Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2012, 08:42:09
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pe topicul/topicele despre sabat, am dat și asemenea versete. Totuși, care e relevanța cererii tale? Dacă Hristos a dat Porunca și tot El a respectat-o, de ce mai pui la îndoială Scriptura, respectând, păzind și sfințind o altă zi decât cea sfințită și binecuvântată de El încă de la Facerea Lumii?
Mai pune o data versetele care arata ca oamenii de dinainte de Moise pazeau sabatul. Eu atat ti-am cerut. Nu era nevoie sa-mi dai reply in care sa spui nimic. Doar atat vreau: raspunsul tau sa fie versetele din Cartea Facerii (sau alte carti) care mentioneaza ca pana la Moise oamenii pazeau sabatul.
p.s. cu siguranta ti-ai dat seama care e relevanta dar te faci ca ploua. asa ca hai cu versetul/versetele.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 07:56:34
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Mai pune o data versetele care arata ca oamenii de dinainte de Moise pazeau sabatul. Eu atat ti-am cerut. Nu era nevoie sa-mi dai reply in care sa spui nimic. Doar atat vreau: raspunsul tau sa fie versetele din Cartea Facerii (sau alte carti) care mentioneaza ca pana la Moise oamenii pazeau sabatul.
p.s. cu siguranta ti-ai dat seama care e relevanta dar te faci ca ploua. asa ca hai cu versetul/versetele.
Pe topicul despre "nemurirea" sufletului v-ați făcut toți că plouă când am dat 19 (nouăsprezece!) versete cu murirea sufletului. Nu am să fac aceeași greșeală aici: am să dau un singur verset, să vedem ce mai contestați.

"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!"" (Facerea 26,5 - versiunea Sinodală)
  • Incontestabil, Avraam a fost evreu și nu ne putem imagina un evreu să nu păzească sâmbăta
  • Incontestabil, Avraam a fost credincios lui Dumnezeu și nu ne putem imagina un credincios (numit și "tatăl credincioșilor") să nu păzească poruncile lui Dumnezeu.
  • Incontestabil, cuvintele de mai sus sunt cuvintele rostite de Dumnezeu și El nu minte
Și acum întrebarea: e posibil ca printre toate poruncile, povețele, îndreptările și legile lui Dumnezeu, să nu se găsească și porunca sabatului? Dacă răspunzi cu Da, va trebui să explici în ce constau
  1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu
și să dai versetele din Facerea unde sunt detaliate. În caz contrar, răspunsul evident este NU. Asta conform propriului tău argument.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2012, 19:13:26
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Pe topicul despre "nemurirea" sufletului v-ați făcut toți că plouă când am dat 19 (nouăsprezece!) versete cu murirea sufletului. Nu am să fac aceeași greșeală aici: am să dau un singur verset, să vedem ce mai contestați.

"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!"" (Facerea 26,5 - versiunea Sinodală)
  • Incontestabil, Avraam a fost evreu și nu ne putem imagina un evreu să nu păzească sâmbăta
  • Incontestabil, Avraam a fost credincios lui Dumnezeu și nu ne putem imagina un credincios (numit și "tatăl credincioșilor") să nu păzească poruncile lui Dumnezeu.
  • Incontestabil, cuvintele de mai sus sunt cuvintele rostite de Dumnezeu și El nu minte
Și acum întrebarea: e posibil ca printre toate poruncile, povețele, îndreptările și legile lui Dumnezeu, să nu se găsească și porunca sabatului? Dacă răspunzi cu Da, va trebui să explici în ce constau
  1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu
și să dai versetele din Facerea unde sunt detaliate. În caz contrar, răspunsul evident este NU. Asta conform propriului tău argument.
99 raspunsul tau e plin de supozitii.
Da-mi un singur verset in care Dumnezeu sa fi poruncit oamenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul. Atat iti cer, nu supozitii.
Deci unde scrie in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu a poruncit vre-unui om de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul?
Iti repet, vreau un raspuns care consta intr-un verset clar care sa nu lase loc de interpretari. Unde scrie negru pe alb acest lucru?
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 17:08:30
Banned

Implicit

Citat:
99 raspunsul tau e plin de supozitii.
Răspunsul meu e plin de argumente logice bazate chiar pe vorbele lui Dumnezeu [despre Avraam]! Și nu ți-am adus decât un singur verset biblic, nu 19! Nu mi-ai răspuns nici măcar la acesta. Repet: În ce constau

1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?

conform Facerea 26,5. Îți poți argumenta răspunsul cu versete din versiunea ortodoxă, din Septuaginta, ori chiar originalul ebraic, după cum dorești...
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 21:50:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Răspunsul meu e plin de argumente logice bazate chiar pe vorbele lui Dumnezeu [despre Avraam]! Și nu ți-am adus decât un singur verset biblic, nu 19! Nu mi-ai răspuns nici măcar la acesta. Repet: În ce constau

1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?

conform Facerea 26,5. Îți poți argumenta răspunsul cu versete din versiunea ortodoxă, din Septuaginta, ori chiar originalul ebraic, după cum dorești...
Inca astept versetul ala in care Dumnezeu porunceste oamenenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul.
Te rog sa ma scutesti de argumentele bazate pe "logica" dumitale si sa postezi versetul solicitat in care Dumnezeu porunceste (cu subiect si predicat) pazirea sabatului pana la Moise.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 11:27:10
Banned

Implicit

Citat:
Inca astept versetul ala in care Dumnezeu porunceste oamenenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul.
Așteaptă-l mult și bine! Scriptura nu consemnează ce dorim și mai ales unde dorim noi un anumit lucru. Dacă prin absurd, în Geneza s-ar găsi versetul "special pentru mihai07: Avraam a păzit sabatul", am mari dubii că ai crede acest lucru, deși este de neconceput ca un evreu numit "tatăl credincioșilor [evrei]" să fie călcător al sabatului. E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 11:37:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.
Bine, din ăștia au fost destul de mulți. Lista patriarhilor eretici este impresionantă, ei excedându-i considerabil pe cei fideli învățăturii apostolice. Nu e amuzant că ortodocșii sunt convinși că lista patriarhilor eretici s-a terminat la anul 1054 și, de atunci, Dumnezeu ne-a "blagoslovit" (=binecuvântat) exclusiv cu patriarhi ortodocși ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 13:07:40
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Așteaptă-l mult și bine! Scriptura nu consemnează ce dorim și mai ales unde dorim noi un anumit lucru. Dacă prin absurd, în Geneza s-ar găsi versetul "special pentru mihai07: Avraam a păzit sabatul", am mari dubii că ai crede acest lucru, deși este de neconceput ca un evreu numit "tatăl credincioșilor [evrei]" să fie călcător al sabatului. E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.
E bine ca am lamurit un lucru: pana la Moise nici un om nu a primit porunca sa pazeasca sabatul.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 13:29:11
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si-atunci de unde ai emis ipoteza asta?
Din imaginatia ta fantasmagorica!

Daca nu scrie in Biblie, ce facem atunci cu sola scriptura?
Tu nu vezi ca principiul sola scriptura va leaga efectiv mintile, neputand macar sa emiteti o ipoteza?

Bine ca o credeti pe coana 666 white care spunea ca a vazut extraterestrii!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 15:16:12
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pe topicul despre "nemurirea" sufletului v-ați făcut toți că plouă când am dat 19 (nouăsprezece!) versete cu murirea sufletului. Nu am să fac aceeași greșeală aici: am să dau un singur verset, să vedem ce mai contestați.....
19 versete , dar niciunul valid... pentru ca toate erau explicate dupa placul tau.
Asa ca , nu mai aiuri lumea degeaba !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32