Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2012, 15:31:57
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Te-am să-mi faci și mie cunoscut ce spun Sfinții Părinți și nu în ultimul rând Dumnezeu prin intermediul Bibliei. Recunosc că nu stau bine la capitolul ăsta. Poate așa vei reuși să mă convingi, că în rest cu argumentele tale științifice și cucalculele tale nu m-ai convins. Eu ți-am ridicat niște probleme elementare de fizică, pe care văd că le ocolești, în schimb te legi de avatar și alte lucruri care nu fac subiectul discuției.

ps: Ai fot vreodată cu avionul?
Îți recomand piramidon... nu să-l bei ci doar să-l privești... , după care să-l arunci în gunoiul istoriei moarte.

Nu mai am cuvinte.

Păi cum să fi ocolit tocmai eu problemele elementare de fizică, păi iar n-ai citit? Poate că l-am neglijat pe Dumnezeu de data asta dar fizica și electromagnetismul, aerodinamica și geometria și tot ce mai vrei sigur că le-am folosit, și m-am legat de avatar sperând să nu te preschimbi în tăciune nedreptățit din bob de grâu atât de frumos și curat.

Păi și sfinții au mărturisit că e valabil ce a scris Moise la Facerea și nu ca și poezie sau pile-osofie, ci că este scris de la Dumnezeu despre Adevărul, prin viața lor îngerească, așa au mărturisit.

Iar acolo scrie clar cum a fost făcută Creația, prin Cine, și în cât timp, și cum a deslușit Domnul cerul de pământ și cum a plinit pământul și cerul și cum apoi toate cele făcute fiind frumoase și bune și bine rostuite S-a odihnit și S-a mângâiat de toate cele pe care le făcuse, de toată zidirea Lui.

Iar după ce zidirea a căzut în starea deplorabilă și subdobitocească și plină de silnicie și ură și răutate a spălat pământul de ea renăscând-o prin Noe iar dacă iar și iar a căzut a trimis prooroci să-i îndrepte pe oameni iar dacă pe aceștia nu i-a crezut nimeni și i-a omorât atunci a trimis peștișorii și mieluții și porumbeii ca jerfă pentru păcatele omenirii iar dacă nu au avut milă ci s-au crezut ei sfințișori cerând semne și minuni atunci a trimis pe Fiul Său preaiubit ca să ia asupra Sa neputințele omului și să-l ridice din patimi și păcate și să-l aducă la starea lui și la demnitatea de om al raiului cuminte și drept și iubitor și ascultător, om bun care nu se mai mândrește cu prostia și minciuna și păcatele lui ascunse iubind ca nebunul slava de la gLume.

Iar dacă iar o să cadă omul și a căzut atunci iată că vine iar și iar până la sfârșit din mila Maicii pentru oameni la porunca cea sfântă ce din Tatăl purcede.

Last edited by vsovivivi; 08.11.2012 at 15:52:16.
Vechi 08.11.2012, 15:41:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Păi și sfinții au mărturisit că e valabil ce a scris Moise la Facerea și nu ca și poezie sau pile-osofie, ci că este scris de la Dumnezeu despre Adevărul.

Iar acolo scrie clar cum a fost făcută Creația, prin Cine, și în cât timp, și cum a deslușit Domnul cerul de pământ și cum a plinit pământul și cerul și cum apoi toate cele făcute fiind frumoase și bune și bine rostuite S-a odihnit și S-a mângâiat de toate cele pe care le făcuse, de toată zidirea Lui.
Eu te-am rugat să-mi aduci argumente biblice clare, nu povești...adu-mi argumente și convige-mă că ceea ce tu susții este adevărat. Repet eu nu neg, dar nu pot fi de acord cu explicațiile tale, nu mă conving. Acum îți cer argumente biblice, ceea ce spun sfinții.

Și tot nu mi-ai răspuns la întrebarea: ai fost cu avionul?

Last edited by ovidiu b.; 08.11.2012 at 15:48:56.
Vechi 08.11.2012, 15:44:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

editat....

Last edited by ovidiu b.; 08.11.2012 at 15:48:41.
Vechi 08.11.2012, 16:29:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Eu te-am rugat să-mi aduci argumente biblice clare, nu povești...adu-mi argumente și convige-mă că ceea ce tu susții este adevărat. Repet eu nu neg, dar nu pot fi de acord cu explicațiile tale, nu mă conving. Acum îți cer argumente biblice, ceea ce spun sfinții.
Argumente biblice:

VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor." Ceea ce lasă de înțeles că:
- fie Pămîntul e plat și aștrii se rotesc deasupra lui
- fie Pămîntul e un geoid static, iar soarele și luna împreună cu toate stelele și planetele se învîrt în jurul său după modelul prezentat pe http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html .

Nicidecum nu poate fi vorba despre ceea ce ne învață azi la școală.

NT:
"Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor."

Dacă ar fi vorba de o alegorie sau de o vedere "în duh", atunci nu ar mai fi fost nevoie ca Hristos Omul să privească TOATE împărățiile lumii de pe acel munte foarte înalt.

Sfînta Tradiție:
Sfîntul Vasile cel Mare în Hexaimeron nu îndrăznește să se pronunțe în favoarea sau contra Pămîntului plat. El are o atitudine rezervată, probabil pentru a evita discuțiile în contradictoriu pe tema asta, nu știu de ce. Tot el subliniază faptul că vegetația a apărut înaintea creerii soarelui, conform Scripturii, ceea ce pentru știința de azi e un fapt ridicol, nu?

Citat:
Și tot nu mi-ai răspuns la întrebarea: ai fost cu avionul?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=819
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=305
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=306

Iată fotografii nemăsluite luate din satelit și din balon. Ce formă are linia orizontului? De ce tot insistați cu argumentul avionului cînd am explicat de atîtea ori că fotografia și privitul prin hublou distorsionează imaginea reală?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 08.11.2012, 17:16:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Argumente biblice:
VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor." Ceea ce lasă de înțeles că:
- fie Pămîntul e un geoid static, iar soarele și luna împreună cu toate stelele și planetele se învîrt în jurul său după modelul prezentat pe http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html .

Nicidecum nu poate fi vorba despre ceea ce ne învață azi la școală.

NT:
"Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor."

Dacă ar fi vorba de o alegorie sau de o vedere "în duh", atunci nu ar mai fi fost nevoie ca Hristos Omul să privească TOATE împărățiile lumii de pe acel munte foarte înalt.

O tâlcuire a unui sfânt, găsim? Hai să nu ne dăm noi cu presupusul.

Citat:
Sfînta Tradiție:
Sfîntul Vasile cel Mare în Hexaimeron nu îndrăznește să se pronunțe în favoarea sau contra Pămîntului plat. El are o atitudine rezervată, probabil pentru a evita discuțiile în contradictoriu pe tema asta, nu știu de ce. Tot el subliniază faptul că vegetația a apărut înaintea creerii soarelui, conform Scripturii, ceea ce pentru știința de azi e un fapt ridicol, nu?
Vezi tu cum Sf Vasile cel Mare nu a îndrăznit să vorbească, oare noi suntem îndeptățiți să vorbim? Atenție eu nu am negat nimic, ci doar câteva "erori" de pilotaj"...

Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=819
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=305
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=306

Iată fotografii nemăsluite luate din satelit și din balon. Ce formă are linia orizontului? De ce tot insistați cu argumentul avionului cînd am explicat de atîtea ori că fotografia și privitul prin hublou distorsionează imaginea reală?
Irelevant Florine. Se speculează teoria PP, folosind doar o mică parte din Pământ.Dar totuși o poză cu tot Pământul, de unde să reiese teoria PP, ai?
Vechi 08.11.2012, 22:52:05
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Dar totuși o poză cu tot Pământul, de unde să reiese teoria PP, ai?
Au mai multe dar nu vor ei sa le puna. Totusi, din cate baloane au fost trimise la mare altitudine, nimeni oare nu a observat ca pamantul e plat? Sau toti s-au vorbit intre ei sa ne minta? Daca Pamantul e plat sau semisferic, atunci platesc oricat sa ma duceti la marginea lui si sa ma arunc in spatiu!
Vechi 09.11.2012, 10:21:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Argumente biblice:
VT:
De fapt nu e un argument nici pentru geocentrism, in primul rand e vorba de relatarea unor oameni, nu e o revelatie directa, ca in Facerea. Si in al doilea rand e o si o forma de exprimare "a stat soarele", sau a ramas soarele la amiaza.
Vechi 09.11.2012, 10:50:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt nu e un argument nici pentru geocentrism, in primul rand e vorba de relatarea unor oameni, nu e o revelatie directa, ca in Facerea. Si in al doilea rand e o si o forma de exprimare "a stat soarele", sau a ramas soarele la amiaza.
La fel și Facerea este relatată de Moise așa cum i-a fost revelată de Dumnezeu. Dar asta nu-i oprește pe cei din zilele noastre să o interpreteze cum au ei chef, mai mult alegoric decît așa cum e scris acolo negru pe alb. Ceea ce-i face pe respectivii necredincioși Bibliei și credincioși științei mincinoase a veacului de acum.

Tu pe ce variantă mergi, Cătălin? Crezi Lui Dumnezeu prin Moise și Iosua și ceilalți sau nu? Au răsărit florile pe Pămînt înaintea creerii Soarelui sau a încurcat Moise ordinea primelor șapte Zile? Sau o fi vreo altă formă de exprimare omenească și asta... Pentru că dacă Soarele a fost făcut după ce Pămîntul a fost acoperit cu vegetație, atunci se năruiește toată știința cu care sîntem acum îndoctrinați, iar asta include modelul sistemului solar pe care-l știm cu toții de la școală.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 09.11.2012, 11:24:26
Senior Member

Implicit

Citat:
La fel și Facerea este relatată de Moise așa cum i-a fost revelată de Dumnezeu. Dar asta nu-i oprește pe cei din zilele noastre să o interpreteze cum au ei chef, mai mult alegoric decît așa cum e scris acolo negru pe alb. Ceea ce-i face pe respectivii necredincioși Bibliei și credincioși științei mincinoase a veacului de acum.

Tu pe ce variantă mergi, Cătălin? Crezi Lui Dumnezeu prin Moise și Iosua și ceilalți sau nu? Au răsărit florile pe Pămînt înaintea creerii Soarelui sau a încurcat Moise ordinea primelor șapte Zile? Sau o fi vreo altă formă de exprimare omenească și asta... Pentru că dacă Soarele a fost făcut după ce Pămîntul a fost acoperit cu vegetație, atunci se năruiește toată știința cu care sîntem acum îndoctrinați, iar asta include modelul sistemului solar pe care-l știm cu toții de la școală.
Asta spuneam, ca nu e acelasi lucru ca in Facerea. Am scris un mesaj la un alt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=152
Despre pamant plat oricum nu e vorba in Biblie, doar de geocentrism poate fi o discutie, cu privire la acest pasaj.
In Facerea e o revelatie directa, e normal ca o scrie Moise, ca el a avut-o, toate revelatiile sunt scrise sau relatate.
In Cartea lui Iosua Navi nu e o revelatie directa, sunt relatate cuvintele lui Iosua si evenimentele de atunci: "a strigat Iosua către Domnul și a zis înaintea Israeliților: "Stai, soare, deasupra Ghibeonului, și tu, lună, oprește-te deasupra văii Aialon!" Deci nu Domnul i-a zis lui Iosua, ca in cazul Facerii.
Pe langa faptul ca e o forma de exprimare, Iosua oricum nu avea de unde sa stie ca pamantul se invarteste, ar fi fost ciudat doar daca zicea ca sa nu se mai roteasca pamantul, ar fi insemnat ca Biblia ar fi fost completata in timpurile moderne.
Am citit ca Galilei in disputa cu catolicii ar fi aratat si el ca pasajul acesta nu infirma heliocentrismul, din punct de vedere teologic. Uite si un articol pe tema asta, scris de cineva: http://alexcurbet.wordpress.com/2010...-jumate-de-zi/
"Dacă ziua a stat în loc înseamnă că Soarele s-a oprit pe bolta cerească." Deci e ceva corect, oricum nu scrie cum s-a intamplat, ce fenomen a fost, putem doar sa presupunem.
Tot legat de forma de exprimare, chiar si azi spunem ca soarele rasare si soarele apune. :))
Vechi 09.11.2012, 11:37:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Argumente biblice:
VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor."
Cu ocazia asta am gasit ceva foarte surprinzator intr-un comentariu din link-ul dat mai sus: http://alexcurbet.wordpress.com/2010.../#comment-5122
Se pare ca exista si dovezi stiintifice ca ziua aceea a fost mai lunga decat una normala (o zi dubla). "14. Și n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte așa glasul omului;"
Citez din mesaj:

"Biblia nu este manual de știință, dar ea spune adevărul. Și noi cei de astăzi, care suntem așa de familiari cu mișcarea de rotație și de revoluție a pământului, noi care știm precis că nu soarele se învârtește în jurul pământului, totuși folosim expresii contrare științei, ca: “soarele răsare la”., “soarele apune la”., “răsărit de soare la mare”, “apus de soare”, etc. Chiar și astronomii uzitează asemenea expresii. Orice copil îi poate înfrunta spunându-le: “Nu-i adevărat, ci pământul s-a învârtit”. Și totuși acesta este limbajul pe care îl folosim, deși nu e în acord cu știința. Atunci de ce să mustrăm pe Iosua, când el folosește un limbaj ca al nostru? Textul biblic ne spune că soarele s-a oprit. În original “oprește-te” are și sensul “stai liniștit”. Noi am zice că e același lucru să te oprești sau să stai liniștit. Și totuși există o deosebire."

"Una este confirmarea istorică. Herodot, istoricul grec care a trăit cu 480 ani înainte de Cristos, ne spune că preoții egipteni i-au arătat o descriere a unei zile lungi. Scrierile vechi chineze la fel vorbesc de o zi lungă în timpul domniei împăratului Yeo, care a fost contemporan cu Iosua. Pe la începutul secolului al XX-lea, amiralul Palmer a descoperit în Mexico un document, care spune ca soarele s-a oprit pentru aproape o zi întreagă în anul “celor șapte iepuri”, care corespunde cu anul în care Iosua a cucerit Canaanul. La acestea, adăugați Cartea Dreptului, scrisă în Palestina."

"Alta este confirmarea matematică. Anumiți astronomi au cercetat pe bază de calcule să vadă dacă a fost sau nu o zi mai lungă, așa cum spune Biblia. Astfel, profesorul Totten din America a făcut calcule astronomice pe care le-a publicat. El a demonstrat că în istoria lumii a fost introdusă a zi, care nu este alta decât ziua dublă a lui Iosua. Cercetătorul W.Maunders de la Observatorul Regal Greenwich, de asemenea a publicat un studiu asupra aceluiași subiect; și prin calcule a stabilit nu numai data, ci și timpul zilei când senzaționalul fenomen a avut loc."
"O a treia confirmarea electronică. Dl.Harold Hill, președintele Companiei Curtis Engine din Baltimore, Md. și consultant în programul spațial, a relatat următoarele: "“Cred că unul din cele mai uimitoare lucruri pe care le are Dumnezeu pentru noi azi, s-a petrecut recent cu astronauții și bărbații de știință spațială la Green Belt, Maryland. Ei controlează cum va fi poziția soarelui, a lunii, a planetelor în spațiu peste o sută de ani, peste o mie de ani. Noi trebuie să cunoaștem aceste date, ca să nu lansăm un satelit și să se izbească de ceva și astfel să fie scos din orbită. Noi trebuie să fixăm orbita în funcție de viața satelitului și de poziția planetelor, ca să nu fie dată peste cap lucrarea. Cu ajutorul calculatorului electronic măsurau veacurile înainte și înapoi. Deodată s-au oprit. Calculatorul a stopat și a dat un semnal roșu, ceea ce însemna că e o greșală, ori la informațiile introduse în el, ori la rezultatele comparate cu standardele. Au fost chemați specialiștii să vadă dacă e bun calculatorul. Aceștia l-au controlat și au spus: “E perfect”. Șeful operațiunilor I.B.M. a întrebat: “Care-i necazul?” – “Am găsit că e o zi lipsă în scurgerea vremii”. Toți au dat din cap. Tăcere.
“Din grup, unul mai religios a zis: “Știți, pe când eram în Școala Duminicală, ni s-a spus despre o oprire a soarelui”. Ceialalți nu l-au crezut, dar nu aveau alt răspuns. Astfel au zis: “Arată-ne!” I-au adus o Biblie și el a căutat la Iosua 10:12-14 și a citit textul … Aici e ziua lipsă. Au mers cu calculatorul la vremea arătată și au găsit-o, dar nu era destul. Timpul scurs care lipsea, găsit pe vremea lui Iosua era numai 23 ore și 20 minute, nu o zi întreagă. Au citit iarăși Biblia și ea le-a spus: “…aproape o zi întreagă”.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43