Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2012, 21:58:58
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am spus si pe alt topic, e o dogma protestanta, opusa celei ortodoxe. Si-a dat sangele pentru cei ce fac si ceva in sensul asta, adica cei ce cred si apoi se boteaza.
Stiu Catalin ca ai spus, stiu, nu te dezminti de data asta :)
Dar nu inseamna si ca ai musai dreptate...
Vechi 03.09.2012, 22:20:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Stiu Catalin ca ai spus, stiu, nu te dezminti de data asta :)
Dar nu inseamna si ca ai musai dreptate...
Asta e invatatura ortodoxa, de ce crezi ca un pastor are mai multa dreptate? E si cea adevarata si logica, ei au inteles iar gresit un pasaj din Sfanta Scriptura. Cand se spune ca Iisus a venit pentru toti oamenii inseamna ca toti oamneii au posibilitatea mantuirii, nu ca sunt mantuiti deja. La ei e conceptia asa gresita, ai crezut si dupa ce te-ai botezat te-ai si mantuit, e gata. Si spne ca cei care cred sa aiba viata vesnica, nu ca cei care nici nu cred tot li s-a spalat pacatele, vor, nu vor.
Asadar botezul este pentru spalarea pacatelor, omul mia intai crede in Iisus, apoi se boteaza si i se spala pacatele, are efect jertfa Mantuitorului.
Vechi 04.09.2012, 00:47:17
Banned

Implicit

Citat:
Asta e invatatura ortodoxa, de ce crezi ca un pastor are mai multa dreptate? E si cea adevarata si logica, ei au inteles iar gresit un pasaj din Sfanta Scriptura. Cand se spune ca Iisus a venit pentru toti oamenii inseamna ca toti oamneii au posibilitatea mantuirii, nu ca sunt mantuiti deja. La ei e conceptia asa gresita, ai crezut si dupa ce te-ai botezat te-ai si mantuit, e gata. Si spne ca cei care cred sa aiba viata vesnica, nu ca cei care nici nu cred tot li s-a spalat pacatele, vor, nu vor.
Asadar botezul este pentru spalarea pacatelor, omul mia intai crede in Iisus, apoi se boteaza si i se spala pacatele, are efect jertfa Mantuitorului.
Pana acum am ascultat o singura data un pastor si s-a intamplat sa aiba dreptate cam in tot ce a zis cu o exceptie: in parabola in care apostolii cereau Domnului sa ii opreasca pe cei ce faceau minuni in numele Lui, al Domnului, dar nu ii urmau pe ei, pe apostoli, deci in acea parabola, pastorul se vedea pe el cu apostolii si ii vedea pe catolici ca fiind acei altii. Atunci am inteles ca absolut orice credincios se identifica cu cei bine credinciosi din Evanghelii indiferent de cultul de care apartin, in timp ce ceilalti sunt "altii" :)

Si chiar daca am ascultat o singura data un discurs de pastor, pot spune ca tu bati campii, nimeni nu afirma ca te-ai botezat te-ai mantuit, e gata. Tocmai ca nu-i nimic gata, cat traiesti trebuie sa pui in practica ceea ce ti-a cerut Domnul pentru ca altfel credinta ta este moarta si esti tu gata, bun de prajit in Iad!

Ia spune-mi tu mie, un evreu vrea sa ii fie spalate pacatele? Stii raspunsul? Dar un musulman? Dar un budist? Etc.??? TOTI cei credinciosi in Dumnezeu vor sa le fie spalate pacatele, chiar daca nu stiu ca ele au fost deja spalate de Iisus prin sangele Sau. Cum poti tu atunci sa afirmi ca ei nu vor?? Tu ai inima in tine sau ai un bulgare de gheata in loc?

Ma bucur ca ai scris ca "omul mai intai crede in Iisus, apoi se boteaza si i se spala pacatele", in sfarsit ai spus o fraza "neoprotestanta"! As fi vrut si eu sa pot beneficia de aceasta ordine, intai credinta si apoi botez, dar mi s-a rapit posibilitatea asta de catre cei ce s-au crezut autorizati sa schimbe ordinea...

Revenind, si talharul pe cruce a intrat in Imparatie si exact ca el o sa intre multi pagani cand vor fi pusi, ca si talharul, fata in fata cu Judecatorul lor, la Judecata de Apoi. Asta iti scapa mereu tie. Doar prin Hristos se intra si nici un crestin nu zice altceva, doar tu si cei pe care ii citezi nu s-au prins, dar vor intelege ei intr-o buna zi...

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 02:07:19.
Vechi 04.09.2012, 12:15:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma bucur ca ai scris ca "omul mai intai crede in Iisus, apoi se boteaza si i se spala pacatele", in sfarsit ai spus o fraza "neoprotestanta"! As fi vrut si eu sa pot beneficia de aceasta ordine, intai credinta si apoi botez, dar mi s-a rapit posibilitatea asta de catre cei ce s-au crezut autorizati sa schimbe ordinea...
Adica in primul rand parinti tai, nu au tinut cont de dorinta ta de bebelus de cateva zile si te-au botezat impotriva vointei tale. Apoi si preotul trebuie certat, nu i-a obligat pe parinti sa te faca protestanta. :)
Citat:
Si chiar daca am ascultat o singura data un discurs de pastor, pot spune ca tu bati campii, nimeni nu afirma ca te-ai botezat te-ai mantuit, e gata.
Tu expui de fapt invatatura protestanta, dar nu o cunosti nici pe aceea. Chiar si neoprotestantii de pe forum au spus asta. Dupa ce te botezi la ei, doar daca nu mai crezi ai probleme cu mantuirea, dar altfel credinta si divinitatea te ajuta sa faci doar fapte bune si astfel te mantuiesti neaparat, doar daca nu vrei.
Uite cartea scris ade un protestant convertit la ortodoxie, este regizor de film, a inceput sa o scrie cand era protestant: http://ortho-logia.com/Romanian/Dans...uprins.htm#C15
Vechi 05.09.2012, 00:46:09
Banned

Implicit

Citat:
Adica in primul rand parinti tai, nu au tinut cont de dorinta ta de bebelus de cateva zile si te-au botezat impotriva vointei tale. Apoi si preotul trebuie certat, nu i-a obligat pe parinti sa te faca protestanta. :)

Tu expui de fapt invatatura protestanta, dar nu o cunosti nici pe aceea. Chiar si neoprotestantii de pe forum au spus asta. Dupa ce te botezi la ei, doar daca nu mai crezi ai probleme cu mantuirea, dar altfel credinta si divinitatea te ajuta sa faci doar fapte bune si astfel te mantuiesti neaparat, doar daca nu vrei.
Uite cartea scris ade un protestant convertit la ortodoxie, este regizor de film, a inceput sa o scrie cand era protestant: http://ortho-logia.com/Romanian/Dans...uprins.htm#C15
Catalin,
Eu ti-am mai spus ca nu am treaba cu ABERATIILE pe care le spui tu despre neoprotestanti.
Vechi 05.09.2012, 10:50:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Catalin,
Eu ti-am mai spus ca nu am treaba cu ABERATIILE pe care le spui tu despre neoprotestanti.
Cred ca ar fi bine sa folosesti cuvinte mai moderate, ca deja mi-ai scris "bati campii" "aberatii" "minciuni", etc.
Tu ai spus asa: "Si chiar daca am ascultat o singura data un discurs de pastor, pot spune ca tu bati campii, nimeni nu afirma ca te-ai botezat te-ai mantuit, e gata."
Eu am inteles ca tu spui ca protesatantii nu spun asa. Si ti-am explicat ca asa spun. Nu am spus ca si tu spui asta, ti-am explicat ce sustin ei.
Vechi 05.09.2012, 23:01:13
Banned

Implicit

Citat:
Cred ca ar fi bine sa folosesti cuvinte mai moderate, ca deja mi-ai scris "bati campii" "aberatii" "minciuni", etc.
Tu ai spus asa: "Si chiar daca am ascultat o singura data un discurs de pastor, pot spune ca tu bati campii, nimeni nu afirma ca te-ai botezat te-ai mantuit, e gata."
Eu am inteles ca tu spui ca protesatantii nu spun asa. Si ti-am explicat ca asa spun. Nu am spus ca si tu spui asta, ti-am explicat ce sustin ei.
"Tu expui invatatura protestanta" - exact asa mi-ai scris inainte sa te iau putin mai tare ca sa incetezi cu astfel de afirmatii total neadevarate (iar neadevarul este minciuna). Nu era prima data cand faceai astfel de afirmatii, ci non stop tot astfel de acuzatii mi-ai aruncat. Acum vad in sfarsit ca dai inapoi de la astfel de atitudine. Si vad ca nu te poti abtine sa scrii postari cu "X-lescu este asa si pe dincolo si eu am incercat aia si aialalta dar x-lescu nu mai stiu ce". Si bine ca ai scris in sfarsit de ce te aflii pe acest site, ca ai un cui impotriva ecumenismului, era deci o obsesie. Ok in cazul asta, macar o sa stiu de acum inainte cum sta treaba cu tine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Mantuirea in lume Nicolae Calugarul 21 18.06.2007 15:24:08
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38