![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu mă refer la Lege, ci la "Lege", adică această distincție între curat și necurat. Și puteți adăuga și alte "distincții"... de exemplu păcat/nepăcat. Trebuie să recunoașteți că exista și această distincție. Păcatul e numit păcat doar acolo unde există și o lege care să-l definească ca atare.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
10. Și i s-a făcut foame și voia să mănânce, dar, pe când ei îi pregăteau să mănânce, a căzut în extaz. 11. Și a văzut cerul deschis și coborându-se ceva ca o față mare de pânză, legată în patru colțuri, lăsându-se pe pământ. 12. În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare și târâtoarele pământului și păsările cerului. 13. Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă. 14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat. 15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate. 16. Și aceasta s-a făcut de trei ori și îndată acel ceva s-a ridicat la cer. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Totuși, nici măcar în vis/viziune/extaz nu a mâncat necurat. În realitate nici atâta! Lucrul acesta nu-l puteți înțelege toți cei care-mi aruncați în față cearșaful cu spurcăciuni. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In rest, vorbesti mult si nu spui nimic. Doar te invarti in jurul cozii. Tipic pentru sectanti. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Glasul i-a vorbit din nou, a doua oară: – Ceea ce a curățit Dumnezeu, să nu numești pângărit!" (Fapte 10,15 - versiunea NTR) Petru a înțeles ce (cine) nu mai trebuie numit "spurcat", dar asta nu mai vedeți, că deh... solzii...: "Și a zis către ei: Voi știți că nu se cuvine unui bărbat iudeu să se unească sau să se apropie de cel de alt neam, dar mie Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat." (Fapte 10,28 - versiunea ortodoxă) "Duhul mi-a spus să mă duc cu ei fără să fac deosebire" (Fapte 11,12 - versiunea NTR) Verbul folosit în original este [διακρίνω] a discrimina. Asta ca să înțelegem că era o problemă de discriminare și nu una de preferințe culinare.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 21:20:53 |
| Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 08:01:32 |
|
|