ecumenism), care dilueaza importanta invataturii, nu mai exista dreapta credinta si erezii. Multi sfinti din calendar au fost marturisitori, unii doar au marturisit adevarul, fara sa aiba inainte o viata sfanta (un exemplu clasic, talharul de pe cruce).
In privinta hipnozei nu ai cum sa imi schimbi parerea, eu sunt sigur de ceea ce stiu, tu cunosti doar o mica parte, pe care ai auzit-o de la cineva care a practicat si altceva. Pentru un ortodox conteaza ce spun Biserica si sfintii, deci doar citatele de acest gen atrag atentia, nu parerea personala a unora, putand fi si doctori docenti. Iar hipnoza nu tine de medicina sau psihologie, e o tehnica importata din ocultism, venita si acolo din samanism si alte religii.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 13:25:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
As vrea sa te intreb ceva in general: daca intr-o situatie potrivnica, hipnotizatorul e tentat sa foloseasca hipnoza pentru a obtine ceea ce doreste?
Inca nu am primit un raspuns...
Nici nu mai are importanta daca hipnotizatorul are intentii pozitive, medicale, hipnotizarea in sine tine de ocultism, nu mai e nevoie si de intentii rele ca sa fie ceva total gresit. Vedem si din explicatia data hipnozei, ca e o stare normala, naturala. Eu nu am auzit de oameni care sa intre in stare de hipnoza toata viata, nu in mod obisnuit. Doar cei ce intra in stare de transa (care e o alta denumire a aceleiasi tehnici). Edgar Cayce e unul din cei mai cunoscuti mediumi, intra in stare de transa si primea tratamente pentru multi bolnavi, cu care aceastia chiar se vindecau. Si prin alte practici oculte se pot obtine vindecari, nu are importanta asta.
Ce e o stare de transa? Cum ar putea sa fie normala o stare din aceasta, cu atat mai mult sa mai presupunem ca ar fi si ceva perfect ortodox in asta. Nu te intreb pe tine pentru ca tu stii acum raspunsul.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 23:34:39
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In privinta hipnozei nu ai cum sa imi schimbi parerea, eu sunt sigur de ceea ce stiu, tu cunosti doar o mica parte, pe care ai auzit-o de la cineva care a practicat si altceva. Pentru un ortodox conteaza ce spun Biserica si sfintii, deci doar citatele de acest gen atrag atentia, nu parerea personala a unora, putand fi si doctori docenti. Iar hipnoza nu tine de medicina sau psihologie, e o tehnica importata din ocultism, venita si acolo din samanism si alte religii.
Catalin, ai o parere oculta despre ocultism. Inclusiv despre hipnoza.
Cum doresti...
Problema nu e hipnoza, care, repet, e o stare traita de fiecare om de multe ori zilnic, in varii chipuri. Problema e ca atunci cand nu avem cunoastere/lumina, toate ni se par intunecate. Si oculte.
Cand, de fapt, mintea noastra este, ca sa zic asa, oculta.
Vrei sa cugeti un pic la aceasta?

P.S. Nu vreau sa te conving de nimic. In nici un caz sa te abat de la invatatura Parintilor. Fereasca Sfantul! Doamne, iarta-ma!
Vreau doar sa scoti capul din cutia de strut fricos. Nu se ntampla nimic rau. Dimpotriva, scapi de multe rele in care te mentii singur.
Dar, din pacate, nu ai incredere decat in propriile reprezentari despre Adevar.... Cunosc, desigur. Asta mi-e jobul... Oamenii, noi oamenii, confundam Adevarul cu reprezentarea noastra subiectiva (supusa psihismului) despe Adevar.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 01:40:05
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Problema nu e hipnoza, care, repet, e o stare traita de fiecare om de multe ori zilnic, in varii chipuri.
Dar, din pacate, nu ai incredere decat in propriile reprezentari despre Adevar.... Cunosc, desigur. Asta mi-e jobul... Oamenii, noi oamenii, confundam Adevarul cu reprezentarea noastra subiectiva (supusa psihismului) despe Adevar.
-toti oamenii traiesc hipnoza zilnic? esti sigur ? de unde stii tu sigur ca marii duhovnici si sfintii de ex traiesc hipnoza? ei care au harul lui Dumnezeu ,care ajung la trezvia mintii cum de oare sa traiasca o stare de hipnoza care e o stare de semisomn,semiconstienta...
-Adevarul este Hristos,Dumnezeu . nu cumva confunzi tu adevarul tocmai ca privesti cu mintea ta care e foarte mult influentata de psihologie? nu te-ai gandit ca Adevarul e mai presus de psihic,de intelect,de ceea ce gandim noi cu propia minte?
-nu te-ai gandit niciodata ca poate esti intr-o anumita forma/stare de inselare ,cum zice sfantul Ignatie Briacianinov ca "tot omul este in inselare"
Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea inimii (“parere”)

Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea mintii
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 08:36:01
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-toti oamenii traiesc hipnoza zilnic? esti sigur ? de unde stii tu sigur ca marii duhovnici si sfintii de ex traiesc hipnoza? ei care au harul lui Dumnezeu ,care ajung la trezvia mintii cum de oare sa traiasca o stare de hipnoza care e o stare de semisomn,semiconstienta...
Antiecumenism,nu sunt sigura,dar ma gandesc ca domnul Cezar Ioan se refera la starile modificate de constiinta,dintre care,unele intr-adevar le experimentam in fiecare zi,ca de exemplu somnul si visele.In trecerea de la somn la veghe si de la veghe la somn pot aparea uneori si fenomene de tip halucinator,care,insa sunt considerate ca fiind perfect normale.
Alte stari modificate de constiinta pot fi atinse in timp ce ne aflam in starea de veghe prin rugaciune,o stare meditativa,o muzica placuta sau o imagine pe care o contemplam si care ne pot face sa visam cu ochii deschisi etc.
Deasemenea cred ca multi dintre noi am experimentat acele momente in care ne regaseam privind cu "ochii in gol" neputand povesti nimic despre ceea ce s-a petrecut in jurul nostru,ca si cum acele cateva secunde am fi fost decuplati de la realitatea inconjuratoare.
Referitor la sfinti,exista niste trepte ale rugaciunii,iar la treapta a 6-a am gasit urmatoarele:

"Dar este și altă treaptă de rugăciune mai înaltă, a șasea: Rugăciunea în extaz sau în uimire. Prin aceasta, în vremea rugăciunii, omul se răpește cu mintea la cer, fața lui se face ca focul și mâinile și degetele lui ca făcliile de foc și nu mai este pe pământ cu mintea, ci numai în cer. " ( http://www.sfaturiortodoxe.ro/rugaciune.htm )

Last edited by heaven; 04.12.2012 at 08:58:01.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 09:33:43
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Antiecumenism,nu sunt sigura,dar ma gandesc ca domnul Cezar Ioan se refera la starile modificate de constiinta,dintre care,unele intr-adevar le experimentam in fiecare zi,ca de exemplu somnul si visele.In trecerea de la somn la veghe si de la veghe la somn pot aparea uneori si fenomene de tip halucinator,care,insa sunt considerate ca fiind perfect normale.
Alte stari modificate de constiinta pot fi atinse in timp ce ne aflam in starea de veghe prin rugaciune,o stare meditativa,o muzica placuta sau o imagine pe care o contemplam si care ne pot face sa visam cu ochii deschisi etc.
Deasemenea cred ca multi dintre noi am experimentat acele momente in care ne regaseam privind cu "ochii in gol" neputand povesti nimic despre ceea ce s-a petrecut in jurul nostru,ca si cum acele cateva secunde am fi fost decuplati de la realitatea inconjuratoare.
Referitor la sfinti,exista niste trepte ale rugaciunii,iar la treapta a 6-a am gasit urmatoarele:

"Dar este și altă treaptă de rugăciune mai înaltă, a șasea: Rugăciunea în extaz sau în uimire. Prin aceasta, în vremea rugăciunii, omul se răpește cu mintea la cer, fața lui se face ca focul și mâinile și degetele lui ca făcliile de foc și nu mai este pe pământ cu mintea, ci numai în cer. " ( http://www.sfaturiortodoxe.ro/rugaciune.htm )
Eu, totusi, sunt de alta parere.
Starea de dinaintea adormirii, semisomnul, seamana, doar seamana, cu starea de hipnoza. Semisomnul si hipnoza nu sunt una si aceeasi stare.
Starile din timpul rugaciuni la care te referi tu, visarile cu ochii deschisi, privitul in gol, ruperea de realitate sunt stari de reverie in care picam si nu au nimic comun cu rugaciunea. Si in niciun caz nu este o stare indusa de rugaciune. Dimpotriva, aceste stari ne fura rugaciunea. Nu-s bune.
Refuz sa cred ca acea treapta, a sasea, de rugaciune, cand omul se rapeste cu mintea la cer si toate celelalte, e stare de hipnoza!! Sau ca seamana cu hipnoza... Daca ar fi asa, cine s-ar mai nevoi zile si nopti cu rugaciunea? Am sta la coada la psihologi.
Heaven, nu vreu sa cred ca tu crezi asa ceva.
off topic:
Ma bucur ca esti din Brasov. Nu sunt multi Brasoveni pe forum.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 09:39:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Implicit

Mena,sa inteleg ca si tu esti din Brasov?Ma bucur sa te intalnesc...:)
Nu,nu este vorba de hipnoza,ci de stari modificate de constiinta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? mihaisepo Vrajitoria 58 06.11.2018 01:27:29
Ierarh adevarat- mai exista la noi asa ceva aurel1211 Mari Duhovnici si predicile lor 24 04.03.2013 19:26:09
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! flying Despre Sfanta Scriptura 203 18.05.2010 20:31:10
Psihologie sau Ortodoxism C-tin Teologie si Stiinta 93 10.04.2008 13:58:36