Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Dar mincatul sanatos poate fi viciu ? Poate fi o capcana , ca si fumatul ?
Dar bautul de 15 ani de Mirinda sau de apa plata , cite 4 litrii pe zi , poate fi viciu ?
|
Daca tu compari nocivitatea sucului si a apei plate cu tigarile... atunci nu mai zic nimic.
Si stomacul este un mare diavol,si trebuie sa il infruntam! Asa cum este greu sa ne abtinem de la prajituri si ciocolate,asa sa ne ostenim sa ne si rugam cu burta goala! Dupa fapta si rasplata!
Citat:
În prealabil postat de glykys
Si... si.... mai sunt persoane care mananca in fata calculatorului chiar acum! Ciocolata. 
|
Eu stau cu doza de bere pe birou. Ca si tine,chiar acum
Citat:
În prealabil postat de sophia
Si ei folosesc si vase sperate si frigidere/dulapuri separate.
Dar asta n-are legatura cu postul nostru.
Legat de spalatul vaselor - trebuie f.bine frecate si curatate, pentru ca raman totusi urme (grasime in porii emailului).
De ex. la noim acasa existau si am preluat regula si eu, vase speciale pentru dulciuri (prajituri, dulceata), si altele pentru mancaruri. Dar asta din alte cauze (de ex. mirosuri).
Si instalatiile in fabrici nu se curata? Parca nu cred, tare m-as duce sa vizitez o fabrica de ciocolata.
Si daca painea se face in vase in care a fost inainte cozonac?
|
NU in asta consta postul. Cum spunea Mantuitorul: strecurati tantarul si inghititi camila!
Citat:
În prealabil postat de sophia
Unii spun ca nici ciocolata amaruie, deci fara lapte, fara unt, fara nimic, nu este totusi de post, ca este o delicatesa, sau ceva in sensul asta.
Probabil ca nici cafeaua.
Dar pentru unii si painea este o mare delicatesa si placere. Si atunci?
Nu vreti sa ne lamurim totusi?
|
Iti pot da si exemple din Pateric in care monahii mancau cate o coaja uscata si aia stand in picioare,tot ca sa se nevoiasca,sa nu stea asezati comod. Intrebare: ne comparam cu aceia? Daca nu,atunci poti manca linistita ciocolata amaruie.
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Doar la catolici !
|
Nu zau? Noi avem voie sa fumam in afara postului? Ce preot ti-a zis asta?
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
De aceea threadul a luat o turnura relaxant-neserioasa , in capcana cazand si Raul , care nu a inteles sensul celor postate , dar ma rog fiecare este liber in intelegerea sa .
|
Ce anume nu am inteles si in ce capcana am cazut? Nu stiu ce threaduri mai exista,doar pe asta am intrat. Iar initiatoarea topicului vorbea la modul cat se poate de serios.