Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2012, 15:02:16
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit @catalin2

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt nu arata mai nimic citatele acestea.
In Sfanta Scriptura nu scrie asa ceva, cuvantul des invocat este "intemeiat", care insemna altceva, a infiinta, a crea. „De-nceput Tu, Doamne, pământul ai întemeiat și faptele mâinilor Tale sunt cerurile.” (Psalmul 101, 25)".
Apoi mai e citatul cu "Pentru că a întărit lumea care nu se va clinti." (Psalmul 92, 2). Iarasi, si aici e evident ce sens are, nicio legatura cu pamantul fix sau ca soarele se misca in jurul pamantului.
La fel si citatele din sfinti, nu am citit cateva, acolo mai sunt in interpretari ale stiintei din timpul lor, cum face si Sf. Vasile sau alti sfinti, mentionand ca sunt ganduri ale filozfilor din acele timpuri sau cocneptii persoanle bazate pe stiinta din acele timpuri.
Pare un fel de incercare de argumentare cu orice pret, problema e ca din cauza acestor conceptii aduse in prim plan unii cred ca si Facerea intra tot la aceeasi categorie.
Ti-am vazut stradaniile si duhul tau e bun, dar neincercat. Eu insumi sunt slabanogit de patimi si iti cer dintru inceput sa-mi ierti indrazneala, ca nu am vrednicie cand iti graiesc... dar am adevar!

Te rog, citeste cataline cu atentie cele ce-ti scriu...

Din Sfanta Traditie stim ca Adam si Eva au avut multi fii. Avem Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, traditia ebraica vechi-testamentara si traditia ortodoxa - toate sunt izvoare de care crestinul se poate folosi, din care se poate adapa, daca umbla in duhul Sfintilor Parinti.

Stim din acestea 3 ca fiul lui Adam, Set, in anul 40 al vietii sale a fost rapit la ceruri de catre inger si a primit scrisul si tainele creatiei, caci era vrednic pentru acestea. Si Sfantul Vasilie cel Mare afirma ca "astronomia este de la ingeri"! (auzi aici, de la ingeri, nu de la filosofi! si nici de la ateii de astazi...)

In alta parte sta scris faptul ca Moise a invatat-o de la egipteni (fiii lui Ham), care o stiau de la Avraam! Daca Avraam o cunostea, inseamna ca ea a trecut de potop, prin Noe. Asculta bine acum ce-ti zic: de la Set, fiul lui Adam, pana la Copernic, astronomia era centrata pe pamant! Acestia de care-ti vorbesc nu au crezut niciodata ca pamantul ar fi fost plat! Linia asta: Set-Noe-Avraam-egipteni-Moise-evrei-crestini a fost geocentrista, avand credinta intr-un pamant sferic....atatea mii de ani!

In secolul IV, un mare Sfant al Bisericii noastre - Antonie cel Mare -, pustnic in partile egiptului, proorocea ca: in vremurile din urma toate se vor intoarce cu susul in jos si toti vor deveni nebuni, incat celui normal ii vor zice "Nebunule!", pentru ca nu va fi ca ei.

In mai putin de 2 secole, paradigma stiintifica s-a intors de-a binelea cu susul in jos; daca in vremea lui Galileo Galiei, ne-geocentristi erau doar cativa...astazi este exact invers. Si asta - geocentrismul - este, fireste, doar un exemplu.

Invatatura asta despre pozitia pamantului in centru are - daca o vei analiza, cum Sfintii Parinti au facut-o - multe intelesuri duhovnicesti si multe aspecte profunde despre Creatie. Dar asta vei dobandi doar prin stradanie si bunavointa.

Dincolo de argumente (care exista din plin), se pune intrebarea: de ce te impotmolesti aici? Ti-e teama? "Indrazneste, Eu am biruit lumea" - a spus Hristos. Iar despre faptul ca Biblia atesta geocentrismul, este lucru de domeniul evidentei. Pamantul apare in prima zi, iar soarele in a 3-a. Pana in astea 3 zile ce facea pamantul? Se invartea fara noima...? Fizicianul Thirring a demonstrat, la inceputul sec. 20, ca geocentrismul este la fel de plauzibil ca si celelalte modele, analizand fiecare fenomen observat din natura.

Astazi asistam la o manipulare agresiva care induce oamenilor ideea ca a fi geocentrist e tot una cu a fi un ignorant, fara ratiune si ... prost de-a binelea. Nu. Stiintific, e tot una. Empiric, este mai corect sa fi geocentrist, traind potrivit a ceea ce Dumnezeu ti-a randuit ca fiinta - perceptiile asupra creatiei. Altfel Il acuzam pe Dumnezeu ca ne-a bagat in inselare. Si teologic, esti in regula cu proorocia Sf. Antonie cel Mare.

Cauta pe Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos. Ai auzit cu siguranta de el. Puterea cuvantului sau a adus in calendar o sarbatoare: Acoperamantul Maicii Domnului. El a avut vedenia de la Vlaherne. Tot el combatea pe cei ce credeau ca soarele are chip de om. Cum? Explicat aproape newtonian MISCAREA Soarelui prin eter. A trait imediat inainte de caderea Constantinopolui. Un alt exemplu - Gheron Iosif - marele isihast. Acesta a trait secolul trecut, iar in scrierile sale pomeneste de eter si de alte notiuni geocentriste.

Mie imi e suficienta si "credinta oarba" in ultima instanta. Daca ti-au fost suficiente cele scrise de mine, putem continua un dialog oricand. Iti voi prezenta si "tovarasii" mei, oameni de buna-credinta, spre a te convinge. Daca nu, nadajduiesc ca Dumnezeu sa te lumineze potrivit stradaniilor tale!

Doamne-ajuta!
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Vechi 12.11.2012, 15:30:39
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Ti-am vazut stradaniile si duhul tau e bun, dar neincercat. Eu insumi sunt slabanogit de patimi si iti cer dintru inceput sa-mi ierti indrazneala, ca nu am vrednicie cand iti graiesc... dar am adevar!

Te rog, citeste cataline cu atentie cele ce-ti scriu...

Din Sfanta Traditie stim ca Adam si Eva au avut multi fii. Avem Hronograful lui Gheorghe Chedrinos, traditia ebraica vechi-testamentara si traditia ortodoxa - toate sunt izvoare de care crestinul se poate folosi, din care se poate adapa, daca umbla in duhul Sfintilor Parinti.

Stim din acestea 3 ca fiul lui Adam, Set, in anul 40 al vietii sale a fost rapit la ceruri de catre inger si a primit scrisul si tainele creatiei, caci era vrednic pentru acestea. Si Sfantul Vasilie cel Mare afirma ca "astronomia este de la ingeri"! (auzi aici, de la ingeri, nu de la filosofi! si nici de la ateii de astazi...)

In alta parte sta scris faptul ca Moise a invatat-o de la egipteni (fiii lui Ham), care o stiau de la Avraam! Daca Avraam o cunostea, inseamna ca ea a trecut de potop, prin Noe. Asculta bine acum ce-ti zic: de la Set, fiul lui Adam, pana la Copernic, astronomia era centrata pe pamant! Acestia de care-ti vorbesc nu au crezut niciodata ca pamantul ar fi fost plat! Linia asta: Set-Noe-Avraam-egipteni-Moise-evrei-crestini a fost geocentrista, avand credinta intr-un pamant sferic....atatea mii de ani!

In secolul IV, un mare Sfant al Bisericii noastre - Antonie cel Mare -, pustnic in partile egiptului, proorocea ca: in vremurile din urma toate se vor intoarce cu susul in jos si toti vor deveni nebuni, incat celui normal ii vor zice "Nebunule!", pentru ca nu va fi ca ei.

In mai putin de 2 secole, paradigma stiintifica s-a intors de-a binelea cu susul in jos; daca in vremea lui Galileo Galiei, ne-geocentristi erau doar cativa...astazi este exact invers. Si asta - geocentrismul - este, fireste, doar un exemplu.

Invatatura asta despre pozitia pamantului in centru are - daca o vei analiza, cum Sfintii Parinti au facut-o - multe intelesuri duhovnicesti si multe aspecte profunde despre Creatie. Dar asta vei dobandi doar prin stradanie si bunavointa.

Dincolo de argumente (care exista din plin), se pune intrebarea: de ce te impotmolesti aici? Ti-e teama? "Indrazneste, Eu am biruit lumea" - a spus Hristos. Iar despre faptul ca Biblia atesta geocentrismul, este lucru de domeniul evidentei. Pamantul apare in prima zi, iar soarele in a 3-a. Pana in astea 3 zile ce facea pamantul? Se invartea fara noima...? Fizicianul Thirring a demonstrat, la inceputul sec. 20, ca geocentrismul este la fel de plauzibil ca si celelalte modele, analizand fiecare fenomen observat din natura.

Astazi asistam la o manipulare agresiva care induce oamenilor ideea ca a fi geocentrist e tot una cu a fi un ignorant, fara ratiune si ... prost de-a binelea. Nu. Stiintific, e tot una. Empiric, este mai corect sa fi geocentrist, traind potrivit a ceea ce Dumnezeu ti-a randuit ca fiinta - perceptiile asupra creatiei. Altfel Il acuzam pe Dumnezeu ca ne-a bagat in inselare. Si teologic, esti in regula cu proorocia Sf. Antonie cel Mare.

Cauta pe Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos. Ai auzit cu siguranta de el. Puterea cuvantului sau a adus in calendar o sarbatoare: Acoperamantul Maicii Domnului. El a avut vedenia de la Vlaherne. Tot el combatea pe cei ce credeau ca soarele are chip de om. Cum? Explicat aproape newtonian MISCAREA Soarelui prin eter. A trait imediat inainte de caderea Constantinopolui. Un alt exemplu - Gheron Iosif - marele isihast. Acesta a trait secolul trecut, iar in scrierile sale pomeneste de eter si de alte notiuni geocentriste.

Mie imi e suficienta si "credinta oarba" in ultima instanta. Daca ti-au fost suficiente cele scrise de mine, putem continua un dialog oricand. Iti voi prezenta si "tovarasii" mei, oameni de buna-credinta, spre a te convinge. Daca nu, nadajduiesc ca Dumnezeu sa te lumineze potrivit stradaniilor tale!

Doamne-ajuta!
Halucinatii din trecut si distorsionari ale unor stravechi relatari altfel corecte, chiar fascinante, pe post de invataturi. Sa mori de ras: geocentristii si pamantoplatisti, desi la fel de batuti in cap si mistici, incep sa se ameninte. Mare e Marcuta Universului, Doamne, si foarte prost gardul!
Inca ceva: citatele din lideri legionari stau foarte prost pe post de semnatura, dupa umila parerea mea. De fapt, stau foarte prost pe post de orice, citatele din descreierati mistici si criminali contra umanitatii pe deasupra.
Vechi 12.11.2012, 15:32:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu e nimeni bătut în cap măi Teddy. Poate câte unul care nu și-a luat medicația, dar să nu generalizăm!
Vechi 12.11.2012, 15:38:07
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu e nimeni bătut în cap măi Teddy. Poate câte unul care nu și-a luat medicația, dar să nu generalizăm!
Ai dreptate, Dragos. Eu sunt sceptic si modernist, dar nu sunt nebun sa contest Sf. Dogme sau Sf. Traditie. De fapt, as fi mai rau ca diliu: as fi apostat. Altii insa, se misca in perimetrul Marcutei Galactice: contesta ca Pamantul e rotund. Vorba ta, nu si-au luat medicatia. E campanie electorala, poate baga astia haloperidol la promotie.
Vechi 12.11.2012, 15:47:27
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata.
Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.
Vechi 12.11.2012, 16:41:46
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs down Doar BASCALIE ?

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata. Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.
Mai Theodor_de_Dambovita, tu ai impresia ca daca faci bascalie demonstrezi altceva decat cat de superficial esti in abordare si cu cata lipsa de respect/bun-simt faci referire la o anumita persoana ? Pana la aia cu "chefereu", mai bine ai recapitula ce ai invatat de la parintii tai in primii 7 ani de viata. In rest, am vazut ca esti destul de bulversat de realitatea imediata si de participarea "discontinua" pe acest topic.

Last edited by neica_nimeni_altul; 12.11.2012 at 16:45:10.
Vechi 12.11.2012, 16:49:33
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata.
Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni.
1. Citeaza-mi o instanta de judecata care a acuzat legionarismul de crime impotriva umanitatii. Daca nu, iti pot cita eu instantele nationale si internationale care l-au achitat de antisemnitism si chiar de fascism.

2. Cand te aflii in tren, intamplarea face ca SIMTI ca esti in miscare. Conform biologiei, aici sunt implicate caile ascendente ale sensibilitatii, proprioceptice, constiente (de simt al pozitiei). Cu un asa sistem nervos a fost inzestrat omul. Cand stai frum pe camp si privesti cerul...altfel se pare ca lucreaza aceste fascicule nervoase. Adica, pamantul face o miscare atat de ... inceata si discreta, incat nici nu bagam de seama, in timp ce vedem cerul cum aproape alearga...

3. Esti cel mai bun exemplu pe care il pot da lui catalin2 ca sa intelegea la ce m-am referit. Esti unul dintre nebunii care arati cu degetul.

Si, apropos, ar fi bine sa-ti analizezi mai atent semnatura. Un barbar spintecator de popoare nu poate lua postura unui teolog, asa cum tu nu poti lua infatisarea unui om normal. Genghis Han vs. Corneliu Zelea Codreanu... daca la asta s-ar rezuma si disputa noastra, ar fi un barbar care a ridicat o generatie la razboi vs. un om care a ridicat o generatie la rugaciune.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Vechi 12.11.2012, 21:19:18
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
1. Citeaza-mi o instanta de judecata care a acuzat legionarismul de crime impotriva umanitatii. Daca nu, iti pot cita eu instantele nationale si internationale care l-au achitat de antisemnitism si chiar de fascism.

2. Cand te aflii in tren, intamplarea face ca SIMTI ca esti in miscare. Conform biologiei, aici sunt implicate caile ascendente ale sensibilitatii, proprioceptice, constiente (de simt al pozitiei). Cu un asa sistem nervos a fost inzestrat omul. Cand stai frum pe camp si privesti cerul...altfel se pare ca lucreaza aceste fascicule nervoase. Adica, pamantul face o miscare atat de ... inceata si discreta, incat nici nu bagam de seama, in timp ce vedem cerul cum aproape alearga...

3. Esti cel mai bun exemplu pe care il pot da lui catalin2 ca sa intelegea la ce m-am referit. Esti unul dintre nebunii care arati cu degetul.

Si, apropos, ar fi bine sa-ti analizezi mai atent semnatura. Un barbar spintecator de popoare nu poate lua postura unui teolog, asa cum tu nu poti lua infatisarea unui om normal. Genghis Han vs. Corneliu Zelea Codreanu... daca la asta s-ar rezuma si disputa noastra, ar fi un barbar care a ridicat o generatie la razboi vs. un om care a ridicat o generatie la rugaciune.
Mai vorbesc vocile in capul tau? Ei, daca sunt ocupate cu cina, o sa scriu nefericitului sclav al lor urmatoarele:
Primo, intotdeauna cand au intrat pe forum, geocentristii au avut o atitudine de obscurantism feroce garnisit cu o agresivitate si o prostie la fel de feroce.
Secundo, daca ai depasit gimnaziul (sa presupunem, desi e greu de crezut in ce te priveste, ca si avand un minimum functional de folos) vei intelege ca Pamantul e infinitezimal in comparatie cu Universul. Stiu, e mai usor sa arunci cu noroi in dreapta si stanga decat sa te lupti cu pacatele, e mai usoara lupta cu "conspiratia mondiala".
Tertio, spune-le evreilor ucisi in rebeliunea legionara cat de adanca e "rugaciunea" legionara. Da, stiu, spre deosebire de patologomisticii geocentristi, eu imi fac temele: Horia Sima conducea organizatia de sociopati atunci. Oricum, din antisemitism a reiesit un genocid la proportii intr-deavar de holocaust. Daca esti mandru de un adept al unei gandiri care a distrus sase milioane de oameni, atunci iti intorc, cu respect, complimentul cu "nebuni care arata pe altii": se pare ca iti vorbeai in oglinda cand ai scris asta. Genghis a ucis ca razboinic alti razboinici. In mintea ta fixa ca pamantul din visele lui badulescu si ale altor ciudati, normal ca nu intelegi ca nu cuceresti popoare mangaindu-le pe cap. A fost un barbat cinstit, care lupta in fruntea oamenilor lui. Hitler, "Capitanu'", Szalasz, etc., au propovaduit sau, dupa caz, efectuat exterminarea propriilor cetateni, apartinand Poporului Ales. Daca nu vezi hidosenia acestui act, atunci chiar ai probleme.
P. S. Nu am vrut vreodata sa insult pe cineva, atacandu-i sanitatea. Insa...acum un an sau ceva, colegul dumitale neica stultus a avut o atitudine scarboasa fata de colegii nostri de orientare ateista, si nu numai, insultandu-i in toate modurile, si spunand ca nu au suflet. Le-am luat apararea, asa cum as fi facut si daca ar fi fost inverse rolurile, si creatura in discutie a inceput o campanie furibunda de genul stilisto-cipisto-paranoica. Batea campii despre regulamente si debitatampenii. L-am cunoscut pe popa in cauza; pana la subiectul "domnu' Geo in centru", este normal, ca si unii ucenici ai sai. Sorry, dar discutiile cu fanatici religiosi sau dimpotriva secularisti, inapoiati mistici, sambatari, stilisti, etc., scot ce e mai rau din mine. Eu pot reveni la o atitudine fireasca dupa ce ies de pe acest fir. Voi, cand e vorba de fanatismul religios si alte pseudovalori, nu prea. Si dupa cum vezi, nu sunt singurul de pe aici care are indoieli privind sanitatea grupului de la bisericuta geocentrista a saitului hexaimeron. Odata ce v-ati bagat voi, o sa ies de pe acest fir. Deja miroase a tamaie, a vechi, praf, manuscrise mucegaite si virtuale camasi de forta transpirate.
Vechi 13.11.2012, 09:44:46
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Citat:

Iartă-mă că mă bag unde nu-mi fierbe oala, dar mișcarea legionară și poliția lor paramilitară și erijarea lor la a se numi ei legiunea îngerului Mihail este cea mai vicleană și perfidă batjocură la adresa creștinismului, căci proorociile sfinte se refereau la Oastea Domnului ca fiind acea armată de îngerași care va apare și se va ridica în țara Lupului devenită ea țara Domnului de mai târziu, Țara Strălucirii, căci ea lupta cu mândria, cu nepăsarea, cu prea puțina credință, cu sudalma, cu băutura tare, cu pornografia, cu dezbinarea față de Dumnezeu... despre ei era proorocia însă niște naționaliști de mucava s-au erijat la aberațiile legionare care în loc să lupte cu păcatul și mândria luptă cu păcătosul și cu străinul aciuiat aicea.

Păi în afară de a băga dezbinare între socialiștii naționaliști fasciști conduși de hitler și musolini și socialiștii internaționaliști de fațadă cominterniști ai sovietelor lui stalin și troțki și lenin și marx și enghels, legionarii au făcut numai prostii fiind trădători de rege, de neam, de credință și de dreptate, dar li se va ierta lor pentru că au băgat dezbinare între ursul sovietic, hiena fascistă, vulpea și lupul argintiu nazist și între nevăstuica iredentistă care au vrut să stăpânească ei toată gLumea pentru lăcomiile și măririle lor de ei înșiși prin jaf, furt, teroare, minciună, manipulare și dezbinare sponsorizați de evreii trădători de Dumnezeu, căci și evreii au uscăturile lor.

Nu sunt în măsură să judec pe nimeni însă vă atenționez că proorociile se refereau la Oastea Domnului și nu la Mișcarea Legionară ca fiind o armată creștină a îngerilor ce va apare pe pământurile Lupului Carpatin, simbol al vechilor daci, șarpele cu cap de lup sau câine ca simbol al libertății, credinței și înțelepciunii, neam drept și bun și preoțesc ce s-a încreștinat printre primele popoare urmând pe sfinți și pe Apostoli!

Iar acest fir de discuție este despre altceva, așa că vă rog să mă iertați că m-am băgat ca musca-n lapte... păi de aia m-am băgat că era lapte stricat și lăudat în deșert.

Last edited by vsovivivi; 13.11.2012 at 09:58:23.
Vechi 13.11.2012, 10:39:06
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Dragii mei, voi nici scriptura nu o pricepeți și nici tâlcuirea și tălmăcirea făcută de sfinți ci iată că acuma vă îndreptățiți născoceala sfericității pământului și că cică e în centrul creație și că stă pe gol adică în spațiu, deci iată că ați căzut direct în nălucirea satanei care vă învață geocentrismul!

Nu este nicipedeparte adevărată închipuirea în care ați căzut și acum o credeți ca o dogmă întărită cică de sfinți!

Întâi de toate sfinții vorbesc mai mult despre Domnul Iisus Hristos ca fiind pământul cel sferic aflat în centrul universului, deci e vorba despre Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu.

Iar cînd vorbesc ei despre pământul pe care-și poartă El pașii, pământul este socotit semisferic, rond în adâncul apelor și plat denivelat deasupra și aflat în mijlocul apelor de jos, a mărilor care-l înconjoară în lături.

Golul deasupra căruia stă referindu-se la Hristos ca pământ al făgăduinței deci golul este necredința oamenilor și a îngerilor răzvrătiți și decăzuți din demnitate, iar referindu-se la pământul pe care călcăm este socotit că șade pe nimic adică ceva ce nu este creat și n-a fost creat, pe aia stă, adică dincolo în jos este nimic deoarece acolo nu mai este nimic creat.

Stâlpii pământului făgăduinței sunt sfinții și dreptții iar ai pământului de sub pașii Săi sunt munții credinței și sfințeniei și ai dreptății pe care-i cutremură Dumnezeu căci El este Cel ce a pus Măsura Tăriei ca o țeavă prin mijlocul apelor de sus în jos atunci când a hotărât cât este cerul de înalt despărțind apele de ape după această sfântă măsură, a dreptății și credinței. Deci piatra munților este stâlpul pe care stă pământul.

Deci nu vă pierdeți în interpretările răstplmăcite de voi pe baza sfinților că în Domnul se împacă și iudeul și creștinul căci și pentru Israelul cel vechi dar și pentru tot omul a fost dat Hristos spre mântuire și fericire după Cuvântul:

'Toată puterea Mi s-a dat în Cer și pe Pământ, deci mergeți și propovăduiți credința și învățând neamurile botezați-le în numele Tatălui și a Fiului și a sfântului Duh! Amin.'

Nu pricepeți deci că pământul este în centrul părții de jos a Creației?
Deasupra e Cerul, lateral apele mărilor și dedesubt nimicul și necreatul.

El nu este sferic ci este semisferic deoarece doar așa se putea desluși din apele de jos, aflate sub țeava tăriei, ce era verticală și este măsura cea dreaptă, și astfel pământul de sub cer a căpătat forma ruperii apelor de ape la suprafața de deasupra și rotunjimea în adânc căci s-a adunat spre partea de jos când Domnul a deslușit Cerul de Pământ, căci pământul a fost dat spre a fi în el însămânțat pomul și iarba cu sămânță în ea date spre hrana omului.

Nu știu de ce și pentru ce nu vreți să pricepeți ceea ce este atât de simplu pentru orice copil cinstit?

Aureola sferică este doar pe Capul lui Hristos și a sfinților, nu o are orice om cum a răstălmăcit satana vorbind despre aură, căci sfera luminoasă de pe Capul Domnului este simbolul supunerii și ascultării de Dumnezeu cu sfinețnie și credință și din toată inima în veșnicie.

Vă rog mult, nu vă mai rătăciți cu geocentrismul sau cu heliocentrismul planetar sau cu pământul plat ca o farfurie. Sunt niște minciuni și niște izvoare de deșertăciune și elucubrare la infinit și ele aduc dezbinare dacă se depășește măsura și ceartă dacă apar orgoliile jignite în născoceală și creatină.

Iar dacă veți căuta să pricepeți din citatele sfinților cu referiri la forma pământului atunci țineți seama că pământul făgăduinței este Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu și că pământul pe care-și poartă pașii Săi este plat denivelat și rond în adâncul apelor aflat în mijlocul părții de jos a creației: desupra lui cerul , lateral mările și dedesubt nimicul nevăzut și necreat de către Necreatul Dumnezeu care este autorul și Tatăl Milostiv prin Maica Precistă a tuturor văzutelor și nevăzutelor ca Sfântă Treime. Amin.

Last edited by vsovivivi; 13.11.2012 at 11:02:16.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43