![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
In post nu ai voie nici alcool,chiar daca e de provenienta animala.
Totusi,va puneti prea multe intrebari si va rataciti in amanunte. In fond nu in asta consta postul. Unii tin regim si atat,nu post. E insa o diferenta. EDIT: tutunul (fumatul) e un viciu! Vedeti vreo compatibilitate cu rugaciunea si apropierea de Dumnezeu?? Bine ca nu va puneti intrebarea daca marijuana e de post sau nu! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar bautul de 15 ani de Mirinda sau de apa plata , cite 4 litrii pe zi , poate fi viciu ? Chiar spunea Sophia ca cu burta plina poti scapa lesne de obsesia mincatului, a rosului in stomac de foame, si atunci te poti ruga mai bine , ai spor mai mare deoarece esti mai liber de nevoile trupului si mintea poate zburda mai bine ? Asta cum mai este ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si stomacul este un mare diavol,si trebuie sa il infruntam! Asa cum este greu sa ne abtinem de la prajituri si ciocolate,asa sa ne ostenim sa ne si rugam cu burta goala! Dupa fapta si rasplata! Citat:
![]() Citat:
Citat:
Nu zau? Noi avem voie sa fumam in afara postului? Ce preot ti-a zis asta? Ce anume nu am inteles si in ce capcana am cazut? Nu stiu ce threaduri mai exista,doar pe asta am intrat. Iar initiatoarea topicului vorbea la modul cat se poate de serios. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am spus ca fumatul la catolici nu este considerat pacat , fie ca-i post sau nu ! De nu crezi intreaba pe orice catolic de aici , asta pentru lamurire imediata . Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si pentru restul: mierea nu e facuta de albine,ci din polenul florilor. Asa si cozonacul de post e facut in fabrici de catre oameni,dar asta nu inseamna ca e de dulce :) |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu uitam nicicand , ca cel mai mare postitor , Sfantul Ioan Botezatorul folosea mierea in perioada de postire , iar ca mancare de "dulce" , insectele , dar nu mai stiu exact care anume .
|
||||
|
||||
![]()
E discutabil aici. Traducerea se pare ca nu era buna, locustae nu facea referire la lacuste, ci la niste roscove...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se duce albina si ia polen din flori si pe urma o prelucreaz in stup. Din polen, cu o substanta din organismul ei se face mierea pe care o pune in fagure.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
transformarea acestuia cu ajutorul unei substante prezente in gusa albinei, numita invertina. O albina culegatoare, zboara dupa nectar si se aseaza pe o floare.Aici, ea suge nectarul cu ajutorul trompei si il depoziteaza in gusa pe durata transportului spre stup.Din acest moment, incepe prelucrarea mierii:o parte din apa continuta in nectar se elimina prin peretii gusei si intra in actiune fermentii specifici care influenteaza transformarea nectarului in miere. Ajunsa la stup, culegatoarea transmite nectarul adus, unei alte albine, "albina de stup" pentru a fi depus in celulele din fagure.Cu prilejul trecerii la alta albina, nectarul se imbogateste cu noi cantitati de fermenti si in special cu invertina. Nectarul nu ramane in prima celula in care a fost depozitat.Noaptea, mai ales, apar albinele" ventilatoare" care muta nectarul din celula in celula, intensificand astfel procesul de transformare in miere. Cand albinele incep sa capaceasca celulele de fagure este semn ca mierea este maturata, adica nectarul a pierdut din procentul initial de apa si s-a transformat in miere de buna calitate" (Sursa: http://geoene.go.ro/produc_mierii.htm ) - sunt sigura ca poti gasi si altele. Eu inteleg ca albina amesteca polenul cu o secretie proprie. Asa cum laptele secretat de vaca este un produs de origine animala, eu consider ca si mierea (obtinuta din polen si secretia albinei) intra in aceeasi categorie - chiar daca stiu ca sunt multi care nu sunt deacord .... Totusi, atunci cand e post si aleg sa nu mananc miere, ma bazez pe "Dar cine se îndoiește și mănâncă, este osândit, pentru că nu mănâncă din încredințare. Tot ce nu vine din încredințare, e păcat" (Romani14:23) |
|
|||
|
|||
![]()
@andravenache: Mie mi se pare că scrupulozitatea excesivă riscă să ne abată de la adevăratul sens al postului, pe care, de altfel, l-ai precizat bine.
Trebuie să ascultăm ce ne învață Biserica cu privire la asta, și să nu mai analizăm în amănunt fiecare fărâmă pe care o înghițim. Nu ne spurcăm dacă ne-am atins de o proteină de origine animală. Mai curând dacă ne-am prea săturat mâncând... ghiveci. Ne putem ghiftui cu legume și putem posti (la limită) mâncând carne. Bine a zis cristiboss, de Sf. Ioan Botezătorul, că postea cu miere și lăcuste. Cred, însă, că nu le făcea tocăniță, cum am face noi dacă am avea dezlegare. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Produse de igiena | Florin-Ionut | Postul | 104 | 24.05.2021 11:40:11 |
Omul-animal, e posibil,oare ???!!! | guardian knight | Generalitati | 8 | 17.12.2011 20:53:22 |
produse bio Life-Care | arifa | Generalitati | 5 | 31.08.2010 18:43:02 |
Omul cel mai feroce animal de pe Terra | elenavioletacocos | Generalitati | 74 | 03.12.2009 15:16:48 |
|