Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2012, 15:07:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Statul rus este destul de dictatorial si din aceasta actiune se vede nu cat de mult este iubita si respectata Biserica de catre acesta, ci, din nou, cat de mult este FOLOSITA Biserica in interese politice. Ca de fapt, cele trei au protestat impotriva lui Putin, nu a Bisericii, si mesajul lor nu este anticrestin sau antiortodox -
Fani, eu nu știu cât de politice sunt manifestările acestor organizații feministe:
http://www.youtube.com/watch?v=0AFYE...ature=youtu.be

Mie îmi par mai degrabă anticreștine. De fapt, antitradiționale în general. Iar în acest anti-tradiționalism, îndrăznesc să afirm că văd un grad de dezorientare diabolică.

Iată o altă mostră a unei acțiuni care a avut loc practic în același timp:
http://www.leparisien.fr/laparisienn...12-2103083.php

"Kill Kiril" vi se pare un slogan în cadrul luptei pentru libertate ? Oare nu este absolut normal ca un șef de stat să dispună arestări pentru asemenea fapte, să însemne ACEST lucru (nu discut altele) că este "dictator" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 15:38:58
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Fani, eu nu știu cât de politice sunt manifestările acestor organizații feministe:
http://www.youtube.com/watch?v=0AFYE...ature=youtu.be

Mie îmi par mai degrabă anticreștine. De fapt, antitradiționale în general. Iar în acest anti-tradiționalism, îndrăznesc să afirm că văd un grad de dezorientare diabolică.

Iată o altă mostră a unei acțiuni care a avut loc practic în același timp:
http://www.leparisien.fr/laparisienn...12-2103083.php

"Kill Kiril" vi se pare un slogan în cadrul luptei pentru libertate ? Oare nu este absolut normal ca un șef de stat să dispună arestări pentru asemenea fapte, să însemne ACEST lucru (nu discut altele) că este "dictator" ?
In zilele noastre, majoritataea actiunillor dovedesc un anume grad de dezorientare.. Poate mai bine nitica dezorientare decat o orientare catre o dictatura de tip stalinian.
Ce vroiam eu sa spun este ca nu voi lua niciodata apararea unui regim dictatorial si imperialist in dauna unor revoltati, fie ei si exageati, dezorientati, debusaolati. De multe ori, existenta unor asemenea manifestari si gradul lor de exagerare sunt functie a disperarii la care duce un astfel de regim.

Nu zic ca apar rebelii din pricipiu. Dar mi-e tare teama ca aparand mai intai cauza rebeliunii lor (fie ea si dezorientata), apar un mai mare rau si dau in raul mai mic. (Dar nu, asta nu inseamna ca as apara un terorist dus la disperare de catre politica statului Israel, sau Rus, de exemplu.. Nu, o crima trebuie pedepsita, dar huliganismul mie imi aminteste de acuzatiile comuniste aduse oricarui dizident; huliganism inseamna pentru un dictator tot ce se opune 'ordinii' aduse de el. Si cred ca pentru a avea sansa sa dai la o parte o astfel de pdeudoordine, merita si putina dezordine lasata in pace)

Poate ma insel.. Am zis ca nu mai vreau sa intru in polemici. S-a intamplat doar ca tocmai citisem ceva despre acest proces.
Vechi 20.08.2012, 16:47:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Din câte văd, asemenea acțiuni au avut loc și în Germania.
http://www.youtube.com/watch?v=6g3VN...ature=youtu.be

Afilierea la același grup de feministe, "The Pussy Riot" reiese și din manifestele aruncate de activiste. Găsiți normal ? Asta să înseamne libertatea: deranjarea serviciului divin ?

Sau în Germania nu e normal, fiindcă e un stat democratic, pe când în Rusia e normal, fiind un stat stalinist ? Și pe ce bază vorbim, la timpul prezent, de Rusia ca un stat stalinist ? Este sau nu este Putin un conducător legitim ? Este sau nu este Frau Merkel un conducător legitim ? Au asemenea acțiuni, îndreptate în mod evident contra lui Cristos mai mult decât contra conducătorilor lumești, legitimi sau nu, vreo legătură cu "dezrobirea oamenilor" și cu "lupta pentru progres și civilizație" ? Care progres, ce civilizație ??

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 20.08.2012, 17:07:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Din câte văd, asemenea acțiuni au avut loc și în Germania.
http://www.youtube.com/watch?v=6g3VN...ature=youtu.be

Afilierea la același grup de feministe, "The Pussy Riot" reiese și din manifestele aruncate de activiste. Găsiți normal ? Asta să înseamne libertatea: deranjarea serviciului divin ?

Sau în Germania nu e normal, fiindcă e un stat democratic, pe când în Rusia e normal, fiind un stat stalinist ? Și pe ce bază vorbim, la timpul prezent, de Rusia ca un stat stalinist ? Este sau nu este Putin un conducător legitim ? Este sau nu este Frau Merkel un conducător legitim ? Au asemenea acțiuni, îndreptate în mod evident contra lui Cristos mai mult decât contra conducătorilor lumești, legitimi sau nu, vreo legătură cu "dezrobirea oamenilor" și cu "lupta pentru progres și civilizație" ? Care progres, ce civilizație ??
De acord cu cele spuse de dumneavoastra.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 23:20:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Inca un gand.
Cred ca noi, ortodocsii, prea ne luam in serios pe noi insine. Vaaai, au cantat niste fete cam zapacite o rugaciune in stil modern (nu, nu-mi place nici mie muzica lor) intr-o biserica. Vaai, si vaii... blasfemie! Cerem pedeapsa!
De fapt, la Dumnezeu ne gandim noi, sau la orgoliul nostru ranit? Cerem sa fim respectati public, si sa ne sprijine statul in chestia asta? Si ce stat? Unul post-stalinian?
Eu cred ca un crestin nu ar trebui sa ceara sa fie pedepsit cine isi bate chiar joc de el, daramite cine doar foloseste niste forme religioasa intr-un mod neobisnuit sau choiar socant. Hristos nu a radbat sa fie palmuit? Noi de ce sa cerem rasplata?
Nu ar trebui nici sa ne para bine ca este pedepsit?. Ar trebui sa cerem iertarea aceluia.

Fetele am inteles ca au fost condamnate la 2 ani de munca fortata pentru huliganism. Eu nu sunt de acord. Ar trebui ca noi, crestinii, sa protestam.
Amintiti§va de sfinti care luau asupra lor chiar pacatul altuia, numai ca acela sa nu fie pedepsit!
Vechi 22.08.2012, 01:32:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Fetele am inteles ca au fost condamnate la 2 ani de munca fortata pentru huliganism. Eu nu sunt de acord. Ar trebui ca noi, crestinii, sa protestam.
Amintiti§va de sfinti care luau asupra lor chiar pacatul altuia, numai ca acela sa nu fie pedepsit!
De protestat, se vede că sunt proteste la cele mai înalte niveluri. Dar creștinii nu văd să protesteze. Poate dușmanii creștinismului, da !

Nu am auzit în viața mea de vreun sfânt care să susțină că nu ar trebui date pedepse. Nici în general, nici ca bătaia de joc de cele sfinte să nu fie incriminată. Acestea sunt idei ale dușmanilor lui Dumnezeu, nu ale copiilor Lui. Copiii Lui îi apără onoarea. Eu știu sfinți care au murit ca să apere o sfântă icoană sau statuie, care au murit ca să Îl apere pe Domnul nostru de cei fără lege și fără Dumnezeu. Sf Tarciziu este primul care îmi vine în minte, dar mai sunt atâția alții !

Eu cred că pedeapsa este un aspect al dreptății, iar dreptatea este un lucru bun. Secol după secol, profesia și poziția de judecător, adică de om chemat de Dumnezeu ca să pronunțe juste pedepse, a fost și este încă apreciată cu cea mai mare stimă de creștini. Un stat în care fiecare ar fi "liber" să își bată joc de Dumnezeu și de oameni ar fi de neguvernat și, de fapt, de neimaginat. Sfinți care au deținut poziții publice nu s-au dat înapoi să pedepsească. Ștefan cel Mare și Sfânt era cunoscut pentru pedepsele aspre pe care le dădea. La fel și Constantin, întocmai cu apostolii. Nici în Vechiul Testament lucrurile nu au stat diferit, acolo îl vedem pe Moise pedepsind sacrilegiul cu cea mai mare asprime.

Pentru acestea, eu consider hotărârea tribunalului rus ca fiind dreaptă. În plus, ea nu are legătură cu stalinismul. Stalinismul a desacrat el bisericile, nu a apărat caracterul lor sacru: aici e diferența dintre un stat legitim și unul ilegitim. Un stat acționează el pentru întărirea legii lui Dumnezeu ? Lucrează el pentru ca să semene cu Ierusalimul ? Dacă da, vorbim de un stat legitim. Dacă nu, atunci vorbim de un stat ilegitim. Deosebirea este mare: conducătorilor legitimi le datorăm ascultare, conducătorilor ilegitimi le datorăm opoziție. Iar Putin a arătat, cel puțin în această privință și de această dată, că este un conducător legitim.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 07:32:14
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Pentru acestea, eu consider hotărârea tribunalului rus ca fiind dreaptă. În plus, ea nu are legătură cu stalinismul. Stalinismul a desacrat el bisericile, nu a apărat caracterul lor sacru: aici e diferența dintre un stat legitim și unul ilegitim. Un stat acționează el pentru întărirea legii lui Dumnezeu ? Lucrează el pentru ca să semene cu Ierusalimul ? Dacă da, vorbim de un stat legitim. Dacă nu, atunci vorbim de un stat ilegitim. Deosebirea este mare: conducătorilor legitimi le datorăm ascultare, conducătorilor ilegitimi le datorăm opoziție.
Este și ăsta un punct de vedere, doar că se poate aduce în discuție dacă cei care au călcat în picioare Ierusalimul și Templul erau sau nu legitimi. Din punctul unora de vedere devastarea de două ori a Templului sfânt, călcarea în picioare a Ierusalimului pot fi privite ca fapte ilegitime din moment ce acolo era Templul lui Dumnezeu, Poporul ales al lui Dumnezeu, chivotul legii ș.a.m.d. Însă așa stau lucrurile când sunt privite prin ochii oamenilor și nu prin ochii lui Dumnezeu. Mai mult chiar Christos a vorbit foarte clar despre faptul că nu va rămâne piatră pe piatră și nu a spus deloc că ar fi fost vorba despre ceva ilegitim. Vroia Imperiul Roman instaurarea împărăției lui Dumnezeu? Nu. A fost legitimă călcarea în picioare a Ierusalimului și a Templului? Din punctul unora de vedere, nu; din punctul de vedere al lui Dumnezeu, da. Cu alte cuvinte oamenii nu sunt în măsură să se pronunțe întotdeauna asupra legitimității unui regim sau asupra legitimității unor fapte ale unui regim atâta timp cât ei nu judecă prin prisma judecății lui Dumnezeu, ci prin prisma judecății lor limitate și de multe ori extrem de lipsite de obiectivitate și de imparțialitate. Nu este dreptatea oamenilor aceeași cu dreptatea lui Dumnezeu. Asta nu înseamnă că încerc să justific pe cineva sau ceva, ci doar că privind în istorie legitim este ceea ce a considerat Dumnezeu că a fost legitim, nu ceea ce considerau unii sau alții la un moment dat, prin prisma judecăților lor părtinitoare, subiective, pretins infailibile.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 20:55:35
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
Inca un gand.
Cred ca noi, ortodocsii, prea ne luam in serios pe noi insine. Vaaai, au cantat niste fete cam zapacite o rugaciune in stil modern (nu, nu-mi place nici mie muzica lor) intr-o biserica. Vaai, si vaii... blasfemie! Cerem pedeapsa!
De fapt, la Dumnezeu ne gandim noi, sau la orgoliul nostru ranit? Cerem sa fim respectati public, si sa ne sprijine statul in chestia asta? Si ce stat? Unul post-stalinian?
Eu cred ca un crestin nu ar trebui sa ceara sa fie pedepsit cine isi bate chiar joc de el, daramite cine doar foloseste niste forme religioasa intr-un mod neobisnuit sau choiar socant. Hristos nu a radbat sa fie palmuit? Noi de ce sa cerem rasplata?
Nu ar trebui nici sa ne para bine ca este pedepsit?. Ar trebui sa cerem iertarea aceluia.

Fani te rog sa vezi filmul Tarul. Iwan cel mare (la rusi) cel rau (la europeni) a format primul stat rusesc. Oamenii nici pe vremea lui nu se lasau manati de vorbe. A trebuit fapte. Dar dupa ce au inteles a fost pentru poporul rus mai bine. De fapt rusii sunt singurii care pot sa stea uniti sub un conducator.

La noi toti vor sa fie conducatori asa ca iase debandada, anarhie. Atunci pierdem cu totii.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 22:21:36
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Aceste activiste au fost intrebate in mod public daca le pare rau
pentru scandalul provocat si au fost chemate la pocainta de catre patriarhul
Kiril. Ele au refuzat...
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
In apararea Parintelui Pantelimon fratelemarin Stiri, actualitati, anunturi 29 27.07.2014 15:59:33
Rusia xyz Pelerinaje la locuri Sfinte 34 09.02.2010 18:09:09
Bloggeri, Ridicati-va In Apararea Sibillei! silverstar Generalitati 12 23.12.2008 21:52:16
In apararea Parintelui Pantelimon fratelemarin Stiri, actualitati, anunturi 33 29.08.2008 15:11:53
Apel pentru apararea familiei alynna Stiri, actualitati, anunturi 2 19.05.2008 13:32:07